Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is honingbossen van haver een gezond ontbijtgranen?

Voordelen

 1. Honingbossen van haver bestaan ​​uit een mengsel van hele en bewerkte granen, inclusief volkoren tarwe en haver, en bewerkte maïs en rijst. Het is versterkt met ijzer, zink en een verscheidenheid aan vitamines. Het kwalificeert als een gezond graan door sommige normen, zoals calorieën en vetgehalte. Het is echter geen optimale bron van vezels of foliumzuur. De basisgraan is verkrijgbaar met verschillende ingrediënten, dus kijk op het etiket voor veranderingen in voedingswaarden.

Kort op vezel

 1. Sommige soorten kant-en-klare ontbijtgranen bevatten een kleine hoeveelheid vezels uit ingrediënten zoals noten of fruit, maar volle granen zijn de primaire bron van vezels in honingbossen van haver. Een claim op de voorkant van de verpakkingen stelt dat elke portie 10 gram volle granen levert. Dat vertaalt zich in 1,5 gram vezels in een portie van driekwart bekers. Je ontbijtgranen moeten minstens 3 gram vezels per portie bevatten en bij voorkeur 5 gram of meer, volgens Clemson Cooperative Extension.

Enigszins hoge suiker

 1. Clemson Cooperative Extension beveelt aan graan te kiezen met weinig tot geen suiker, of op zijn minst de totale suiker te beperken tot minder dan 8 gram per portie. Honing Bosjes Haver is bijna tot de limiet met 6 gram suiker in een portie van drie kwart kopje. Een deel van de totale suiker wordt natuurlijk geleverd door granen, maar je krijgt ook toegevoegde suiker. Hoewel je niet precies kunt bepalen hoeveel toegevoegde suiker er in het graan zit, vertegenwoordigt elk type suiker in de ingrediënten toegevoegde suiker. Honey Bunches of Oats vermeldt suiker als het tweede ingrediënt, wat betekent dat het het tweede meest prominente ingrediënt is. De lijst bevat ook glucosestroop, honing, maïs en gerst, allemaal toegevoegde suikers.

Macronutriënten in het juiste bereik

 1. Uw ontbijtgranen moeten voldoende calorieën, koolhydraten, eiwitten en vet bevatten om uw metabolisme te stimuleren en u energie te geven. Een portie ontbijtgranen moet tussen de 100 en 200 calorieën bevatten, bij voorkeur ongeveer 120 calorieën, volgens Clemson Cooperative Extension. Hun richtlijnen bevelen ook aan om granen te kiezen die 2 of meer gram eiwit en minder dan 3 gram vet bevatten. Honing Bosjes Haver is volgens deze normen een gezonde keuze omdat één portie 120 calorieën, 2 gram eiwit en 1,5 gram vet bevat.

Goede voedingsstoffen behalve één

 1. U hoeft niet 100% van uw dagelijkse waarde van elke voedingsstof uit een kom ontbijtgranen te halen. Kijk gewoon voor 10 tot 25 procent van uw dagelijkse waarde van belangrijke voedingsstoffen, zoals ijzer, folaat en vitamine A, B-6 en B-12. Voordat melk wordt toegevoegd, levert een portie honingbossen haver 60 procent van je dagelijkse ijzerwaarde en 25 procent van alle B-vitamines behalve folaat. Het bevat geen foliumzuur, volgens de voedingsinformatie van de producent. Je krijgt ook 10 procent vitamine D en 15 procent van de dagelijkse waarde van vitamine A.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407