Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het ontbijt echt de belangrijkste maaltijd van de dag?

Er is een verklaring waarom u altijd ziek wordt tijdens vrije tijd

 1. De meeste Amerikanen zijn eraan gewend dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Als je het overslaat, zoals wijsheid luidt, zullen er een hoop lelijke dingen gebeuren: je zult de rest van de dag te veel eten, je zult aankomen, je zult je niet kunnen concentreren op werk of school, en je zult krijg "hangry."

 2. Hoewel deze mentaliteit is blijven bestaan, is er de laatste jaren een andere ideologie over het ontbijt ontstaan. Dankzij de opkomst van intermitterend vasten, dat in zijn meest populaire vorm 16 uur per dag vasten bevordert, wordt het ontbijt later gegeten - of helemaal niet. En net als bij het ontbijt wordt gedacht dat intermitterend vasten een aantal voordelen heeft, van cellulair herstel tot gewichtsverlies.

 3. Dus, hoe belangrijk is ontbijt eigenlijk? Laten we eens nader bekijken wat de wetenschap - en de experts - te zeggen hebben.

Het argument voor het ontbijten

 1. Ontbijt heeft een interessante geschiedenis. Tot de 19e eeuw dachten mensen er niet veel over na. Ze aten gewoon wat ze hadden, en dat waren meestal restjes van het avondeten de avond ervoor. Maar de perfecte storm van factoren verhoogde het ontbijt tot de categorie "belangrijkste maaltijd van de dag".

 2. Vrouwen begonnen in de 20e eeuw te werken, wat betekende dat ze iets snel en voedzaam nodig hadden om hun kinderen te geven voordat ze naar de dag vertrokken. En met de industriële revolutie begonnen mensen zich zorgen te maken dat de hele dag staan ​​en zitten op één plek zou leiden tot spijsvertering - en ze geloofden dat een zwaar, gezond ontbijt daar iets aan kon doen. Religie speelde ook een rol. Naarmate mensen meer rekening gingen houden met hun gezondheid, openden religieuze goeroes sanatoria waar ze mensen kennis konden laten maken met flauw voedsel en vegetarische diëten. Het graan van Kellogg werd eigenlijk uitgevonden in een van deze sanatoria.

 3. Misschien het meest interessant van allemaal, een man genaamd Edward Bernays, die voor het bedrijf Beech-Nut werkte, werkte aan een campagne om meer spek te verkopen. Hij was ongelooflijk succesvol, maar niet zonder een beetje bedrog. Hij liet 5000 artsen iets tekenen dat een zwaar ontbijt met spek en eieren beter voor je is dan een licht ontbijt. Hun beslissing om dat document te ondertekenen was niet gebaseerd op veel meer dan het overtuigende karakter van Bernays, maar het heeft zeker de taak gedaan om meer bacon te verkopen.

 4. Tegenwoordig levert Google pagina's en pagina's met resultaten op als u zoekt naar 'studies over het ontbijt'. Mensen zijn al eeuwen gefascineerd door de eerste maaltijd van de dag. En voor het grootste deel is uit de resultaten gebleken dat het ontbijt behoorlijk belangrijk is.

 5. Een onderzoek uit 1999, gepubliceerd in het tijdschrift Physiological Behaviour, toonde aan dat personen die geen ontbijt aten tegen de middag uitgeput waren en slechter presteerden op geheugentests. Evenzo bleek uit een onderzoek uit 2013 dat kinderen jonger dan 13 jaar die geen ontbijt aten slechter presteerden op tests dan kinderen die dat wel deden.

 6. Uit een klein onderzoek dat dit jaar is gepubliceerd, bleek dat mensen die 's ochtends pap en melk aten, koolhydraten beter verteerden, verbrandden en metaboliseerden dan degenen die het ontbijt hadden overgeslagen. En op het gebied van gewichtstoename bleek uit een onderzoek uit 2017 dat mensen die vier keer per week of meer aten gedurende een periode van vijf jaar stabielere BMI's hadden dan mensen die regelmatig het ontbijt oversloegen.

 7. Verbeterd geheugen en BMI zijn misschien niet de enige voordelen van een uitgebreid ontbijt: een studie gepubliceerd in het tijdschrift Appetite ontdekte dat zonder ontbijt gekoppeld is aan depressie, en een studie uit 2013 in het Italiaans Journal of Pediatrics ontdekte dat mensen die ontbijten een betere algehele voedingsstoffenconsumptie en cognitieve functie hebben.

 8. Carolyn Brown, een voedingsdeskundige uit New York, zei dat ze over het algemeen pro-ontbijt is. "Het hoeft niet groot te zijn, maar het moet wel iets zijn binnen een paar uur na het wakker worden", legde ze uit. "Ik hou ervan dat klanten uiterlijk om 10 uur eten, en dat is ook mijn persoonlijke regel. Onderzoek toont aan dat het vroeg op de dag hebben van eiwitten kan helpen met dat snackmonster halverwege de middag."

