Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het beter om tijdens het eten te zitten of te staan?

Stap 7

 1. Als u staat te eten terwijl u dit leest, kunt u beter gaan zitten. Staan tijdens het eten is een bijproduct van een druk leven. Maar het onderzoek is gemengd wat betreft de vraag of het gezond voor je is.

Stap 7

 1. Uw eten smaakt niet zo goed als u het tijdens het staan ​​eet, volgens een nieuwe studie. Ook kan eten terwijl je staat meer stress veroorzaken. Maar je eet misschien minder.

Zitten of staan?

 1. Er zijn niet veel onderzoeken of zitten of staan ​​direct van invloed is op uw gezondheid. Staan tijdens het eten kan als trendy worden beschouwd. Ikinari Steak in New York heeft tafels waar diners staan ​​terwijl ze in hun steaks graven, tot positieve recensies.

 2. Maar de Journal of Consumer Research-auteurs gooiden koud water op die theorie in een artikel in mei 2019. Ze ontdekten dat voedsel dat wordt gegeten terwijl het staat gewoon niet zo goed smaakt, en schrijven: "Als je in een staande (versus zittende) houding eet, beoordelen consumenten de smaak van aangenaam smakende voedingsmiddelen en dranken als minder gunstig, de temperatuur intens, en ze verbruiken kleinere hoeveelheden. "

 3. Het eten van kleinere hoeveelheden is misschien een voordeel, maar volgens de hoofdauteur van het onderzoek, Dr. Dipayan Biswas, professor marketing aan de University of South Florida (USF), zijn er kosten aan verbonden, in een artikel gepubliceerd door USF News in juni 2019. Uit het onderzoek bleek dat degenen die rechtop aten meer gestrest waren dan degenen die gingen zitten.

Stress en eten

 1. Staan, zelfs voor een paar minuten, veroorzaakt stress, volgens de Journal of Consumer Research-studie. Opstaan ​​maakt het moeilijker voor uw smaakpapillen om goed te werken. Zwaartekracht van staan ​​dwingt bloed naar je onderlichaam. Dit betekent dat je hart sneller moet kloppen om bloed terug naar je hoofd en nek te brengen.

 2. De kettingreactie gaat door terwijl uw lichaam het stresshormoon cortisol afgeeft. Dit alles betekent dat je minder snel je eten proeft en zelfs de temperatuur van het eten waarneemt.

 3. Deelnemers aan het onderzoek aten brownies uit een bakkerij. Zittende proefpersonen dachten dat ze heerlijk waren. Staande deelnemers beoordeelden de brownies iets lager. De staande personen probeerden vervolgens brownies uit hetzelfde recept, maar dan gemaakt met 1/4 kop extra zout. Ze merkten geen verschil.

 4. Deze bevindingen kunnen nuttig zijn voor ouders die willen dat hun kinderen iets eten dat ze niet lekker vinden. Ze kunnen ook goed zijn voor iedereen die een vies smakend medicijn moet nemen, zei Biswas.

Mindfulness en eten

 1. De Centers for Disease Control and Prevention zegt dat staan ​​tijdens het eten kan leiden tot hersenloos eten of te snel eten. Volgens een studie in het tijdschrift Scientific Reports van april 2018, kan bewust eten zelfs dwangmatig eten voorkomen.

 2. Harvard Health Publishing zegt dat bewust eten inhoudt dat je rekening houdt met de kleuren, smaken en texturen van je eten; langzaam kauwen; van afleidingen afkomen en je niet schuldig voelen over eten.

 3. Een artikel in het augustusnummer van het tijdschrift Diabetes Spectrum zegt dat diëten de neiging hebben zich te concentreren op regels en uitkomsten van eten. Mindfulness, aan de andere kant, is bedoeld om mensen te helpen genieten van hun eten, hun tijd om het te eten, en volledig aanwezig te zijn voor de eetervaring.

 4. Van mindfulness is echter niet aangetoond dat het direct van invloed is op gewichtsverlies, volgens een overzicht van studies in het januari 2015 nummer van het tijdschrift Psychomatic Medicine. De auteurs zeiden dat verder onderzoek nodig is. Toch heeft een studie in het maart 2018-nummer van Current Obesity Reports sterke steun gevonden voor bewust eten als onderdeel van programma's voor gewichtsverlies.

Afhaalrestaurants vanuit zitten versus staan

 1. Als u tijdens het eten moet staan, voeg dan geen stress toe door u er zorgen over te maken. Maar als je de keuze hebt, waarschuwt Harvard Health Publishing dat als je afgeleid bent, je je misschien niet realiseert dat je vol raakt. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de hersenen registreren dat de maag vol is. Eten terwijl je afgeleid bent, kan ook betekenen dat je je voedsel niet goed verteren, zegt Harvard Health.

 2. Het American College of Pediatricians zei in een rapport van mei 2014 dat de gezinstijd aan de eettafel de afgelopen 30 jaar met 30 procent is afgenomen. Van betere gezinsdiscussies tot betere voeding, het eten van maaltijden aan de eettafel is gunstig. Hier zijn enkele van hun bevindingen:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407