Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het elke dag eten van vlees gezond voor een bodybuilder?

Natriumproblemen

 1. Bodybuilders zijn sterk gericht op het dagelijks consumeren van voldoende eiwitten, zodat hun spieren voldoende bouwstenen hebben om groter en sterker te worden. Rundvlees, varkensvlees en lamsvlees zijn uitstekende bronnen van eiwitten, maar zijn ook lekker. Het eten van buitensporige hoeveelheden vlees per dag is echter voor niemand gezond, zelfs bodybuilders die veel hogere eiwitbehoeften hebben. Er zijn andere dierlijke bronnen die veel eiwitten bevatten en als gezonder worden beschouwd dan vlees. Veel groenten bevatten ook eiwitten, maar ze zijn meestal geen complete bronnen. Eiwitsupplementen kunnen worden genomen om eventuele tekortkomingen te compenseren. Raadpleeg een voedingsdeskundige over hoogwaardige eiwitbronnen die als gezonder worden beschouwd dan vlees.

Need for Protein

 1. Eiwit is een basisvereiste voor spiergroei en het is waarschijnlijk de belangrijkste voedingsstof vanuit het perspectief van een bodybuilder. Spierweefsel wordt gemaakt van eiwit, dat bestaat uit lange ketens van bouwstenen die aminozuren worden genoemd. Eiwitten in de voeding worden gemetaboliseerd tot individuele aminozuren, die vervolgens weer in menselijke eiwitten worden samengevoegd en worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan weefsels te maken, waaronder spier- en bindweefsels. Sommige eiwitbronnen, zoals vlees en andere dierlijke producten, bevatten alle aminozuren die uw lichaam nodig heeft, terwijl bijna alle plantaardige eiwitbronnen ten minste één essentieel aminozuur missen. Bijgevolg consumeren de meeste concurrerende bodybuilders regelmatig vlees omdat het een smakelijke en complete eiwitbron is.

Eiwitvereisten

 1. De dagelijkse eiwitbehoeften die nodig zijn om de basisfuncties van uw lichaam te behouden, variëren aanzienlijk en zijn afhankelijk van uw grootte, geslacht en leeftijd, maar aanbevelingen variëren vaak tussen 40 en 70 gram, volgens "Oefenfysiologie: Energie, Voeding en menselijke prestaties. " Als u echter traint, neemt uw dagelijkse eiwitbehoefte toe. Sommige onderzoeken geven aan dat bodybuilders dagelijks tussen 0,5 en 0,8 gram eiwit per pond lichaamsgewicht nodig hebben voor de beste winst in spiermassa en kracht. Een bodybuilder van 200 kilo zou bijvoorbeeld elke dag tussen de 100 en 160 gram eiwit moeten consumeren, of ten minste op dagen waarop training met gewichtheffen gepaard gaat. Elke dag echter meer dan 1 gram per pond lichaamsgewicht consumeren kan uw nieren overbelasten en leiden tot te zure weefsels.

Problemen met vlees

 1. Afgezien van de milieu-impact van het eten van veel vlees en de ethische problemen rond de moderne vleesproductie, zijn er veel gezondheidsproblemen waar bodybuilders zich bewust van moeten zijn. Rundvlees is bijvoorbeeld zeer rijk aan verzadigd vet en cholesterol, die verband houden met hogere risico's op hart- en vaatziekten. Te veel vlees eten is stressvol voor de nieren, die excessen moeten uitfilteren en het spijsverteringsstelsel. Vlees eten verhoogt het risico op darmkanker omdat het zo lang duurt om te verteren en toxines bevat die heterocyclische amines worden genoemd wanneer ze op hoge temperaturen worden gekookt. Bovendien hebben vlees zoals rundvlees en varkensvlees een hogere kans op bacteriële en parasitaire besmetting.

Vleesvervangers

 1. Vis en gevogelte, zoals kip en kalkoen, worden vaak als gezonder beschouwd dan vlees omdat ze magerder zijn of gezondere vetten bevatten, zoals omega-3-vetzuren. Zuivelproducten en eieren zijn uitstekende eiwitbronnen en zijn meestal veel goedkoper dan vlees. Tofu, tempeh en andere sojaboonproducten bevatten alle essentiële aminozuren en worden gemakkelijk verwerkt tot producten met een vleesachtige textuur. Seitan is gemaakt van tarwegluten en bevat bijna dezelfde hoeveelheid eiwit, hoewel onvolledig, als rundvlees, en slechts een derde van de calorieën. Verder zijn bonen, peulvruchten, noten, zaden, broccoli en spinazie goede plantaardige eiwitbronnen. Met alle beschikbare aminozuursupplementen kan een bodybuilder een gezonder dieet volgen dat mogelijk minder of onvolledige eiwitten bevat.

 2. Vis en gevogelte, zoals kip en kalkoen, worden vaak als gezonder beschouwd dan vlees, omdat ze magerder zijn of gezondere vetten bevatten, zoals omega-3-vetzuren. Zuivelproducten en eieren zijn uitstekende eiwitbronnen en zijn meestal veel goedkoper dan vlees. Tofu, tempeh en andere sojaboonproducten bevatten alle essentiële aminozuren en worden gemakkelijk verwerkt tot producten met een vleesachtige textuur. Seitan is gemaakt van tarwegluten en bevat bijna dezelfde hoeveelheid eiwit, hoewel onvolledig, als rundvlees, en slechts een derde van de calorieën. Verder zijn bonen, peulvruchten, noten, zaden, broccoli en spinazie goede plantaardige eiwitbronnen. Met alle beschikbare aminozuursupplementen kan een bodybuilder een gezonder dieet volgen dat mogelijk minder of onvolledige eiwitten bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407