Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het drinken van eieren goed?

Hoe maak je een voedzaam tonijn- en eierdieet

 1. Van sporters tot beroemdheden, veel mensen raden aan om rauwe eieren te drinken als onderdeel van een gezond dieet. Omdat rauwe eieren op zichzelf kunnen worden geconsumeerd of in dranken kunnen worden gemengd, kunt u ook overwegen om ze te drinken. U moet echter weten dat gekookte eieren voor uw lichaam eigenlijk gemakkelijker te verteren zijn.

Hoe maak je een voedzaam tonijn- en eierdieet

 1. Rauwe eieren kunnen gezond zijn, maar ei-voedingsstoffen zijn gemakkelijker voor uw lichaam om te verwerken wanneer ze worden gekookt.

De voordelen van rauwe eieren

 1. Eieren staan ​​bekend om hun indrukwekkende voeding. Volgens de USDA, één grote (50 gram), bevat rauw ei een verscheidenheid aan voedingsstoffen, waaronder:

 2. Volgens een artikel in maart 2016 in het Food Chemistry Journal bevatten eieren ook voedingsstoffen zoals carotenoïden die gunstig zijn voor de gezondheid van uw ogen, samen met antioxidanten en kleine hoeveelheden (tussen 1 en 4 procent) van de meeste andere essentiële voedingsstoffen, waaronder calcium, kalium, magnesium, koper, mangaan, B-complex vitamines en vitamine E.

 3. Elk groot rauw ei bevat ook 72 calorieën, 0,4 gram koolhydraten en 4,8 gram vet. Hoewel dit op veel vet lijkt, heeft de Harvard T.H. Chan School of Public Health zegt dat deze vetten meestal gezonde enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten zijn, in plaats van ongezonde verzadigde of transvetten. Eieren zijn ook een geweldige bron van eiwitten, met 6,3 gram per ei.

 4. Mensen die hun eieren bakken of klauteren, gebruiken meestal boter, olie of zelfs spekvet als onderdeel van het kookproces. Dit maakt rauwe eieren minder calorisch dan veel soorten gekookte eieren. De hoge hitte die wordt gebruikt om dergelijke eieren te koken, kan ook een negatieve invloed hebben op hun voeding.

 5. Er zijn echter geen grote voordelen aan het drinken van rauwe eieren in vergelijking met het eten van eieren gekookt in natte hitte, zoals gepocheerde of gekookte eieren. In feite wordt de consumptie van rauwe eieren doorgaans als minder gezond beschouwd dan die van gekookte eieren. De voordelen van rauwe eieren zijn minder dan die van gekookte eieren om twee redenen:

Eiwit en spijsvertering van rauwe eieren

 1. Het is bekend dat het koken van uw eieren hun voedingswaarde beïnvloedt, maar dit is eigenlijk meestal positief. "Er zijn zoveel voordelen aan het eten van hele, gekookte eieren in vergelijking met het consumeren van rauwe eieren," zegt Corrie L. Staff, diëtist bij de Marshfield Clinic, in een blogpost van Marshfield Clinic in augustus 2018. "Koken breekt eiwit af om de spijsvertering te vergemakkelijken. Ons lichaam absorbeert 50 tot 60 procent van het eiwit in rauwe eieren in vergelijking met 90 procent van het eiwit in gekookte eieren."

 2. Avidine, een soort eiwit dat voorkomt in eiwitten, kan bijvoorbeeld binden aan biotine (vitamine B7), een van de voedingsstoffen die u dagelijks moet consumeren. Als avidine zich echter aan biotine bindt, kan uw lichaam het niet absorberen, waardoor uw eieren minder voedzaam worden. Gelukkig gebeurt dit alleen met rauwe eieren - maar dat betekent dat je verwarmde eieren moet consumeren om avidine te inactiveren en de biotine in eieren te verkrijgen.

 3. Verwarming deactiveert ook andere ei-eiwitten, zoals ovalbumine, ovomucoid, lysozyme en ovotransferrin. Al deze eiwitten zijn veel voorkomende allergenen die minder reageren met het menselijk immuunsysteem nadat eieren zijn verwarmd.

 4. Helaas is dit niet alleen een eenvoudige keuze tussen het koken van uw eieren of het drinken van rauwe eieren. De verteerbaarheid van eieren verandert op basis van het type warmte dat op het ei wordt gebruikt, evenals hoe lang de warmte werd toegepast. Om het nog ingewikkelder te maken, zijn het meestal zachtgekookte eieren die het meest verteerbaar zijn in vergelijking met zowel volledig gekookte eieren, zoals hardgekookte eieren en gebakken eieren, en meestal rauwe, loopbare eieren.

Rauwe eieren en voedselvergiftiging

 1. Of u nu een cake bakt of een omelet maakt, de meeste mensen koken de eieren die ze gebruiken. Met uitzondering van desserts, saladedressings en sauzen vragen maar weinig recepten om rauwe eieren.

 2. De meeste mensen weten dat eieren de meest voorkomende oorzaak van Salmonella-infectie zijn. Dit is een bacteriële infectie die koorts, hoofdpijn en gastro-intestinale symptomen veroorzaakt, zoals diarree. Hoewel salmonella-infectie meestal vrij mild is, kan het ernstig zijn voor oudere volwassenen, jonge kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.

 3. Gelukkig zijn het vooral rauwe eieren die dit risico dragen - volgens een studie van februari 2015 in het International Journal of Environmental Research and Public Health, elk ei dat is gepasteuriseerd of verhit tot een interne temperatuur van 160 F (71 ° C) wordt doorgaans als veilig beschouwd. Daarom zijn de desserts, saladedressings en sauzen die je in de supermarkt kunt krijgen allemaal gemaakt met gepasteuriseerde eieren.

 4. Als u een grote fan bent van het drinken van rauwe eieren of het consumeren van andere rauwe eiproducten, is het belangrijk om producten te kiezen die veilig zijn voor salmonella. Pasteurisatie is een veel voorkomende verwerkingstechniek die wordt toegepast op een verscheidenheid aan verschillende voedingsmiddelen en dranken.

 5. Of u nu bier, melk of eieren pasteuriseert, dit proces bestaat hoofdzakelijk uit verwarming, gevolgd door snelle koeling. Dit steriliseert de eieren, waardoor ze minder snel ziekteverwekkende bacteriën dragen.

 6. Gepasteuriseerde rauwe eiproducten worden vaak in de schaal verkocht, net als gewone eieren. Ze zijn ook verkrijgbaar in flesvorm als vloeibare producten, dus als u eiwit liever drinkt dan eigeel, kunt u uw rauwe eieren ook als twee afzonderlijke producten verkrijgen.

 7. Een extra bonus is dat pasteurisatie zelfs de verteerbaarheid van uw eieren kan verhogen. De warmte die in dit proces wordt gebruikt, kan soms voldoende zijn om de avidine in eiwitten te neutraliseren, zodat uw lichaam de eiwitten van het rauwe ei volledig kan verteren en meer voedingsstoffen kan opnemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407