Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Guacamole gezond?

Wees creatief met zwarte bonen

 1. Guacamole is een traditionele dip en garnering die wordt gebruikt in Mexicaanse gerechten, hoewel het afkomstig is uit de Azteekse cultuur. Gepelde, gepureerde avocado's dienen als basis voor guacamole. Het bevat meestal ook in blokjes gesneden tomaten, knoflook, citroen- of limoensap, ui en tomaten. Sommige varianten van dit gerecht bevatten ook in blokjes gesneden koriander en zeezout of keukenzout. Hoewel guacamole relatief veel calorieën bevat - avocado's, die elk 322 calorieën bevatten en het grootste deel van het caloriegehalte uitmaken - maken verschillende voedingsstoffen deze dip tot een gezonde optie.

Vitamine K

 1. Vitamine K is een essentiële vitamine voor bloedstolling - het helpt bij de vorming van bloedplaatjes die helpen overmatig bloeden door wonden te voorkomen. Vitamine K verbetert ook het vermogen van uw lichaam om calcium op te nemen en te gebruiken, wat osteoporose kan helpen voorkomen. Een avocado bevat ongeveer 42,2 mcg vitamine K, of ongeveer 35 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannelijke volwassenen, en ongeveer 47 procent voor vrouwen. Dit maakt guacamole een goede bron van deze vitamine.

Vitamine A

 1. Guacamole is een rijke bron van vitamine A - elke avocado bevat ongeveer 293 IE, of ongeveer 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen. Vitamine A kan u helpen beschermen tegen problemen met het gezichtsvermogen, met name nachtblindheid. Het is een antioxidantvitamine die kanker en cellulaire schade door vrije radicalenmoleculen kan helpen voorkomen. Vitamine A kan ook uw immuunsysteem stimuleren, waardoor uw lichaam virale en bacteriële infecties zoals griep en candida kan afweren.

Lycopeen

 1. Lycopeen is een component van tomaten, een basisingrediënt van guacamole. Tomaten bevatten voedingsstoffen, zoals vitamine C en foliumzuur, die ook het risico op kanker en hartaandoeningen kunnen verminderen, huidig ​​onderzoek naar de voordelen van lycopeen is niet doorslaggevend.

Oleic Acid

 1. Avocado's zijn rijke bronnen van oliezuur, een soort essentieel vetzuur. Oliezuur kan helpen lagere niveaus van lipoproteïne met een lage dichtheid in uw bloedbaan te verminderen. LDL draagt ​​cholesterol, wat kan bijdragen aan arteriële blokkades die uw risico op een hartaanval en beroerte kunnen verhogen. Verlaagde LDL-waarden kunnen uw lichaam helpen lipiden uit de vaatwanden te verwijderen, de bloedsomloop te verbeteren en uw risico op hartaandoeningen te verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407