Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het braden of bakken van kip gezonder?

Ontmoet het vlees

 1. Kip, vooral de borst, is een van de gezondste bronnen van dierlijke eiwitten die u kunt eten. Frituren is niet de gezondste manier om kip te koken, maar dat laat nog steeds veel opties over. Je zult geen eenvoudig antwoord vinden op het feit of het beter is om een ​​kip te braden of te bakken omdat er te veel variabelen zijn. Het zal allemaal afhangen van wat je eraan toevoegt, hoe je vet verwijdert tijdens het koken en of je de schil er al dan niet op laat zitten.

Ingrediënten

 1. Bakken en braden zijn twee gezonde manieren om kip te koken, maar je moet voorzichtig zijn met wat je nog meer in de pan doet. Een vetarme of vetvrije marinade met kruiden, balsamico-azijn, bouillon of wijn zorgt ervoor dat uw gebakken kip uw dieet niet verpest, maar als u alleen van gebakken kip in een met room beladen braadpan of gedrenkt in boter houdt, bent u beter af braden met een barbecue of sojasaus.

Skip the skin

 1. De huid van de kip is een belangrijke bron van vet. Het verwijderen ervan is een geweldige manier om uw recept veel gezonder te maken. Misschien vind je het gemakkelijker om de schil te verwijderen nadat je de kip hebt gekookt. Door de huid tijdens het koken aan te houden, kan je kip ook meer vocht vasthouden, hoewel het ook een beetje van het vet behoudt. Als je van plan bent je kip met de huid erop te koken, is het eenvoudiger om hem na het bakken te verwijderen dan te grillen, waar de hoge temperatuur de huid kan doen schroeien.

The Fat verwijderen

 1. Wanneer u gezond probeert te eten, is het belangrijk om vet uit uw dieet te houden. Gebruik de kookmethode die het meest effectief is om overtollig vet uit het laatste gerecht te verwijderen. Zelfs als je de huid verwijdert, heb je vetdruppels in je pan. Gebruik voor het maken van gezonde gebakken kip de pandruppels niet in jus; gebruik in plaats daarvan een vetvrije bouillon. Leg de kip tijdens het grillen op een schaal met gaten waardoor het vet in een andere pan kan druppelen.

Andere opties

 1. Naast het grillen of bakken van kip om het gezond te houden, sluit u andere opties niet uit om uzelf wat afwisseling te geven. Roerbak kip in een kleine hoeveelheid gezond vet, zoals olijfolie, met veel groenten. Serveer gestoofde kip door het in de pan te schroeien en vervolgens in vloeistof te laten sudderen om het vocht binnen te houden. Kip pocheren in een bouillon - of zelfs water met wat wijn of kruiden - is een andere manier om een ​​gezond en smaakvol gerecht te bereiden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407