Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het eten van gist slecht voor u?

Maïsmeel in uw dieet opnemen

 1. Hoewel alleen gist geserveerd is geen basisvoedsel in uw dieet, eet u waarschijnlijk ten minste een van de drie veel voorkomende dieettypen: bakkersgist, biergist en voedingsgist. Sommige mensen consumeren gist als voedingssupplement, voegen het toe aan recepten en gebruiken het natuurlijk bij het bakken. Er zijn geen aanwijzingen dat dieetgist slecht is voor gezonde volwassenen - het heeft zelfs enkele voedingsvoordelen.

Maïsmeel in uw dieet opnemen

 1. Gist is een veelgebruikt ingrediënt dat wordt gebruikt bij het bakken en is meestal niet schadelijk voor anders gezonde volwassenen.

Meest voorkomende gist

 1. Afgeleid van een schimmel genaamd Saccharomyces cerevisiae, is biergist het meest voorkomende type dat als voedingssupplement wordt gebruikt. Het wordt ook gebruikt om bier te maken. Biergist is bijzonder rijk aan de B-vitamines thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur, pyridoxine, folaat en biotine. B-vitamines helpen uw lichaam koolhydraten, vetten en eiwitten om te zetten in energie. Biergist bevat ook veel mineralen, chroom en selenium. Chroom speelt een rol bij het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel, terwijl selenium een ​​rol speelt bij de productie van schildklierhormoon.

Voordelen van gist in brood

 1. Bakkersgist is dezelfde soort maar een andere soort dan biergist. Hoewel deze giststam sommige voedingsstoffen bevat, is het niet bijzonder rijk aan voedingswaarde en wordt het dus niet als voedingssupplement gebruikt. In plaats daarvan wordt het gebruikt als een rijsmiddel om het deeg tijdens het bakken te laten rijzen. Het bevat enkele sporenelementen en is rijk aan foliumzuur. Gist werkt door suiker in het deeg te consumeren en koolstofdioxide en ethanol uit te scheiden, waardoor luchtbellen in het deeg ontstaan. Dit proces staat bekend als gisting.

Voedingsgist voor smaak

 1. Voedingsgist wordt in verschillende vormen verkocht, zoals vlokken, poeders en vloeistoffen, en het voegt een kaasachtige smaak en voedingswaarde aan uw maaltijden toe. Voedingsgist bevat B-complex vitamines en selenium. In tegenstelling tot biergist wordt het soms versterkt met B12. Het eten van gist met deze voedingsstof maakt het vooral voordelig voor veganisten, omdat B12 alleen van nature voorkomt in van dieren afgeleid voedsel, zoals vlees, dat niet is toegestaan ​​op een veganistisch dieet.

Supplement voor biergist

 1. Biergist bevat goede bacteriën die helpen de darmgezondheid te behouden. Wesley Healthcare suggereert dat volwassenen baat kunnen hebben bij het nemen van een gistensupplement van een brouwer, 1 tot 2 eetlepels per dag. Volgens een studie gepubliceerd in 2013 door het Iraanse Journal of Public Health, kan het innemen van 1.800 milligram brouwersgist per dag helpen bij het verlagen van de bloeddruk bij mensen met diabetes type 2, naast reguliere medische interventies. Bespreek supplementen met uw arts om te voorkomen dat u te veel gist in uw lichaam heeft.

Een woord van waarschuwing

 1. Biergist kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, dus neem contact op met uw arts voordat u het aanvult. Vermijd het nemen van gistsupplementen als u vatbaar bent voor schimmelinfecties of als u een verzwakt immuunsysteem heeft als gevolg van ziekte of medicatie. Als u medicijnen gebruikt om uw bloedsuikerspiegel te reguleren terwijl u gistsupplementen gebruikt, kan uw glucosespiegel onder het normale niveau dalen. Bespreek potentiële gistgevaren van de brouwer met uw zorgverlener, die u misschien moet controleren of uw medicatie moet aanpassen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407