Het argument om later te ontbijten

 1. Dus, wat als u wilt wachten tot u aan uw bureau zit om te ontbijten? Volgens sommige onderzoeken kan dat prima zijn. Een recent onderzoek wees uit dat het verhogen van de hoeveelheid tijd tussen diner en ontbijt (ook bekend als intermitterend vasten) een succesvolle manier was om af te vallen. De vertraging in het ontbijt was niet gek - slechts 90 minuten later dan normaal - maar de studie is nog steeds opmerkelijk. Natuurlijk is een lage bloedsuikerspiegel geen grap en in sommige gevallen kan laat eten ervoor zorgen dat mensen zich chagrijnig of uitgeput voelen. Het belangrijkste is om naar je lichaam te luisteren.

 2. Brown voegde eraan toe dat als het gaat om intermitterend vasten, ze mensen meestal adviseert om eerder te gaan eten dan een later ontbijt. "Ik heb liever dat mensen halverwege de ochtend ontbijten en 'de keuken sluiten' of eerder eten," zei ze. "Ik denk dat het nachtelijke element van IF, of niet eten voor het slapengaan, belangrijker is dan het ontbijt uitstellen."

De zaak om het ontbijt over te slaan

 1. Natuurlijk concludeert al het onderzoek naar ontbijt niet dat het de enige manier is om gezond te zijn. Volgens een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, kunnen mensen die het ontbijt overslaan de hele dag meer calorieën verbranden dan degenen die kiezen voor het ontbijt, hoewel dezelfde studie ontdekte dat dit kon leiden tot hogere ontstekingsniveaus in het lichaam. En als het enige voedsel dat voor u beschikbaar is suiker of eenvoudig koolhydraatrijk is, gaat u waarschijnlijk veel beter af van geluk als u het ontbijt overslaat. Suikerconsumptie is in verband gebracht met depressieve stemmingen, dus het is meestal het beste om te wachten tot je toegang hebt tot eiwitten en gezonde vetten. Met andere woorden: een muffin voor het ontbijt is waarschijnlijk erger dan helemaal geen ontbijt.

 2. Brown zei dat als je het ontbijt wilt overslaan, je je koffie een beetje op moet vrolijken. "Ik stel voor om een ​​beetje MCT-olie (of triglyceriden met gemiddelde keten) aan je koffie toe te voegen. De meeste intermitterende vastenkampen zijn het erover eens dat zolang je minder dan 50 calorieën verbruikt, je nog steeds aan het vasten bent. Als een leuke bonus, kan het geven je een beetje energie. "

 3. Marion Nestle, een onlangs gepensioneerde voedingsprofessor aan de NYU, eet bijna nooit ontbijt. "Ik heb geen honger tot ongeveer 11 uur 's ochtends en dan ben ik geïnteresseerd in eten," zei ze. "Wat ik normaal doe, wordt nu beschouwd als intermitterend vasten. Ik denk dat eten als je honger hebt het meest logisch is."

 4. Brown was het ermee eens dat of iemand ontbijt nodig heeft, sterk kan worden geïndividualiseerd. "Hoewel het geïndividualiseerd is, heeft het ook veel te maken met hoeveel en hoe laat je gisteravond hebt gegeten. Luister dus naar je lichaam! En vooral: caffeineer je geen weg door honger."

Het ideale ontbijt

 1. Dus, hoe zou uw eerste maaltijd van de dag - wanneer u ervoor kiest om te eten - eruit moeten zien voor optimale energie en concentratie? Brown stelde voor waar mogelijk te gaan voor eiwitten en gezond vet. "Ik probeer wat groenten binnen te sluipen om het te optimaliseren," zei ze. "Mijn favoriete ontbijt is twee eieren met een halve avocado en groenten, een smoothie met plantaardige eiwitten of collageen, volle Griekse yoghurt of kokosyoghurt met fruit en chiazaad, avocado en lox op Ezechiël of glutenvrije toast of zoete aardappelschijfjes. Er zijn veel heerlijke, gezonde opties! "

 2. Nestle raadt eenvoudig aan ervoor te zorgen dat u uw voedingsstoffen binnenkrijgt. "Als je kijkt naar ontbijten over de hele wereld, verschillen ze enorm," legde ze uit. "Elke maaltijd moet een verscheidenheid aan relatief onbewerkte voedingsmiddelen van verschillende soorten bieden om te voorzien in voedings- en energiebehoeften. Er zijn veel manieren om dit te doen met voedingsmiddelen die je lekker vindt. Geniet!"Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407