Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het eten van sushi gezond? Plus de beste slechtste sushi om te bestellen

Kwikproblemen

 1. Sushi lijkt misschien een ongelooflijk gezonde maaltijd omdat het bestaat uit zeevruchten die hoogwaardige eiwitten bevatten. Afhankelijk van de keuzes die je maakt, kun je echter eindigen met een lunch of diner met veel koolhydraten en geen significante groenten.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van sushi?

 1. Sushi is een snelle en gemakkelijke eiwitbron. Als je op zoek bent naar een eiwitrijke maaltijd of snack, kies dan tonijn, zalm of regenboogbroodjes, die 20 of meer gram eiwitten per rol kunnen bevatten.

 2. De omega-3-vetzuren in vis zijn goed voor uw cardiovasculaire gezondheid, plus ze zijn natuurlijke ontstekingsremmende verbindingen en spelen een rol bij de hersenfunctie. Kies zalm, forel en tonijn als je op zoek bent naar omega-3-vetzuren.

Sushi kunnen veel natrium bevatten

 1. Een van de belangrijkste nadelen van sushi is het relatief hoge natriumgehalte. Hoewel de voedingswaarde-informatie voor sushi van rol tot rol verschilt, en van restaurant tot restaurant, bevatten veel sushi-rollen een aanzienlijke hoeveelheid natrium.

 2. Bijvoorbeeld, een kreeftengarnalenrol bij een populair Amerikaans sushi-restaurant heeft 1.030 milligram natrium. Dat is een buitensporige hoeveelheid zout, gezien het feit dat de bovenste inname limiet voor natrium 2.300 milligram is, en meer dan de helft van de mensen in de VS beperkt is tot een dagelijkse inname van 1500 milligram vanwege hoge bloeddruk en andere gezondheidsproblemen of andere factoren .

 3. Tempura-broodjes, kingcrab-broodjes en calamari-broodjes bevatten ook meer dan 1.000 milligram natrium per portie.

Waarom sushi rijst zo goed smaakt - het is de toegevoegde suiker!

 1. Heb je je ooit afgevraagd waarom sushirijst zo goed smaakt? Traditionele sushirijst wordt gemaakt met suiker en rijstazijn. Gemiddeld is er een eetlepel suiker voor elke kop gekookte sushirijst. En elke sushirol bevat ongeveer een kopje witte rijst. Dus de rijst in één rol bevat alleen 240 calorieën. En de meeste mensen hebben meer dan één rol als maaltijd.

 2. Traditionele witte sushirijst bevat ook veel geraffineerde koolhydraten, wat niet uw gezondste optie is. Witte rijst verteert snel en veroorzaakt een piek in de bloedsuikerspiegel waardoor je kort na het eten honger krijgt.

 3. En hoewel volgens de USDA-richtlijnen tot de helft van uw dagelijkse graaninname afkomstig is van geraffineerde koolhydraten, kunt u beter een volkorenoptie kiezen. Overweeg om te vragen om sushi gemaakt met bruine rijst. Bruine rijst bevat meer vezels, waardoor het meer vult dan witte rijst, en het eten van volle granen verlaagt het risico op diabetes en hartaandoeningen.

 4. De gezondste keuze is om te kiezen voor sashimi (rauwe vis zonder rijst) boven makisushi, dat zijn de broodjes.

Welke zijn de beste en slechtste sushi-rollen om te bestellen?

 1. DE BESTE SUSHI-ROLLEN: 1. Verse rauwe vis zoals zalm, tonijn of forel 2. Groentebroodjes zoals komkommer, asperges of avocadobroodjes 3. Broodjes met bruine rijst in plaats van traditionele witte sushi-rijst 4. Broodjes zonder sauzen

 2. Voorbeelden van GOEDE sushi roll opties zijn: Tonijnrolletjes (niet "pittige" tonijnrolletjes, hoewel - de pittige saus is voornamelijk mayo) Rainbow rolletjes * California rolletjes gemaakt met echte krab

 3. DE SLECHTSTE SUSHI-BROODJES: 1. Knapperige of tempurabroodjes - Dik beslag en frituren voeg ongezonde vetten toe. 2. Unagi / paling saus broodjes - De primaire ingrediënten in deze unagi saus zijn sojasaus (natrium) en suiker. 3. Roomkaasbroodjes - Roomkaas voegt extra smaak toe, maar ook extra vet. 4. "Romige" broodjes - Romige sauzen voegen ook vet toe. 5. Pittige broodjes - "Pittig" is een afkorting voor mayonaise gemengd met chilipasta.

 4. Voorbeelden van SLECHTE rolkeuzes zijn: Garnalen of plantaardige tempurarollen Pittige tonijnrolletjes Philadelphia (inclusief roomkaas) rollen Spiderrolletjes (een dubbele whammy van gebakken soft-shell krab en pittige mayo) * Dynamietbroodjes (pittige mayo saus) en paling.

Waarom Sashimi de gezondste optie is

 1. Zelfs beter dan het bestellen van een rol, kunt u ervoor kiezen om sashimi te bestellen (dunne stukken hoogwaardige rauwe vis die alleen wordt geserveerd, zonder de rijst in maki sushi, de broodjes).

 2. Elke portie sashimi heeft meer vis, zodat u meer eiwitten en omega-3 vetzuren krijgt. Door sashimi te bestellen, kunt u ook grote hoeveelheden koolhydraten vermijden. Zorg ervoor dat je een sushi-restaurant van hoge kwaliteit kiest, omdat het essentieel is om alleen de beste kwaliteit vis voor sashimi te gebruiken.

Andere gezondheidsproblemen bij sushi

 1. Of u nu van sushi of sashimi houdt, u moet rekening houden met enkele gezondheidsoverwegingen.

 2. Sommige soorten vis die worden gebruikt om sushi te maken, bevatten veel of matig veel kwik, dus het is het beste om met mate van deze vissen te genieten. Tonijn, bijvoorbeeld, heeft een matige hoeveelheid kwik en zwaardvis en makreel zijn kwik met hoge kwik die moet worden vermeden, volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency. Kies voor opties met minder kwik sushi of sashimi gemaakt met zalm of garnalen.

 3. Zorg ervoor dat u ook van sushi geniet in een schoon, gerenommeerd restaurant met bekwame sushi-koks. Sushi die niet correct zijn opgeslagen of bereid, vormen een risico op door voedsel overgedragen ziekten door ziekteverwekkers zoals E. coli. Kies voor industrieel verwerkte sushi, zoals bevroren sushi die je in sommige supermarkten aantreft. Een studie gepubliceerd in het Journal of Food Protection in 2008 wees uit dat ingevroren sushi een lager risico op besmetting heeft dan verse sushi uit een sushibar.

 4. Het is echter belangrijk om te vermelden dat bevroren sushi ook niet helemaal veilig is. Als een uitbraak van salmonella in 2015 in bevroren tonijn 65 mensen ziek maakte in 11 staten, waaruit blijkt dat bevriezing niet voorkomt dat elke ziekteverwekker rauwe vis besmet.

 5. Vanwege deze risico's beveelt de CDC aan dat mensen met een hoger risico op door voedsel overgedragen ziekten - mensen met een verzwakt immuunsysteem, kinderen jonger dan 5, volwassenen ouder dan 65 en zwangere vrouwen - afzien van het eten van rauwe vis of schaaldieren .Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407