Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het drinken van koud water slecht voor u? Spijsvertering, gewichtsverlies, energie

Overzicht

 1. Gehydrateerd blijven heeft bewezen voordelen voor uw geestelijke en lichamelijke gezondheid. De National Academies of Sciences, Engineering and Medicine beveelt aan dat mannen van 19 jaar en ouder 3,7 liter water per dag consumeren (15,5 kopjes) en vrouwen van 19 jaar en ouder 2,7 liter per dag consumeren (11,5 kopjes). Maar kan het drinken van koud water een negatieve invloed hebben op uw gezondheid?

 2. Sommige mensen geloven dat koud water drinken een slechte gewoonte is die je gezondheid op de lange termijn kan schaden. Deze overtuiging is gebaseerd op het idee dat koud water drinken je maag samentrekt, waardoor het moeilijker wordt om voedsel na een maaltijd te verteren. Sommige mensen geloven ook dat je lichaam harder moet werken om de interne temperatuur van 98,6 ° C (37 ° C) te handhaven als je water drinkt dat in de buurt van de temperatuur van ijs is, of minder dan 36 ° C (4 ° C).

 3. Maar is er enige waarheid in deze ideeën? Blijf lezen om de mogelijke risico's en voordelen van koud drinkwater te ontdekken.

Risico's

 1. Het drinken van koud water heeft invloed op uw lichaam op een manier waarop u niet verwacht of wilt. Een oudere en kleine studie uit 1978, waarbij 15 mensen betrokken waren, ontdekte dat het drinken van koud water het neusslijmvlies dikker en moeilijker maakte om door de luchtwegen te gaan. Ter vergelijking: de onderzoekers ontdekten dat kippensoep en warm water mensen hielpen gemakkelijker te ademen. Als u verkoudheid of griep probeert te behandelen, kan het drinken van koud water uw congestie erger maken.

 2. Er zijn enkele gezondheidsproblemen die het drinken van koud water kunnen verergeren. Het drinken van koud water werd in 2001 gekoppeld aan het triggeren van migraine bij mensen die al last hebben van migraine. De pijn gerelateerd aan achalasie, een aandoening die het vermogen van uw lichaam om voedsel door uw slokdarm te leiden beperkt, kan ook erger worden wanneer u koud water drinkt bij een maaltijd.

 3. In de oude Chinese geneeskunde wordt het drinken van koud water met warm voedsel gezien als een onbalans. Typisch worden maaltijden in de Chinese cultuur in plaats daarvan geserveerd met warm water of hete thee. Dit geloof wordt weerspiegeld in verschillende andere culturen over de hele wereld.

 4. Sommige mensen zijn van mening dat koud water drinken op een warme dag je niet zal helpen af ​​te koelen. Er is niet genoeg onderzoek om te concluderen dat een van beide waar of onwaar is.

Voordelen

 1. Koud water drinken heeft zijn voordelen. Het drinken van koud water tijdens het sporten kan helpen voorkomen dat je lichaam oververhit raakt en maakt je trainingssessie succesvoller. Dit komt waarschijnlijk omdat het drinken van koud water het voor uw lichaam gemakkelijker maakt om een ​​lagere kerntemperatuur te handhaven.

 2. Het drinken van gewoon water, ongeacht de temperatuur, heeft bewezen je lichaam de hele dag meer energie te geven.

 3. Drinkwater als alternatief voor suikerhoudende dranken is goed voor je spijsvertering en een gezond gewicht, zelfs als het water dat je drinkt aan de koudere kant is. Koud drinkwater kan je helpen een paar extra calorieën te verbranden terwijl je het verteren, omdat je lichaam harder moet werken om de kerntemperatuur te handhaven. Maar het is niet waarschijnlijk dat het drinken van koud water een krachtig starthulpmiddel is voor gewichtsverlies.

Is warm of warm water beter dan koud water?

 1. Warm water drinken kan helpen bij de spijsvertering, helpt uw ​​bloedsomloop en helpt uw ​​lichaam om toxines sneller kwijt te raken. Hoewel dit op zichzelf geen 'risico' is, is het iets om in gedachten te houden als je besluit hoe je water in je lichaam wilt krijgen.

 2. Het drinken van warm of warm water is gebleken dat je minder dorst hebt. Dit kan gevaarlijk zijn op dagen dat je lichaam water verliest door zweten om te proberen koel te blijven. Als u ervoor kiest om warm water te drinken, houd er dan rekening mee dat u zich niet zo vaak dorstig voelt als u zou moeten.

Takeaway

 1. Sommige mensen willen misschien geen koud water drinken. Koud water drinken terwijl je verkouden of griep hebt, of als je een chronische aandoening hebt die resulteert in een langzamere spijsvertering, is waarschijnlijk geen goed idee. Maar hoewel sommige culturen het drinken van koud water als een aanzienlijk gezondheidsrisico voor iedereen beschouwen, is er niet veel bewijs om die bewering te ondersteunen. Het drinken van warm water heeft echter veel voordelen.

 2. Wat betreft de voordelen van koud water drinken? Het blijken dezelfde voordelen te zijn als het drinken van gewoon water op kamertemperatuur: je gehydrateerd houden en je meer energie geven.

 3. Als u zich zorgen maakt over uw spijsvertering, probeert een plan te maken om af te vallen of het gevoel heeft dat u constant uitgedroogd bent, neem dan contact op met uw arts en maak een plan dat u gehydrateerd houdt en gezond.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407