Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is havermout een goed ontbijt voor gewichtsverlies?

Wat te eten

 1. 'S Morgens wervelwind om je klaar te maken en de deur uit, het kan moeilijk zijn om tijd te vinden voor het foto-perfecte gezonde ontbijt dat je misschien wilt eten, maar het ontbijt hoeft niet leuk om je te helpen afvallen. Havermout komt in slechts enkele minuten samen en is ideaal voor gewichtsbeheersing voor u en uw gezin. Gewoon havermout bevat weinig calorieën en veel vezels - een winnende combinatie om je te helpen die extra kilo's te laten vallen.

Wat te eten

 1. Havermout is een uitstekende aanvulling op uw ontbijtdieet en kan u helpen afvallen vanwege het hoge vezel-, vet- en caloriearme gehalte.

Calorieën in havermout

 1. De romige smaak van havermout en de textuur van uw ribben maken het een verwennerij, maar het is eigenlijk relatief weinig calorieën. Volgens de USDA heeft een kop gekookt havermout, eenvoudig geserveerd en gemaakt met instant haver, 159 calorieën, afkomstig van 27 gram koolhydraten, 5 gram eiwit en 3 gram vet.

 2. Pas echter op, voorverpakt havermout met smaak. De USDA stelt dat een pakje van een toonaangevend commercieel bereid appelkaneel havermout 157 calorieën bevat in een kleine portie die je waarschijnlijk halverwege de ochtend hongerig maakt. Gram voor gram, gearomatiseerde havermout bevat bijna 6 keer zoveel calorieën als gewone havermout.

Havervezels en gewichtsverlies

 1. Het belangrijkste voordeel van havermout is het vezelgehalte. Hoewel vezels een soort koolhydraten zijn, valt deze niet uiteen in suiker zoals andere soorten koolhydraten. In plaats daarvan absorbeert het water om ruimte in je maag in te nemen, wat ook helpt bij het bestrijden van constipatie.

 2. Als je elke dag 30 gram vezels binnenkrijgt, ben je op weg naar gewichtsverlies, volgens Harvard Health Publishing. Het biedt ook andere voordelen, waaronder een lagere bloeddruk, die de gezondheid van het hart beschermt.

 3. Een kop gekookt havermout heeft 4 gram vezels, of 13 procent van het doel van 30 gram. Een deel van deze vezel is afkomstig van oplosbare vezels - een vorm die volgens Wake Forest Baptist Medical Center vooral goed is voor de bestrijding van buikvet.

Andere voordelen voor gewichtsverlies

 1. De reputatie van havermout als dieetvoeding is niet alleen gezoem - er is bewijs dat aantoont dat het eten voor het ontbijt je kan helpen af ​​te vallen. Een studie uit 2015 in de Annals of Nutrition and Metabolism vergeleek havermout met cornflakes om meer te weten te komen over het potentieel van havermout om te helpen bij gewichtsverlies. De auteurs van de studie voedden 36 proefpersonen - van wie de helft te zwaar was en de helft mager - hetzij cornflakes of havermout, om te zien hoe elk graan de eetlust beïnvloedde.

 2. Ze ontdekten dat de mensen die havermout aten voor het ontbijt langer voller voelden, en ze aten minder tijdens de lunch dan degenen die cornflakes hadden gegeten. Die resultaten waren vooral uitgesproken bij proefpersonen met overgewicht, wat erop wijst dat havermout vooral goed kan zijn als je probeert een gezond gewicht te bereiken. Omdat dit onderzoek echter alleen naar enkele tientallen mensen keek, is meer onderzoek nodig om precies te weten hoeveel havermout helpt.

 3. Er zijn ook aanwijzingen dat havermout voordelen kan bieden voor gewichtsbeheersing voor kinderen. Een 10-jarige studie, gepubliceerd in Food Nutrition Research in 2015, toonde aan dat kinderen die havermout eten meer kans hebben op een gezond gewicht en over het algemeen een hogere algehele voedingskwaliteit hebben dan degenen die dat niet doen. Hoewel dit niet betekent dat havermout alleen direct tegen obesitas bij kinderen bestrijdt, benadrukt het wel havermout als onderdeel van een gezond dieet.

Dress up Your Oatmeal Breakfast

 1. Vermijd eentonigheid - en maak uw havermout kindvriendelijk - door gezonde mix-ins te gebruiken. Topping van je havermout met fruit zoals gehakte appels, peren of een handvol bessen voegt natuurlijke zoetheid toe en stimuleert ook de vezel in je maaltijd.

 2. Laat havermout aanvoelen als een traktatie door je haver te mengen met gepureerde pompoen, pompoentaartkruid en een handvol gehakte pecannoten. Of maak "appeltaart" havermout door je haver te bedekken met suikervrije appelmoes en een scheutje kaneel. Experimenteer met verschillende texturen om havermout interessant te houden.

 3. Ga voor gebakken havermout in het weekend wanneer je wat extra kooktijd hebt of maak 'nachthaver' door je haver een nacht in amandelmelk te laten weken in de koelkast voor een snel ontbijt dat vereist geen ochtendbereiding.

 4. Vermijd eentonigheid - en maak uw havermout kindvriendelijk - door gezonde mix-ins te gebruiken. Topping van je havermout met fruit zoals gehakte appels, peren of een handvol bessen voegt natuurlijke zoetheid toe en stimuleert ook de vezel in je maaltijd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407