Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het goed om elke dag eieren te eten als je zwanger bent?

Nutrition

 1. Eieren zijn rijk aan verschillende voedingsstoffen die belangrijk zijn voor zwangere vrouwen, zoals eiwitten en essentiële vetten. Eieren bevatten echter nog steeds cholesterol. Als je aanleg hebt om een ​​hoog cholesterolgehalte te hebben, moet je misschien geen eieren eten tijdens de zwangerschap, ondanks de andere voordelen van dit gezonde voedsel.

Nutrition

 1. Eieren eten tijdens de zwangerschap is volkomen gezond. Het is echter mogelijk dat u niet elke dag eieren wilt eten - of u dat wel of niet moet doen hangt af van uw cholesterolgehalte en algehele gezondheid. [! 31621 => 1130 = 3!

 1. Eieren bevatten verschillende voedingsstoffen die belangrijk zijn voor zwangere vrouwen. Naast de standaard FDA-voedingsbehoeften moeten zwangere vrouwen extra hoeveelheden foliumzuur en ijzer consumeren. Zwangere vrouwen moeten ook hun calcium- en vitamine D-waarden in de gaten houden. Al deze voedingsstoffen zitten in eieren.

 2. Van eieren is ook bekend dat ze rijk zijn aan choline, een voedingsstof die essentieel is voor de ontwikkeling van de hersenen. Hoewel er geen aanbevolen hoeveelheid choline is die zwangere vrouwen zouden moeten consumeren, toonde een onderzoek uit april 2018 in het FASEB Journal aan dat cholineconsumptie bij zwangere vrouwen de cognitieve vaardigheden van hun kinderen kan verbeteren.

 3. Volgens de USDA heeft elk groot, rauw ei (50 gram) 72 calorieën. Eieren bevatten weinig koolhydraten, maar zijn een uitstekende eiwitbron, met 6,3 gram eiwit per ei. Ze bevatten ook 4,8 gram vet, dat voornamelijk bestaat uit gezonde enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten. Rauwe eieren bevatten verschillende micronutriënten, waaronder:

 4. Eieren bevatten ook kleine hoeveelheden (tussen 1 en 4 procent) van de meeste andere essentiële voedingsstoffen, waaronder calcium, kalium, magnesium, koper, mangaan, vitamine B-complex en vitamine E.

 5. Tenzij het gepasteuriseerde eieren zijn, beveelt de American Pregnancy Association aan om tijdens de zwangerschap geen rauwe eieren te consumeren vanwege het risico op salmonellavergiftiging. Aangezien hitte de eieren kan beïnvloeden, moet u er echter rekening mee houden dat de voedingswaarde van eieren enigszins zal variëren, afhankelijk van hoe u ze hebt gekookt.

Nutrition

 1. Naast de verscheidenheid aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die eieren bevatten, bevatten ze ook cholesterol. Eén groot ei heeft 186 milligram cholesterol.

 2. Tot voor kort adviseerden de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen om de consumptie van eieren te beperken vanwege hun hoge cholesterol. Dit kwam door oude aanbevelingen die de inname van cholesterol beperken tot een totaal van 300 milligram per dag. Dit betekende dat het consumeren van slechts 80 gram eieren (het equivalent van anderhalve grote eieren) en geen andere dierlijke producten ervoor zou zorgen dat u uw maximale aanbevolen cholesterolinname voor de dag zou bereiken.

 3. De huidige voedingsrichtlijnen voor Amerikanen beperken echter niet langer uw cholesterolinname via de voeding. Dit komt omdat men niet langer denkt dat cholesterol in de voeding het cholesterolgehalte in het bloed van de meeste mensen beïnvloedt. De American Heart Association beveelt daarom aan om ongeveer één ei per dag te eten als onderdeel van een gezond dieet.

Eierconsumptie en gezonde voeding

 1. Het is niet alleen de American Heart Association die eiconsumptie aanbeveelt - volgens een artikel in mei 2018 in BMJ Heart kan één ei per dag het risico op hartaandoeningen en beroertes helpen verminderen. Zelfs meerdere eieren per dag kunnen gezond en veilig zijn - een onderzoek uit juni 2018 in het American Journal of Clinical Nutrition heeft aangetoond dat consumptie van maximaal 12 eieren per week de gezondheid van de meeste mensen ook niet negatief zal beïnvloeden.

 2. Niet alle onderzoeken zijn het daarmee eens. Een onderzoek uit april 2018 in het Nutrients Journal heeft aangetoond dat eieren invloed hebben op je cholesterol, maar precies hoe varieert van persoon tot persoon. Een onderzoek in maart 2019 in het Journal of the American Medical Association toonde meer specifieke resultaten aan, waarbij werd gemeld dat het eten van drie tot vier eieren per week geassocieerd was met een verhoogd risico op hartaandoeningen met 6 procent. Het eten van het aanbevolen dagelijkse maximum (300 milligram) cholesterol resulteerde in een toename van 17 procent in het risico op hartaandoeningen.

 3. Geen van deze onderzoeken werd uitgevoerd bij zwangere vrouwen, maar eieren worden doorgaans als veilig en voedzaam voedsel beschouwd tijdens de zwangerschap. Niet iedereen verwerkt cholesterol in de voeding op dezelfde manier. Bepaalde vrouwen, zoals hyperresponsers, mensen met diabetes of familiale hypercholesterolemie, moeten zich veel bewuster zijn van hun cholesterolinname via de voeding.

Eierconsumptie en gezonde voeding

 1. De meeste zwangerschappen leiden tot een natuurlijk verhoogd cholesterolgehalte. Dit is volkomen normaal, en die niveaus blijven meestal hoger dan gemiddeld gedurende een tot drie maanden na de bevalling.

 2. Volgens een onderzoek in mei 2014 in het Diabetes Care Journal kunnen cholesterolspiegels op veel manieren invloed hebben op zwangerschappen. Lage niveaus van HDL-cholesterol, bekend als de goede cholesterol, zijn gekoppeld aan hogere risico's van vroeggeboorten, microcefalie en zwangerschapsdiabetes bij anders gezonde zwangere vrouwen.

 3. Hoge niveaus van LDL-cholesterol, het slechte cholesterol, verhogen het risico op pre-eclampsie bij vrouwen met diabetes. Preeclampsie kan verschillende problemen veroorzaken voor zwangere vrouwen en hun baby's, omdat het de orgaanfunctie en de bloedtoevoer naar de placenta beïnvloedt.

 4. De meeste mensen hoeven zich geen zorgen te maken over hun cholesterolconsumptie, omdat cholesterol in de voeding slechts tot ongeveer 20 procent van de cholesterol in het bloed bijdraagt. Als u echter iemand bent die gevoelig is voor cholesterol in de voeding, moet u voorzichtig zijn met het consumeren van cholesterolrijk voedsel zoals eieren tijdens de zwangerschap.

 5. Als u een hyperresponder, diabetes of familiale hypercholesterolemie heeft, overleg dan met uw arts voordat u een ei per dag in uw dieet opneemt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407