Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is hete saus goed voor u?

Antioxiderende eigenschappen

 1. Hete saus wordt meestal gemaakt van verschillende soorten hete chilipepers, zoals habanero, tabasco, cayennepeper en jalapeno. Deze paprika's bevatten, net als de meeste plantaardige voedingsmiddelen, eigenschappen die uw gezondheid ten goede kunnen komen. Een actief ingrediënt in chilipepers dat ze pittig maakt en voordelen voor de gezondheid heeft, wordt capsaïcine genoemd. Onderzoek toont aan dat capsaïcine antioxiderende effecten heeft, een metabolismebooster is en een rol kan spelen bij ziektepreventie. Hete saus bevat echter meer ingrediënten dan alleen capsaïcine, dus het is belangrijk om het met mate te gebruiken.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Hete saus bevat voedingsstoffen die de gezondheid ondersteunen, waaronder capsaïcine en vitamine A en C. Maar kijk uit voor merken die natrium hebben toegevoegd.

Diabetes Preventie

 1. Een studie gepubliceerd in het juli 2006 nummer van The American Journal of Clinical Nutrition wees uit dat wanneer deelnemers een maaltijd met capsaïcine en een maaltijd zonder deze consumeerden, hun insulinespiegels meer genormaliseerd waren na het consumeren van de capsaïcine maaltijd dan de gewone maaltijd. Dit was vooral het geval voor deelnemers met overgewicht. De studie geeft aan dat de gebruikelijke consumptie van maaltijden die capsaïcine bevatten, nuttig kan zijn bij het voorkomen van maaltijd-geïnduceerde hyperinsulinemie of verhoogde insulinespiegels, wat kan leiden tot insulineresistentie - en type 2 diabetes.

Gewichtsbeheer

 1. Hete saus kan je metabolisme ook een boost geven, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing en het voorkomen van obesitas, volgens een 2015-reviewartikel gepubliceerd in Open Heart. Verder geeft een dierstudie gepubliceerd in het februarinummer van het European Journal of Nutrition aan dat het eten van een maaltijd met hete saus de niveaus van ghreline verlaagt, een hormoon dat de honger stimuleert. Tegelijkertijd verhoogt het de niveaus van GLP-1, wat een eetlustremmer is. Als zodanig, door uw voedsel met hete saus te kruiden, neemt u mogelijk minder calorieën op dan u anders zou doen en kunt u uw gewicht beter beheren.

Antioxidanten en voeding

 1. Antioxidanten, zoals vitamine A en C, zijn stoffen die sommige soorten celschade kunnen voorkomen of vertragen. Antioxidanten werken ook om oxidatieve stress in het lichaam te elimineren, wat een belangrijke factor is bij veroudering. Bovendien zijn er goede aanwijzingen dat het eten van een dieet dat rijk is aan antioxidanten gezond is en het risico op bepaalde ziekten verlaagt, merkt MedlinePlus op. Hete saus is een bron van vitamine C, die nodig is voor de productie van collageen, een eiwit dat nodig is om wonden te helpen genezen. Hete saus bevat vitamine A, foliumzuur, magnesium en kalium, dus geeft het meer voedingswaarde aan uw eten.

Sommige merken zijn te zout

 1. Sommige merken hete saus bevatten zout, dat u niet teveel zou moeten consumeren. Volgens de American Heart Association moet u ernaar streven uw natriuminname te beperken tot minder dan 1500 milligram per dag om uw risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen te verminderen. Een pak hete saus uit een fastfoodketen bevat ongeveer 45 milligram natrium. Als u meerdere pakketten gebruikt, kunt u een aanzienlijke hoeveelheid natrium toevoegen aan een maaltijd die mogelijk al veel natrium bevat. Overweeg om uw eigen hete saus te maken als u deze regelmatig consumeert om de gebruikte ingrediënten te controleren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407