Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het eten van pastasaus in blik gezond?

Pastamaaltijden voor energie

 1. Ingeblikte pastasaus kan een onmisbaar ingrediënt zijn bij het maken van spaghetti en gehaktballetjes, lasagne en andere pastagerechten. Onverwerkte keuzes zijn meestal gezonder dan verwerkt voedsel, maar pastasaus in blik kan een gezonde optie zijn als je geen tijd hebt om je eigen tomatensaus helemaal opnieuw te maken. Lees het voedingswaarde-etiket om te bevestigen dat de saus in uw maaltijdplan past.

Basisvoedingsinformatie

 1. Een kopje tomatensaus zonder vlees bevat 167 calorieën en slechts 1 gram vet. Het heeft 5 gram eiwit, of 10 procent van de dagelijkse waarde op basis van een dieet met 2000 calorieën, en 34 gram koolhydraten. Verhoog het voedingsvezel-, vitamine C- en vitamine A-gehalte van uw saus door groenten toe te voegen, zoals wortelen of paprika. Kies pastasaus op basis van tomaten in plaats van Alfredo of andere sauzen op basis van room, die veel calorieën en vet kunnen bevatten. Vleessaus kan veel vet en cholesterol bevatten.

Ingeblikte pastasaus levert ijzer

 1. Een half kopje pastasaus in blik levert 2,2 milligram ijzer, of 12 procent van de dagelijkse waarde voor ijzer op basis van een dieet met 2000 calorieën. IJzer is een essentieel mineraal en een bestanddeel van gezonde rode bloedcellen. Onvoldoende inname kan leiden tot bloedarmoede door ijzertekort. Vitamine C verhoogt het vermogen van uw lichaam om ijzer uit pastasaus te absorberen. Voeg spinazie of broccoli toe aan je pastasaus om meer vitamine C te krijgen

Beperk uw natrium

 1. Een half kopje pastasaus in blik bevat 647 milligram natrium. Natrium is essentieel voor het reguleren van de waterbalans in uw lichaam, maar een natriumarm dieet kan een hoge bloeddruk en een hoger risico op beroerte en nieraandoeningen veroorzaken. Gezonde volwassenen moeten de dagelijkse consumptie beperken tot maximaal 2.300 milligram per dag. Om natrium te beperken, kies je voor natriumarme pastasaus en voeg je tijdens het koken geen zout aan je pasta toe.

Beschouw de hele maaltijd

 1. Als u pastasaus in blik bij de hand hebt, bent u misschien meer gemotiveerd om een ​​gezonde maaltijd te bereiden dan wanneer u de saus niet zou gebruiken. Zelf koken in plaats van kiezen voor afhalen of bezorgen kan je een gezonder diner bezorgen. Kies volkoren pasta en mager vlees, en gebruik veel groenten om een ​​gezonde maaltijd samen te stellen. Beperk volle kazen, vet vlees, zoals worst en rundergehakt, en geraffineerde granen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407