Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is gebakken kipfilet gezond?

Serveersuggesties voor gekookte kip

 1. Kip heeft een reputatie opgebouwd als gezond voedsel. Hoewel bepaalde bezuinigingen en bereidingsmethoden zeker die goede reputatie ondersteunen, is niet alle kip hetzelfde. Een gebakken kipfilet kan een vetarme, caloriearme manier zijn om eiwitten, ijzer en kalium aan uw dieet toe te voegen, maar de manier waarop u de kip bereidt kan een verschil maken in hoe voedzaam het blijkt te zijn.

Op de huid of niet op de huid

 1. Een portie gebakken kipfilet van 3,5 ounce zonder de huid bevat 165 calorieën en ongeveer 3,6 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd is. Het eten van dezelfde hoeveelheid kipfilet met de huid verhoogt het aantal calorieën tot 197 calorieën en ongeveer 7,8 gram vet, waarvan 2,2 gram verzadigd is. Het beperken van uw inname van verzadigd vet tot minder dan 7 procent van uw totale calorie-inname is een manier om uw risico op hartaandoeningen te verminderen, volgens de American Heart Association.

Gezonde dosis voedingsstoffen

 1. Een portie kipfilet zonder vel bevat 31 gram eiwit, dat is tweederde van de 46 gram eiwit die vrouwen elke dag nodig hebben en 55 procent van de 56 gram die mannen moeten eten elke dag. Dezelfde hoeveelheid kipfilet met de huid bevat minder eiwit met 29 gram omdat skin-on kipfilet meestal ook bot bevat. Kipfilet, met of zonder de huid, is ook een goede bron van ijzer, een mineraal dat helpt bij de productie van energie, en niacine, een vitamine die essentieel is om voedsel in energie om te zetten.

In vergelijking met ...

 1. Als het gaat om het selecteren van een soort vlees om in uw dieet op te nemen, is gebakken kip zonder vel, zonder vel, een gezonde keuze, vooral in vergelijking met andere opties zoals gebakken kip of hamburgers. Een portie gebakken kip van 3,5 ons bevat 260 calorieën en 13 gram vet, waarvan 3,5 gram verzadigd is. Een 3,5-ounce burger heeft 297 calorieën en 12 gram vet, waarvan 4,5 gram verzadigd is. Een eenvoudig gebakken kipfilet bevat 74 milligram natrium per portie van 3,5 ounce, wat veel minder is dan de 275 milligram in dezelfde hoeveelheid gefrituurde kip. Een 3,5-ounce burger heeft 331 milligram natrium, dat is 22 procent van de 1500 milligram die je volgens de American Heart Association tot elke dag moet beperken.

Gezond houden

 1. Een eenvoudig gebakken kipfilet bevat weinig vet en calorieën, maar die aantallen kunnen aanzienlijk veranderen als u andere ingrediënten aan het vlees toevoegt. Door de gebakken kipfilet in barbecuesaus te drenken, zal het natriumgehalte bijvoorbeeld aanzienlijk toenemen. Door de gekookte kipfilet in gesmolten boter te smoren, voeg je enkele gram verzadigd vet aan het vlees toe. Ruil in plaats daarvan de boter voor hart-gezonde olijfolie. Verbeter de smaak van het vlees met kruiden en specerijen, die nauwelijks calorieën toevoegen aan de kip, maar ook het gehalte aan voedingsstoffen een kleine hoeveelheid verhogen. Kruiden en specerijen bevatten ook weinig natrium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407