Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is gegrild voedsel gezond?

Uw grill instellen

 1. Grillen is al lang een favoriet tijdverdrijf voor veel Amerikanen. Hoewel meestal een activiteit in de buitenlucht, bij warm weer, genieten veel mensen het hele jaar door van grillen. Afhankelijk van hoe het voedsel wordt bereid vóór het grillen en tijdens het kookproces, kan grillen een gezonder alternatief zijn voor andere kookmethoden zoals panfrituren, frituren en sauteren.

De geschiedenis van het grillen

 1. Mensen leerden 40 tot 50 duizend jaar geleden brand te stichten. Kort daarna begonnen ze vuur te gebruiken om dingen te koken. In de meer recente geschiedenis is grillen een favoriet tijdverdrijf geworden tijdens familiebijeenkomsten, kampeertochten en sportevenementen. Moderne grills zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en regulering en veel kookboeken zijn nu specifiek gericht op recepten die gericht zijn op grillen.

Andere kookmethoden

 1. Hoewel een gebruikelijke keuze is, is grillen zeker niet het enige middel voor voedselbereiding. Meer traditionele methoden omvatten frituren, panfrituren of sauteren en bakken. Frituren zorgt ervoor dat voedsel wordt gekookt door voedsel onder te dompelen in verwarmd vet zoals plantaardige olie. Panfrituren of sauteren houdt in dat u voedsel in een pan met een kleine hoeveelheid verwarmde olie kookt en het voedsel snel in de pan verplaatst. Bakken kookt voedsel door het in een oven of een ander soort afgesloten ruimte te verwarmen. In vergelijking met frituren en bakken, kan grillen een gezondere optie zijn als er geen overtollig vet wordt toegevoegd aan het voedsel dat wordt gekookt.

Veiligheid bij het grillen

 1. Zoals bij elke vorm van koken, zijn goede voedselbehandelingstechnieken en het koken van al het voedsel op minimale interne temperatuur cruciaal. Als voedsel verkeerd wordt behandeld of niet grondig wordt gekookt, wordt door voedsel overgedragen ziekte een ernstig probleem. Rundergehakt moet worden gekookt tot 160 F; gevogelte tot 165 F; varkensvlees moet worden gekookt tot 145 F en zeevruchten zijn goed gekookt op 145 F.

Soorten grills

 1. Er zijn twee hoofdtypen grills: propaangasgrills en houtskoolgrills. Hoewel grillen vaak een gezondere optie is op het gebied van voeding, zijn er zorgen over het mogelijke verband tussen houtskoolgrills en het risico op kanker. Volgens het MD Anderson Cancer Center veroorzaakt verkolen of verbranden van vlees heterocyclische amines, wat het risico op maag- en darmkanker kan verhogen. Bovendien raden ze aan om uw grill na elk gebruik te reinigen om te voorkomen dat zich chemische stoffen ophopen die vervolgens op uw voedsel kunnen worden overgebracht.

Gegrild voedsel gezonder maken

 1. Hoewel grillen een gezondere optie is dan frituren of bakken in een pan, kunt u het voedsel op een manier bereiden om het nog gezonder te maken. Het marineren van voedsel voor het grillen in een mix die geen vet bevat, en kruiden met citroensap of knoflook in plaats van zout zal veel smaak geven en kostbare calorieën besparen en het natriumgehalte van de afgewerkte schotel verminderen. Grillen moet een leuke activiteit zijn en het kan onderdeel zijn van een gezond dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407