Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het eten van brood met alleen boter gezond?

Een gezond ontbijt

 1. Of u nu op zoek bent naar een snack of een bijgerecht bij het eten, het eten van een boterham met een klontje boter kan een goede keuze zijn, afhankelijk van uw voedingsdoelen en huidige gezondheid . Deze voedselcombinatie heeft echter behoorlijk wat natrium en vet. Maar als u uw dieet zorgvuldig plant om uw inname van ongezonde vetten laag en gezonde granen hoog te houden, zou het zelden eten van brood met boter uw gezondheid niet moeten schaden.

Calorieën en vet

 1. Eén sneetje volkorenbrood met 1 el. van boter bevat 197 calorieën. Als de rest van je maaltijd zeer calorisch is, kan het eten van brood en boter ervoor zorgen dat je te veel calorieën eet. Een portie van dit voedsel bevat 12,8 g vet, waarvan 8 g van slecht vet, 0,5 g van transvet en 7,5 g verzadigd vet, voornamelijk uit de boter. Gebruik dun gesneden brood, een kleinere portie boter of een aantal andere kruiden om het aantal calorieën en de hoeveelheid vet die je consumeert uit deze voedselcombinatie te verminderen.

Koolhydraten en vezels

 1. De meeste koolhydraten komen uit het volkorenbrood. Je neemt in totaal 17,4 g koolhydraten op - slechts 0,1 g is van de boter. Dit voedsel bevat ook 3 g vezels. De koolhydraten in een portie leveren energie, terwijl de vezel van het volkorenbrood je darmen gezond houdt. Bewijs in de december 2010-editie van het tijdschrift "Nutrition Research" geeft aan dat het eten van een dieet met veel volle granen en vezels samengaat met een lager lichaamsgewicht, dus het eten van een sneetje volkorenbrood met boter kan u helpen een gezond gewicht te behouden.

Protein

 1. Een sneetje brood met boter eten levert 4,1 g eiwit op, of 7,3 tot 8,9 procent van het eiwit dat u elke dag zou moeten consumeren. Merk op dat het eiwitgehalte afneemt als u broden kiest die geen volle granen bevatten of niet van volkorenmeel zijn gemaakt. Eiwit van dit voedsel geeft je lichaam de bouwstenen die het nodig heeft.

Vitaminen en mineralen

 1. Eén snee brood met boter levert 20 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine D, en het dient ook als een goede bron van calcium, vitamine B-6, magnesium, ijzer, vitamine B-12, niacine en zink, met 10 procent van de hoeveelheid van deze voedingsstoffen die u per dag nodig heeft. Je neemt kleinere hoeveelheden riboflavine, folaat en jodium op.

Gezondheidsoverwegingen

 1. Door een boterham met boter in uw dieet op te nemen, voegt u 234,7 mg natrium toe aan uw totale maaltijdplan. Dit lijkt misschien geen significante hoeveelheid als je bedenkt dat je voorgestelde dagelijkse limiet varieert van 1500 mg tot 2300 mg per dag, maar veel voedingsmiddelen bevatten veel natrium en verborgen natrium, die allemaal snel oplopen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407