Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is het veilig om te koken in koperen potten?

Rancid Food

 1. Koperen potten hebben voor- en nadelen. Koper is aantrekkelijk en glanzend bij gebruik aan de buitenkant van potten en pannen en koper is een uitstekende warmtegeleider. Vanwege zijn uiterlijk en superieure warmtegeleiding is koperen kookgerei vaak duurder dan andere soorten kookgerei. Bovendien kan koper giftig zijn wanneer het aan de binnenkant van kookgerei wordt gebruikt, dus het is meestal gereserveerd voor gebruik aan de buitenkant of met een voering van andere materialen.

Voordelen van koperen kookgerei

 1. Koperen potten en pannen zijn niet alleen aantrekkelijk in de keuken, maar koper is een uitstekende warmtegeleider en zeer goed voor koken op topniveau. Koks gebruiken vaak koperen potten en pannen om delicate sauzen en gerechten te bereiden die moeten worden bereid bij strikt gecontroleerde temperaturen. Koperen potten en pannen zijn meestal bekleed met tin of roestvrij staal, zodat de consument zich geen zorgen hoeft te maken over kopertoxiciteit. Uitstekende warmtegeleiding kan worden gehandhaafd door de voering.

Over koper

 1. Koper is een essentieel sporenmineraal in alle lichaamsweefsels. Koper en ijzer vormen rode bloedcellen. Koper helpt ook om uw bloedvaten, zenuwen, immuunsysteem en botten gezond te houden. Koper komt van nature voor in bepaalde soorten schelpdieren, volle granen, aardappelen, gedroogd fruit en donkere bladgroenten. De meeste mensen krijgen voldoende koper in hun dagelijkse voeding. De specifieke hoeveelheid koper die dagelijks nodig is, is afhankelijk van uw leeftijd, geslacht en gezondheidssituatie. MedlinePlus geeft aan dat een veilige hoeveelheid dagelijkse koperopname voor een volwassene ouder dan 19 900 mcg is. Koper in grote hoeveelheden is giftig, hoewel een specifieke giftige hoeveelheid niet is bepaald.

Safety

 1. Koperen potten die zijn bekleed met materialen zoals tin en roestvrij staal, kunnen u beschermen tegen mogelijke toxiciteit met betrekking tot koper. Het metaal lost gemakkelijk op in sommige voedingsmiddelen en grote hoeveelheden kunnen misselijkheid, braken en diarree veroorzaken. Volgens de Food and Drug Administration zorgen zure voedingsmiddelen ervoor dat koper op onbeschermd kookgerei oplost in voedingsmiddelen. Als u onbeschermde, met koper beklede potten en pannen gebruikt, moet u de zuurgraad van bepaalde voedingsmiddelen onderzoeken.

Cleaning

 1. Lees de instructies voor zorg en gebruik die bij de producten zijn geleverd om het uiterlijk en de levensduur van uw koperen kookgerei te vergroten. Gebruik een anti-aanslag crème om de koperen afwerking van uw kookgerei te reinigen. Gebruik geen schuurmiddelen zoals ovenreinigers of bakpoeder, omdat deze de koperen afwerking kunnen beschadigen. Laat uw kookgerei afkoelen voordat u het schoonmaakt om kromtrekken te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407