Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het eten van lever goed voor het cholesterolgehalte?

Stap 3

 1. Het eten van lever zal uw cholesterolgehalte verhogen, althans tijdelijk, maar het belangrijke punt is dit: u hebt die boost niet nodig. Cholesterol vervult zulke vitale functies dat uw lichaam alles produceert wat het nodig heeft. Hoewel de cholesterol die je eet essentiële taken kan vervullen als dat nodig is, kan de hoeveelheid die je uit de lever krijgt cholesterol bijdragen die je lichaam niet zal gebruiken. Het langetermijneffect van het consumeren van teveel cholesterol hangt af van de gezondheid en het metabolisme van elke persoon. [! 74838 => 1130 = 2!

 1. Kippen- en kalfslever bevatten meer cholesterol dan runder- of varkenslever. Kippenlever heeft de meeste, met 479 milligram cholesterol in een portie van 3 ons, terwijl kalfslever 434 milligram bevat. Als u normaal gesproken runderlever eet, krijgt u 337 milligram uit een portie van 3 ons. Varkenslever heeft de kleinste hoeveelheid, maar het is nog steeds hoog in cholesterol omdat een portie van 3 ons 302 milligram levert.

Aanbevolen inname van cholesterol

 1. Als u gezond bent, beveelt de American Heart Association aan uw totale dagelijkse inname van cholesterol te beperken tot 300 milligram of minder. Voor mensen met de diagnose hoog cholesterol of hart- en vaatziekten daalt de aanbevolen dagelijkse inname tot 200 milligram of minder. Het maakt niet uit welk type lever je eet, je verbruikt minstens een hele dag cholesterol als je 3 gram eet. Wanneer u zich overgeeft aan lever, probeer dan het hoge cholesterol te compenseren door de hoeveelheid cholesterol te beperken die u krijgt van andere voedingsmiddelen die u dezelfde dag eet.

Impact op bloedniveaus

 1. Enkele uren nadat u lever eet, blijven de niveaus van vetten in uw bloedbaan hoger dan normaal, totdat de vetten in cellen worden getransporteerd of uit uw lichaam worden geëlimineerd. Voor de meeste mensen heeft cholesterol in de voeding een kleine invloed op het cholesterolniveau op lange termijn in de bloedbaan, meldt de Harvard School of Public Health. Een subgroep mensen is echter gevoeliger en hun cholesterolgehalte in het bloed reageert aanzienlijk in reactie op de hoeveelheid die ze eten. Hyper-responders en iedereen met diabetes type 2 of een genetische aanleg voor hoog cholesterol moeten voedingsmiddelen met een hoog cholesterolgehalte zoals lever vermijden.

Verzadigde en transvetten

 1. In tegenstelling tot zijn hoge cholesterol heeft lever een matige hoeveelheid totaal en verzadigd vet. Het totale vetgehalte in 3 gram lever varieert van 3,7 gram in varkenslever tot 5,5 gram in kippenlever. Ter vergelijking, vetarm voedsel bevat 3 gram of minder totaal vet. Varkenslever heeft ook de kleinste hoeveelheid verzadigd vet - 1,2 gram - terwijl runderlever de meeste heeft, met 2,5 gram verzadigd vet. Vijfentwintig tot 35 procent van uw totale dagelijkse calorieën moet afkomstig zijn van vetten, maar uw inname van verzadigd vet moet beperkt zijn tot 7 procent of minder van uw calorieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407