Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Gyro-vlees gezond?

Hart gezond

 1. De gyros is een traditioneel Grieks en Midden-Oosters gerecht dat bestaat uit vlees gewikkeld in pitabroodje en geserveerd met uien, tomaten en tzatziki-saus, die een mix van yoghurt en in blokjes gesneden komkommer bevat. Gyros vlees is meestal lam, hoewel sommige restaurants ook gyros serveren met rundvlees, kip of varkensvlees. Koks voegen soms vet toe aan gyrovlees om het vochtig en sappig te houden, dus het is niet altijd de gezondste maaltijdkeuze.

Voedingswaarden

 1. Het is typisch om ongeveer 4 oz te vinden. van vlees in een gyros. Die hoeveelheid gyro-lamsvlees bevat ongeveer 175 calorieën, 11,5 g vet, 5 g verzadigd, 60 mg cholesterol, 265 mg natrium, 2 g koolhydraten, 0,5 g vezels, 0,5 g suiker en 16 g eiwit. In een normaal dieet van ongeveer 2.000 calorieën per dag betekent dit dat gyrovlees ongeveer 25 procent van het dagelijkse verzadigde vet, 20 procent cholesterol, 10 procent natrium en 30 procent eiwit levert.

Ingrediënten

 1. Basic gyrovlees verschilt enigszins in vet- en caloriegehalte, maar het is ook belangrijk om de totale voedingswaarden van het gerecht te overwegen. Als het vlees bijvoorbeeld wordt geserveerd met een ruime hoeveelheid olie en zout, zijn de calorie-, vet-, cholesterol- en natriumgehaltes hoger.

Analyse

 1. De Amerikaanse Food and Drug Administration beveelt aan de hoeveelheid verzadigd vet, cholesterol en natrium die u elke dag eet te beperken, omdat deze voedingsstoffen zijn gekoppeld aan aandoeningen zoals hartaandoeningen en hoge bloeddruk. Er zijn echter niet genoeg calorieën, vetgassen of hoeveelheden cholesterol en natrium in een portie gyrovlees om een ​​evenwichtig eetplan te verwoesten. Terwijl gyrovlees niet genoeg nuttige voedingsstoffen bevat om strikt als 'gezond' te worden beschouwd, is het geen schadelijk voedsel wanneer het met mate wordt gegeten en als onderdeel van een gevarieerd dieet wordt gegeten.

Homemade

 1. Een manier om gyrovlees gezonder te maken en het voedingsprofiel te verlichten, is om het zelf te bereiden. In het mei-nummer van het tijdschrift "Cooking Light" bijvoorbeeld, bevelen de redacteuren aan gyros te bereiden met geraspte vlees van een geroosterde lamsbout met heel weinig toegevoegd zout en geen toegevoegd vet. Je kunt ook gebraden kip gebruiken, die van nature minder vet en cholesterol bevat dan rood vlees.

Overwegingen

 1. Als u zich zorgen maakt over hoe gyrovlees in uw dieet past, of als u denkt dat uw algehele eetplan niet in balans is, neem dan contact op met uw arts of een geregistreerde diëtist voor persoonlijk advies .Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407