Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is gebakken kip gezond?

Ongezonde vetten

 1. Gebakken kip is het favoriete gerecht voor veel mensen in de Verenigde Staten en biedt een smakelijke eiwitbron die minder vet en calorieën bevat dan veel andere soorten vlees. Naast de voedingswaarde biedt gebakken kip veelzijdigheid voor thuiskoks - je kunt het gewoon serveren of aankleden met kruiden en specerijen, marinades en sauzen, inclusief barbecue, Alfredo of tomatensaus. Gebakken kip is een gezonde optie voor de meeste mensen, hoewel degenen die een caloriearm dieet volgen mogelijk de huid moeten verwijderen.

Calorieën en portiegrootte

 1. Een portie gebakken kip van 3,5 ounce met schil bevat tot 239 calorieën, of 11,9 procent van de calorieën die u per dag kunt consumeren als u een dieet van 2000 calorieën volgt. Een portie kip van 3,5 ons is vergelijkbaar met de vorm en grootte van een standaard kaartspel of een stuk zeep.

Macronutriënten

 1. Gebakken kip dient als een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten, met 27,3 gram per portie. Uw dieet vereist 46 tot 56 gram eiwitten per dag, dus een portie gebakken kip helpt u een aanzienlijk deel van uw voedingsbehoeften te bevredigen. Vanwege de schil van deze kip is het vetgehalte vrij hoog - 13,6 gram per portie. Je kunt de hoeveelheid vet verlagen door de huid weg te gooien, maar je verliest wat smaak door dit te doen. Het streefbedrag voor vetinname varieert van 20 tot 35 procent van uw dagelijkse calorieën, dus als u zich onder dat bereik bevindt, overweeg dan om de huid te eten om uw lichaam het vet te geven dat het nodig heeft om te functioneren.

Vitaminen en mineralen

 1. Eet een portie gebakken kip en neem 52,5 tot 60 procent van de niacine, of vitamine B-3, die je elke dag nodig hebt. De niacine in gebakken kip helpt de doorbloeding van uw lichaam te verbeteren en het vermogen om verschillende hormonen aan te maken. Je neemt ook 42,1 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid selenium op, die een cruciale rol speelt bij de vruchtbaarheid en je immuunfunctie beschermt. Bovendien is gebakken kip een goede bron van fosfor en vitamine B-6 en bevat het kleinere hoeveelheden calcium, ijzer, kalium, zink, koper, mangaan, thiamine, riboflavine, pantotheenzuur, folaat, vitamine B-12 en vitamine A, D en K.

Voordelen

 1. Eet gebakken kip als u last heeft van darmproblemen. Onderzoek gepubliceerd in het januari 2007 nummer van het tijdschrift "Inflammatory Bowel Diseases" merkt op dat deelnemers aan de studie die last hadden van het prikkelbare darm syndroom minder reageerden op kip dan andere soorten voedsel. Onderzoekers moedigen handouts voor poliklinische therapie aan om voedingsrichtlijnen, zoals het eten van kip, te beschrijven die u kunnen helpen om prikkelbare darmsyndroomaanvallen te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407