Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het gezond om ham te eten?

Dessert-pannenkoeken

 1. Of ham nu je favoriete paasmaaltijd is of een regelmatige verwennerij, het is niet een van de gezondste vleesopties. Ham levert veel eiwitten en sommige vitamines en mineralen, maar het bevat ook veel natrium en vet. Als u besluit ham te eten, kies dan voor de gezondere extra magere versie boven de normale versie, omdat dit u zowel vet als calorieën bespaart.

Calorieën en Macronutriënten

 1. Een portie gewone geroosterde ham zonder been levert 151 calorieën, 19,2 gram eiwit en 7,7 gram vet, waaronder 2,7 gram verzadigd vet en 50 milligram cholesterol. Dit is 38 procent van de dagelijkse waarde voor eiwitten, 12 procent van de DV voor vet, 14 procent van de DV voor verzadigd vet en 17 procent van de DV voor cholesterol als je een dieet met 2000 calorieën volgt. Als u in plaats daarvan kiest voor extra magere ham, bespaart u 28 calorieën, 3 gram vet, 1,2 gram verzadigd vet en 5 milligram cholesterol.

Vitaminen en mineralen

 1. Elke portie ham geeft u 41 procent van de DV voor thiamine, 16 procent van de DV voor riboflavine, 26 procent van de DV voor niacine, 13 procent van de DV voor vitamine B- 6 en 10 procent van de DV voor vitamine B12. Deze B-vitamines zijn essentieel voor het gezond houden van uw lever, huid, ogen en haar en voor het omzetten van het voedsel dat u eet in energie voor uw lichaam. Ham bevat ook 24 procent van de DV voor fosfor, 10 procent van de DV voor kalium en 14 procent van de DV voor zink in elke portie. Je hebt fosfor nodig om DNA te vormen, kalium voor een goede zenuw- en spierfunctie en zink voor een gezond immuunsysteem.

Natriumoverwegingen

 1. Ham is zeer rijk aan natrium, met 1,275 milligram in een portie van 3 ons. Dit is bijna alle aanbevolen dagelijkse limiet van 1500 milligram voor mensen met hoge bloeddruk en meer dan de helft van de limiet van 2300 milligram die wordt aanbevolen voor gezonde mensen. Het consumeren van teveel natrium verhoogt uw risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen.

Gezondheidsrisico's van verwerkt vlees

 1. Verwerkt vlees, zoals ham, verhoogt ook uw risico op tal van gezondheidsproblemen. Een studie gepubliceerd in "Current Atherosclerosis Reports" in december 2012 wees uit dat de consumptie van dit vlees was gekoppeld aan een hoger risico op hartaandoeningen en diabetes type 2. Een andere studie, gepubliceerd in "PLOS Medicine" in 2007, toonde aan dat het eten van verwerkt vlees je risico op darm- en longkanker verhoogt. Je kunt beter kiezen voor vis, kip zonder vel of vegetarische eiwitbronnen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407