Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het eten van varkenshaas goed voor u?

Tips voor bereiding en koken

 1. Als u op zoek bent naar magere eiwitten om in uw dieet op te nemen, of als u gewoon zin hebt in gezond vlees, is varkenshaas een goede keuze. Het bevat weinig vet, veel eiwitten en een rijke bron van B-vitamines en selenium. Varkenshaas werkt goed met elke kookmethode - zorg er alleen voor dat deze goed genoeg wordt gekookt om eventuele parasieten of bacteriën in het rauwe vlees te verwijderen.

Extra-Lean Protein

 1. Varkenshaas levert 22 gram hoogwaardige eiwitten in een portie van 3 ons. Met 3,7 gram totaal vet, 1 gram verzadigd vet en 62 milligram cholesterol in een portie van 3 ons, kwalificeert varkenshaasje als een mager stuk vlees. Of je nu een menu plant om aan de dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen - 46 gram per dag voor vrouwen en 56 gram voor mannen - of je bent een atleet die je inname moet verhogen, een portie varkenshaas is een vetarme manier om voeg eiwitten toe aan uw dieet.

Rijk aan B-vitamines

 1. Wanneer voedsel een "uitstekende" bron van voedingsstoffen wordt genoemd, moet het ten minste 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid of ADH voor de specifieke vitamine of mineraal bevatten, volgens de voorschriften van de Amerikaanse Food and Drug Administration heeft vastgesteld. Volgens die norm is een portie varkenshaas van 3 ons een uitstekende bron van alle B-vitamines, behalve folaat. Varkenshaas is een goede manier om vitamine B12 te krijgen, wat niet voorkomt in plantaardig voedsel. Alle B-vitamines helpen voedsel om te zetten in energie, maar vitamine B-12 is essentieel voor het maken van rode bloedcellen, het synthetiseren van DNA en het goed functioneren van uw zenuwen.

Zink en Selenium

 1. Selenium vormt vijf antioxidanten en is essentieel voor de productie van schildklierhormoon. Je lichaam is afhankelijk van zink om eiwitten te synthetiseren en het is een component van honderden verschillende enzymen. De meeste mensen consumeren veel zink, maar als je een strikte vegetariër bent of als je een maag-darmaandoening hebt zoals coeliakie of colitis ulcerosa, loop je een groter risico op een tekort aan zink, meldt het Linus Pauling Institute. Je krijgt 2 milligram zink uit een portie varkenshaas, die 26 procent van de ADH voor vrouwen en 19 procent van de ADH voor mannen vult. Dezelfde portie levert de helft van je dagelijkse selenium.

Tips voor veilig koken

 1. De ossenhaas wordt gesneden uit het midden van het varken net onder de ribben, wat een zachte snee is, zolang het niet te gaar is. Je moet het echter goed koken om bacteriën te doden. Kook de ossenhaas tot een interne temperatuur van 145 graden Fahrenheit. Laat het vervolgens minstens drie minuten rusten voordat je het vlees snijdt of serveert. Sla de rusttijd niet over, omdat het ervoor zorgt dat alle schadelijke bacteriën worden vernietigd. Als de ossenhaas een zilveren membraan heeft, verwijdert u deze voor het koken. Pas op voor sneden die vooraf zijn gekruid of verbeterd met een zoutoplossing, omdat ze een aanzienlijke hoeveelheid natrium toevoegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407