Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het beter om biefstuk op de kookplaat of in de oven te koken?

Titanium

  Afgunst voor apparatuur

  1. Apparatuur van commerciële kwaliteit is niet nodig om geweldige biefstuk te maken. Gas- en elektrische fornuizen hebben elk hun voordelen. Een gasdop bereikt over het algemeen hogere warmte, maar een elektrische oven gebruikt warmte gelijkmatiger. Hoewel een dual-fuel-serie - een gasfornuis gecombineerd met een elektrische oven - weliswaar ideaal is voor het bereiden van biefstuk, zijn de enige absoluut noodzakelijke apparaten een gietijzeren koekenpan van goede kwaliteit en een bereik van elk type, zolang omdat de warmtebron betrouwbaar is.

  Biefstukselectie en bereiding

  1. Welke stuk vlees je ook gaat koken, kies consequent gemarmerde steaks die minstens 1 inch dik zijn maar minder dan 2. Ongeveer een uur voor het koken haal je de steaks uit de koelkast en laat ze opwarmen tot kamertemperatuur. Het plaatsen van gekoelde steaks direct op warmte voorkomt het schroeiende effect en resulteert in ongelijkmatig gekookte steaks. Breng de steaks aan beide kanten royaal op smaak met peper en zout naar smaak.

  Het begint op de top van het fornuis

  1. Verwarm je oven voor op 450 graden Fahrenheit. Zodra de oven klaar is, verwarm je een licht geoliede gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur totdat de olie licht begint te roken. Doe boter in de pan. Wanneer de boter is gesmolten en het schuim is verdwenen, voeg je de steaks toe. Afhankelijk van de dikte van uw steaks, schroei ze 2 tot 3 minuten aan elke kant, totdat beide kanten mooi gekarameliseerd zijn.

  Het eindigt in de oven

  1. Breng de koekenpan met de steaks over in de voorverwarmde oven. In tegenstelling tot het afwerken van de steaks op het fornuis, stopt het overbrengen op de ideale plaats om het braadstuk op het ideale punt te stoppen, waardoor de binnenkant van de biefstuk kan doorgaan met koken zonder de buitenkant te verbranden. Afhankelijk van de dikte van uw steaks, moeten ze niet langer dan 7 minuten duren voor gemiddeld-zeldzame gaarheid. Haal je steaks uit de oven en laat ze rusten, losjes bedekt met aluminiumfolie, gedurende ongeveer 5 minuten voordat je ze serveert.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407