Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is gerookt Turkije gezond?

Overwegingen

 1. Turkije, het traditionele vlees van veel Amerikanen op Thanksgiving, wordt op verschillende manieren gekookt, waaronder braden, grillen en stoven. Roken geeft echter een rijke smaak. In speciaalzaken vindt u volledig gekookte, gerookte kalkoenen en kalkoenonderdelen, maar u kunt er ook voor kiezen om thuis een kalkoen te roken. Gerookte kalkoen is een gezonde keuze voor mager vlees voor de meeste mensen, vol vitamines en mineralen, hoewel het veel natrium bevat en misschien niet geschikt is voor een natriumarm dieet.

Calorieën en vet

 1. Gerookte kalkoen heeft 71,4 calorieën per portie - een dikke plak licht of donker vlees zonder vel of botten die ongeveer 1,5 gram weegt. Het opnemen van gerookte kalkoen als onderdeel van een uitgebalanceerde maaltijd vraagt ​​om toevoeging van een kant voedzame granen en een portie groenten, zoals courgette, wortelen of asperges. Een portie gerookte kalkoen bevat 2,1 gram vet, wat 26 procent van de calorieën uitmaakt. Beperk uw inname van al het vet tot 20 tot 35 procent van de calorieën die u elke dag verbruikt.

Eiwitinhoud

 1. De National Institutes of Health adviseert u om twee tot drie porties eiwit per dag te consumeren, en het eten van gerookte kalkoen kan u helpen dat voedingsdoel te bereiken. Een portie van dit vlees levert 12,3 gram eiwit, dat je lichaam nodig heeft voor spierontwikkeling, hormoonproductie en energie. Controleer uw dagelijkse maaltijdplan om ervoor te zorgen dat u 46 tot 56 gram eiwit binnenkrijgt om aan uw behoeften te voldoen.

Vitamine-gehalte

 1. Een portie gerookte kalkoen bevat veel B-vitamines. Het dient als een goede bron van vitamine B-3, met 11,4 procent van de dagelijks aanbevolen inname per portie. De vitamine B-3 in gerookte kalkoen bevordert de gezondheid van uw huid en zenuwen en beïnvloedt de manier waarop uw lichaam calcium gebruikt. Je krijgt ook elke dag 9,7 procent van de vitamine B-6 die je nodig hebt.

Minerale inhoud

 1. Gerookte kalkoen bevat veel selenium; één portie van dit vlees voldoet aan ongeveer een vierde van uw dagelijkse behoeften. Selenium biedt antioxidantbescherming en beschermt schade aan uw huid en andere weefsels die kunnen optreden door vrije radicalen en milieuschade. MedlinePlus.com meldt dat selenium ook hartaandoeningen, verharding van de slagaders, beroerte en verschillende soorten kanker zoals prostaat- en longkanker voorkomt.

Risico's van gerookt Turkije

 1. Een portie gerookte kalkoen bevat 418,3 milligram natrium, bijna een derde van de door de American Heart Association aanbevolen dagelijkse limiet van 1500 milligram. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention kunnen gezonde Amerikanen maar liefst 2.300 milligram natrium per dag consumeren. Met een hoog natriumgehalte in uw dieet bestaat een hoger risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk en waterretentie. Eet niet gaar kalkoen, of het nu gerookt of op een andere manier gekookt is. Kalkoen dat niet op de juiste temperatuur is gekookt - 175 graden intern - kan gevaarlijke salmonellabacteriën bevatten, wat gastro-intestinale problemen kan veroorzaken.

 2. Gerookt vlees kan ook uw risico op verschillende soorten kanker verhogen. De American Cancer Society stelt dat een verhoogde inname van gerookt voedsel direct geassocieerd is met een hoger risico op het ontwikkelen van maagkanker. Uw risico op borstkanker is ook aanzienlijk verhoogd, volgens een studie in het mei 2012 nummer van "DNA and Cell Biology."

 3. Een portie gerookte kalkoen bevat 418,3 milligram natrium, bijna een derde van de door de American Heart Association aanbevolen dagelijkse limiet van 1500 milligram. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention kunnen gezonde Amerikanen maar liefst 2.300 milligram natrium per dag consumeren. Met een hoog natriumgehalte in uw dieet bestaat een hoger risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk en waterretentie. Eet niet gaar kalkoen, of het nu gerookt of op een andere manier gekookt is. Kalkoen dat niet op de juiste temperatuur is gekookt - 175 graden intern - kan gevaarlijke salmonellabacteriën bevatten, wat gastro-intestinale problemen kan veroorzaken.

 4. Gerookt vlees kan ook uw risico op verschillende soorten kanker verhogen. De American Cancer Society stelt dat een verhoogde inname van gerookt voedsel direct geassocieerd is met een hoger risico op het ontwikkelen van maagkanker. Uw risico op borstkanker is ook aanzienlijk verhoogd, volgens een studie in het mei 2012 nummer van "DNA and Cell Biology."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407