Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het gezond om koud water te drinken?

Wat vindt u ervan?

 1. Koud water is een gezond drankje. Omdat het menselijk lichaam ongeveer 60 procent uit water bestaat, is water essentieel om je lichaam gehydrateerd te houden. Omdat je maag sneller koud water dan warm water opneemt, koelt het je lichaam snel naar zijn normale temperatuur na het sporten. Afhankelijk van uw voorkeur, drink de hele dag door veel lauw of koud water.

Maag

 1. Drink koud water op warme dagen, voor, tijdens en na het sporten, om uw lichaamstemperatuur te reguleren en uw lichaam gehydrateerd te houden. Koud water absorbeert je warmte terwijl het opwarmt tot lichaamstemperatuur en je van binnenuit koelt. Koud water gaat uitdroging sneller tegen dan warm water, omdat het je maag verlaat en snel je bloedstroom binnengaat.

Belang

 1. Water is zo belangrijk voor het lichaam dat het niet echt uitmaakt wat de watertemperatuur is, zolang je maar voldoende drinkt. Water helpt je voedsel te verteren en op te nemen, het draagt ​​voedingsstoffen, waaronder hormonen, antilichamen en ziektebestrijdende cellen door je hele lichaam en smeert je gewrichten. Water verwijdert gifstoffen en afvalstoffen uit je lichaam. De hoeveelheid water die u drinkt - niet de temperatuur - is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid.

Bedrag

 1. De hoeveelheid water die u nodig heeft, is afhankelijk van uw levensstijl, grootte en individuele lichaamschemie. Om de gezondheid te behouden, beveelt het Institute of Medicine elke dag 2,7 liter water aan voor vrouwen, wat overeenkomt met 91 ons of ongeveer 11 koppen. De IOM beveelt 3,7 liter water per dag aan voor mannen of 125 gram, de hoeveelheid water in 12 kopjes. Deze aanbevelingen omvatten totaal water uit dranken en voedsel. Volgens de IOM komt 80 procent van je dagelijkse waterinname uit dranken en 20 procent uit voedsel.

Voordelen

 1. Water heeft op veel manieren voordelen voor uw lichaam, zoals het bijdragen aan een gezonde, stralende huid. Water werkt met voedingsmiddelen die vezels bevatten om constipatie te helpen voorkomen. Water drinken voor of tijdens de maaltijd kan je helpen minder gezoete dranken te drinken en wordt volgens de Centers for Disease Control and Prevention in verband gebracht met meer gewichtsverlies bij lijners.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407