Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het goed om gepocheerde eieren te eten als je zwanger bent?

Vetten

 1. In de jaren tachtig kregen voorheen weinig bekende bacteriën zoals salmonella opeens een prominente plaats dankzij talrijke uitbraken van voedselvergiftiging. In het geval van salmonella hebben de autoriteiten de oorzaak van de infectie snel teruggevonden in eieren. Sinds die tijd zijn nieuwe richtlijnen voor voedselveiligheid opgesteld om het risico voor de consument te minimaliseren. Dit is vooral belangrijk voor kinderen, senioren en zwangere vrouwen.

Eieren, voeding en zwangerschap

 1. Eieren zijn een geconcentreerde bron van hoogwaardige voeding, waardoor ze waardevol zijn voor mensen met verhoogde voedingsbehoeften, zoals sporters, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. Eieren zijn vooral belangrijk voor zwangere vrouwen vanwege hun hoge niveaus van choline, een weinig bekende voedingsstof die cruciaal is voor de ontwikkeling van de foetus. Twee eieren leveren meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een zwangere vrouw. Eieren zijn ook een nuttige bron van vitamine D en andere voedingsstoffen.

Eieren en voedselveiligheid

 1. Eieren kunnen bederven, juist omdat ze zo voedzaam zijn. Eenmaal besmet met bacteriën, bieden ze een bijna ideale omgeving voor microbiële groei. De USDA beveelt aan om alle niet-gepasteuriseerde eieren te koken tot ze stevig zijn, terwijl eimengsels zoals vla een interne temperatuur van 160 graden Fahrenheit moeten bereiken om als veilig te worden beschouwd. Overgebleven gerechten met eieren moeten voor het serveren opnieuw worden opgewarmd tot 165 F.

Gepocheerde eieren

 1. Pocheren is een gezonde methode om eieren te bereiden, zonder extra vet toe te voegen, en het is vaak sneller en handiger dan eieren in de schaal koken. Gepocheerde eieren hebben ook een zachtere, aangenamere textuur dan gekookt. Er is geen reden om tijdens de zwangerschap niet van gepocheerde eieren te genieten, zolang je de USDA-richtlijnen volgt door de eieren te koken totdat ze stevig zijn.

Zachte eidooiers

 1. Helaas is voor veel diners het hele punt van een gepocheerd ei een subtiel zachte, loopneusdooier. Er zijn twee manieren om tijdens de zwangerschap van dit eenvoudige plezier te blijven genieten. De eerste is om eieren te kopen die in de schaal zijn gepasteuriseerd. Een alternatieve methode, beschreven door voedingswetenschapsschrijver Harold S. McGee, is om gewone eieren te gebruiken, maar laat een tweede pan met water in de buurt op 150 graden F wachten. Zodra je ei gepocheerd is, breng het over naar de tweede pan en wacht 15 notulen. Je ei is voedselveilig, maar de dooier blijft zacht.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407