Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is geitenvlees gezond?

Perspective

 1. Geit is een bron van gezond vlees die populair is geworden in restaurants en winkels. Geitenvlees wordt al eeuwen over de hele wereld geconsumeerd en komt veel voor in de Mexicaanse en Indiase keuken. Kennis van de voedingswaarde van geitenvlees, samen met hoe het wordt gereguleerd, geclassificeerd, bereid en verwerkt, kan u helpen bepalen of geitenvlees geschikt is voor u.

Classificatie

 1. Volgens de Voedsel- en Veiligheidsinspectieservice wordt geitenvlees geïnspecteerd, maar er is geen beoordelingssysteem voor het vlees. Het is geclassificeerd als een rood vlees vergelijkbaar met lam. Als je eerder lam hebt gekocht, gelden dezelfde normen voor geiten. De FSIS stelt dat "geit lichtroze tot felrood, stevig, fijnkorrelig vlees moet hebben met goed verdeeld wit vet." Antibiotica kunnen aanwezig zijn in geitenvlees, maar het gebruik van hormonen is niet goedgekeurd.

Voorbereiding en bediening

 1. Gebruik bij het hanteren van geitenvlees dezelfde voorzorgsmaatregelen als bij ander rauw vlees. De FSIS beveelt drie verschillende manieren aan om vlees te ontdooien: in de koelkast, in koud water en in de magnetron. Als je geitenvlees in koud water of in de magnetron ontdooit, kook het dan meteen na het ontdooien. Als je gemalen geitenvlees kookt, breng je de temperatuur naar 160 graden Fahrenheit. Voor braadvlees, steaks en karbonades van geitenvlees, kook het vlees op minimaal 145 graden Fahrenheit. U zult vetophopingen op het vlees merken, maar deze kunnen na bereiding worden weggesneden.

Voedingswaarden

 1. De voedingswaarde van geitenvlees hangt vooral af van de manier waarop het wordt bereid en hoe groot de portiegrootte is. Een 4 oz. gekookte portie geitenvlees heeft 124 calorieën. Er zitten 2,6 gram vet, 0,8 gram verzadigd vet, 25 gram eiwit en 64 mg cholesterol in deze portie.

Vergelijkingen

 1. Geitenvlees is minder vet dan kip, maar eiwitrijker dan rundvlees. Geitenvlees overtreft traditionele vleesbronnen in de meeste gebieden: het bevat minder calorieën, totaal vet, verzadigd vet en cholesterol. Het lage gehalte aan verzadigd vet en cholesterol, gecombineerd met het hoge ijzer- en eiwitgehalte, maakt geitenvlees een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar gezond rood vlees. Het is een slankere, gezondere keuze in vergelijking met gelijke porties kip, rundvlees en varkensvlees.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407