Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het bonensap goed voor diabetes?

Vitaminen

 1. Snijbonen zijn een soort niet-zetmeelrijke groente. Niet-zetmeelrijke groenten bevatten weinig calorieën en koolhydraten en zijn een uitstekende keuze als u een diabetesdieet volgt. Volgens de American Diabetes Association zouden niet-zetmeelrijke groenten zelfs de helft van al je lunch- en dinermaaltijden moeten uitmaken.

Voedingswaarden

 1. Wat portiegrootte betreft, is 1 kop rauwe niet-zetmeelrijke groenten gelijk aan 1/2 kop groentesap. Een kopje rauwe sperziebonen bevat ongeveer 31 calorieën. Groene bonen bevatten niet alleen weinig calorieën, maar bevatten ook zeer weinig koolhydraten. Koolhydraten zijn suiker, zetmeel en vezels. Een kopje rauwe sperziebonen bevat 3,26 g suiker, 0,88 g zetmeel en 2,7 g vezels. Volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services bieden groene bonen een uitstekende bron van het mineraal, kalium. Een kopje levert 211 mg. De waarden voor 1 kopje rauwe groene bonen moeten van toepassing zijn op 1/2 kopje snijboonsap, maar kunnen enigszins variëren, afhankelijk van uw sapmethode.

Glycemische index

 1. Een diabetesdieet moet ten minste 3 tot 5 porties niet-zetmeelrijke groenten per dag bevatten. Volgens de American Diabetes Association is het drinken van groentesap een acceptabele manier om je dagelijkse aanbevolen inname van niet-zetmeelrijke groenten op een diabetesdieet te vervullen. Houd er echter rekening mee dat het sapproces de neiging heeft om de glycemische index te verhogen - een maat voor het effect van voedsel op uw bloedglucosewaarden - van fruit en groenten. Een reden dat boonensap een hogere glycemische index heeft dan rauwe sperziebonen, is dat het grootste deel van de vezels in sperziebonen verloren gaat tijdens het sapproces.

Fiber

 1. Een goede bron van vezels wordt gedefinieerd als meer dan 2,5 g per portie. Een kopje rauwe groene bonen bevat 2,7 g vezels, dus rauwe groene bonen zijn een goede bron van vezels. Het feit dat sap het vezelgehalte van groenten verlaagt, is echter een nadeel van drinken in plaats van het eten van snijbonen. Volgens de American Heart Association kan vezelrijk voedsel helpen bij het bevorderen van een gezond lichaamsgewicht, evenals bij het verbeteren van uw cholesterol- en bloedglucosewaarden. Mensen met diabetes lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen.

Kalium

 1. Groene bonen zijn een uitstekende bron van kalium. In tegenstelling tot vezels, kalium en andere vitamines en mineralen worden niet verminderd tijdens het sapproces. Het consumeren van voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte, zoals boonensap, kan uw bloeddruk helpen verlagen. Omdat mensen met diabetes een verhoogd risico lopen op hypertensie, kan het nuttig zijn om groene bonen en andere kaliumrijke voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen. Kalium helpt de negatieve effecten van natrium op uw bloeddruk te onderdrukken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407