Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is groentesoep gezond?

Dingen om in gedachten te houden

 1. Je maaltijd beginnen met een kom groentesoep kan je gezondheid een boost geven, zolang je de juiste serveert. Groentesoep kan je helpen zonder veel calorieën te vullen en aan je aanbevolen groente-inname van 2 tot 3 kopjes per dag te voldoen, maar sommige versies van deze soep bevatten ook natrium, wat een nadelig effect op je bloeddruk kan hebben, dus kies verstandig.

Rijk aan essentiële voedingsstoffen

 1. Veel groenten consumeren kan volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw uw risico op kanker, hoge bloeddruk, obesitas, hartaandoeningen en diabetes type 2 helpen verlagen vanwege hun hoge gehalte aan voedingsstoffen. . Natriumarme versies van grove ingeblikte kant-en-klare groentesoep leveren ongeveer 23 procent van de dagelijkse waarde voor kalium, 52 procent van de DV voor vitamine A, 14 procent van de DV voor riboflavine en 10 procent van de DV voor vezels. Kalium helpt de toename van de bloeddruk als gevolg van hoge natriuminname tegen te gaan, en vitamine A is essentieel voor een gezond gezichtsvermogen en de immuunfunctie. U hebt riboflavine nodig om rode bloedcellen te produceren, en vezels verbeteren de spijsvertering en verlagen uw cholesterol.

Helpt een gezond gewicht te behouden

 1. Voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid of calorieën per gram helpen u zonder veel calorieën te vullen, waardoor u gemakkelijker een gezond gewicht kunt behouden of gewicht kunt verliezen omdat u kunt eten een grotere hoeveelheid voedsel zonder uw dagelijkse caloriebudget te overschrijden. Een studie gepubliceerd in "Appetite" in november 2007 wees uit dat het eten van bouillongebaseerde soep vóór de maaltijd, inclusief zowel gepureerde als dikke versies, mensen hielp tot 20 procent minder te eten tijdens de maaltijd. Regelmatig soep eten kan ook je bloedspiegels van leptine verhogen, een hormoon dat de vetopslag in je lichaam regelt, volgens een andere studie gepubliceerd in hetzelfde tijdschrift in juni 2010. Dit kan helpen verklaren waarom mensen die soep eten vaak de neiging hebben om minder te wegen.

Een voedzame groentesoep kiezen

 1. Vermijd soep in blik die veel vet of natrium bevat. Het tijdschrift "Fitness" beveelt aan om soep in blik te kiezen die minder dan 3 gram vet en 360 gram natrium en meer dan 10 procent van de DV voor vezels bevat. Soepen die bonen bevatten, behoren meestal tot de meer voedzame opties, terwijl romige soepen vaak meer vet en calorieën bevatten.

Uw groentesoep gezonder maken

 1. Als u uw eigen soep maakt, kunt u de ingrediënten beheren. Gebruik slechts een kleine hoeveelheid olie om uw uien te bakken, kies voor natriumarme bouillon en gebruik bonen of een andere magere eiwitbron samen met uw favoriete groenten. Breng de soep op smaak met kruiden, zoals knoflook, peterselie, oregano of basilicum, in plaats van zout. Als u de voorkeur geeft aan romige soepen, neem dan aardappelen in uw soep en pureer een deel van de soep om het te verdikken in plaats van room toe te voegen. Als u kiest voor soep in blik, kunt u altijd meer groenten aan de soep toevoegen om de vezels en voedingsstoffen te verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407