Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het drinken van gemberwater goed voor de gezondheid?

Is het drinken van gemberwater goed voor de gezondheid?

 1. In dit artikel onderzoeken we de potentiële voordelen en risico's van gember, en een deel van het wetenschappelijk bewijs hiervoor, en hoe je gemberwater thuis kunt maken.

Gezondheidsvoordelen

 1. Hoewel er studies zijn die de potentiële gezondheidsvoordelen van gember ondersteunen, is er specifiek onderzoek gedaan naar het drinken van gemberwater. De meeste onderzoeken geven niet aan of de deelnemers gember in capsulevorm namen, aan voedsel toevoegden of als gemberwater of thee dronken.

 2. Gember en gemberwater kunnen echter nuttig zijn voor de volgende omstandigheden:

 3. Gemberwater kan sommige soorten pijn helpen verminderen. In een onderzoek waarbij 60 volwassenen met migraine-pijn betrokken waren, vonden onderzoekers het gebruik van gember als aanvullende therapie beter dan alleen pijnstillers te nemen.

 4. Mensen gebruiken gember al lang als kruidenbehandeling tegen misselijkheid. In een beoordeling uit 2015 keken onderzoekers naar negen onderzoeken waarin mensen gember gebruikten voor postoperatieve misselijkheid, bijwerkingen van chemotherapie, virale misselijkheid en ochtendmisselijkheid. De studies, hoewel niet altijd klinisch waterdicht, gaven allemaal aan dat gember een vermindering van misselijkheid en braken veroorzaakte.

 5. Cholesterolwaarden

 6. Een onderzoek bij ratten suggereert dat gember het cholesterolgehalte zou kunnen verlagen. De ratten aten een cholesterolrijk dieet, dat hun totale cholesterol, triglyceriden en lipoproteïnen met een lage dichtheid verhoogde. De onderzoekers ontdekten toen dat ook het voeden van de ratten-supplementen met gember een hoog cholesterolgehalte in de bloedbaan verhinderde. [! 106095 => 1140 = 2!

 7. Bloedsuikercontrole

 8. Gemberwater kan helpen de nuchtere bloedsuikerspiegel onder controle te houden bij mensen met diabetes type 2.

 9. In een onderzoek van 12 weken verdeelden onderzoekers 41 mensen met diabetes type 2 in twee groepen. Eén groep slikte elke dag 2 gram gemberpoeder, terwijl de tweede groep een placebo-medicijn kreeg. De mensen die de gember namen, ervoeren een significante verlaging van de nuchtere bloedsuikerspiegel.

 10. Gewichtsverlies

 11. In een ander onderzoek verdeelden onderzoekers 10 mannen in twee groepen. Een groep dronk heet gemberwater na het ontbijt. De andere groep deed dat niet. De mannen die het gemberwater dronken meldden een groter gevoel van volheid.

 12. Hoewel de studie klein was en aanvullende studies nodig zijn, suggereert dit dat gemberwater mogelijk een rol speelt bij het gewichtsbeheer.

Risico's en bijwerkingen

 1. Het drinken van gemberwater lijkt voor de meeste mensen veilig te zijn. Er kunnen zich echter enkele situaties voordoen waarin het het beste is om eerst een arts te raadplegen.

 2. Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health, zijn er enkele zorgen dat gember de bloedverdunnende medicatie kan verstoren. Hoewel onderzoek geen uitsluitsel geeft, moeten mensen die bloedverdunners gebruiken eerst met hun arts praten voordat ze gemberwater drinken.

 3. Mensen die teveel gemberwater drinken, kunnen milde bijwerkingen ervaren, waaronder:

 4. Eén studie, waarbij gegevens van 1.020 vrouwen werden gebruikt, beoordeelde de veiligheid van gember tijdens de zwangerschap. De onderzoekers ontdekten dat het gebruik van gember tijdens de zwangerschap om misselijkheid en braken te behandelen het risico op:

 5. Hoewel geen studies hebben geconcludeerd dat gember tijdens de zwangerschap schadelijk is, is het nog steeds het beste om met een arts te praten voordat je gemberwater drinkt tijdens de zwangerschap.

Hoe maak je gemberwater thuis

 1. Gemberwater is verkrijgbaar als kruidenwater, thee en sap. Het kan zowel warm als koud worden gedronken. Mensen kunnen elk van deze producten online kopen.

 2. Als alternatief kan een persoon thuis gemberwater maken. De beste manier om het te maken is door verse gemberwortel te gebruiken, die mensen kunnen vinden in supermarkten in het versgedeelte.

 3. Een veel voorkomende manier om gemberwater te maken is als volgt:

 4. Gember heeft een sterke smaak. Voor sommige mensen kan het toevoegen van een smaakstof, zoals honing of citroen, de smaak verbeteren.

Takeaway

 1. Onderzoek is niet overtuigend dat het drinken van gemberwater iemands gezondheid verbetert. Beperkte studies laten echter enkele mogelijke voordelen zien. Omdat gemberwater drinken voor de meeste mensen weinig risico's lijkt, is het misschien het proberen waard. Het kan ook aanmoedigen om meer water te drinken, wat een goede manier is om goed gehydrateerd te blijven.

 2. Het is relatief eenvoudig om thuis gemberwater te maken. Zoals met alle voedingssupplementen of remedies, is het het beste om met een arts te praten voordat je gemberwater probeert.

 3. Artikel laatst beoordeeld op ma 25 juni 2018 Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Akinyemi, A. J., Oboh, G., Ademiluyi, A. O., Boligon, A. A., Athayde, M. L. (2016, april). Effect van twee gemberrassen op arginase-activiteit bij hypercholesterolemische ratten [!Abstract

 5. Heitmann, K., Nordeng, H., Holst, L. (2013, februari). Veiligheid van gembergebruik tijdens de zwangerschap: resultaten van een groot populatiegebaseerd cohortonderzoek [!Abstract

 6. Martins, L. B., Rodrigues, A. M. D. S., Rodrigues, D. F., Dos Santos, L. C., Teixeira, A. L., Ferreira, A. V. M. (2018, 1 januari). Dubbelblinde placebo-gecontroleerde gerandomiseerde klinische studie van gember (Zingiber officinale Rosc.) Toevoeging bij acute migraine-behandeling [!Samenvatting

 7. Marx, W., Kiss, N., Isenring, L. (2015, juni). Is gember gunstig voor misselijkheid en braken? Een update van de literatuur [!Abstract

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 9. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407