Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is geplette rode peper hetzelfde als cayennepeper?

Voordelen voor cardiovasculaire aandoeningen en antikanker

 1. Cayennepeper en gemalen rode peper zijn twee verschillende kruidenpreparaten die afkomstig zijn van dezelfde soort peper, die bekend staat als Capsicum. De kruiden zijn gebruikelijk in Cajun en Creools koken, evenals de keukens van China, Zuidoost-Azië, Zuid-Italië en Mexico, volgens het University of Maryland Medical Center.

Cayenne Geen vervanging voor rode peper

 1. Vanwege verschillen in hoe cayennepeper en geplette rode peperkruiden worden bereid, ga er niet van uit dat een vergelijkbare hoeveelheid van het ene kruid het andere in een gerecht kan vervangen, hoewel de gemalen rode peper en Cayenne kan afkomstig zijn van dezelfde of vergelijkbare bronnen. Specerijenfabrikanten kunnen verschillende soorten paprika's uit de Capsicum-soort gebruiken om beide soorten specerijen te maken. Ze kunnen ook andere ingrediënten mengen om de textuur of smaak van de kruiden te verbeteren. Als u niet zeker weet wat u voor een bepaald recept moet gebruiken, is het veiligste plan om een ​​vergelijking te maken om te bepalen welk type uw gerecht het meest bevalt.

Dingen opwarmen

 1. Beide kruiden zijn heet vanwege de aanwezigheid van een chemische stof capsaïcine. De warmte die de chemische stof genereert, is de kenmerkende smaak van veel pittige gerechten, maar het heeft ook toepassingen in pijnstillende zalven om pijn in de onderrug, artritis en gordelroos te verlichten. Het hete spul wordt ook gebruikt in pepperspray voor persoonlijke bescherming.

Hoe ze worden gemaakt

 1. Fabrikanten maken cayennepeper door de peper tot poeder te malen. Geplette rode peper komt van de gedroogde peulen in de peper. Cayennepeper en gemalen rode peper creëren hete, rokerige smaken. Als u mogelijke gezondheidsvoordelen wilt verkrijgen, bespreek dan de capsaicinesupplementen met uw arts.

Pittige supplementen

 1. Veel culturen noemen de medicinale voordelen van capsaïcine, maar u kunt deze voordelen niet bereiken door capsaïcine te verkrijgen uit kruidenpreparaten. Capsaïcine-supplementen zijn verkrijgbaar in capsule- en crèmevorm. Capsulensuppletie kan de spijsvertering en gewichtsverlies helpen, en crème-toepassingen kunnen ongemak als gevolg van gordelroos, psoriasis, artritis of spierpijn helpen verlichten, volgens het University of Maryland Medical Center.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407