Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is ingeblikte zalm gezond?

Voedingswaarde

 1. Hoewel tonijn en sardines het aanbod van ingeblikte vis in uw plaatselijke supermarkt kunnen domineren, is er meer in de voedselgroep dan u denkt - bijvoorbeeld ingeblikte zalm. Net als andere soorten ingeblikte vis, is ingeblikte zalm een ​​handige eiwitbron die je kunt maken in een zalmsalade voor een sandwichbeleg of om te eten zoals het is. Ingeblikte zalm bevat essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten en gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten.

Basics

 1. Een kwart kopje zalm in blik bevat 90 calorieën en 270 milligram natrium. Een portie van een vierde beker heeft ook 40 milligram cholesterol in de voeding. Ingeblikte zalm bevat geen koolhydraten, voedingsvezels of suiker.

Fat

 1. Een kwart kopje ingeblikte zalm bevat 5 gram totaal vet, waarvan slechts 1 gram verzadigd is. Het is niet de totale hoeveelheid vet in uw dieet die gekoppeld is aan gewicht of ziekte, maar eerder het soort vet dat u in uw dieet opneemt, volgens de Harvard School of Public Health. In het bijzonder beveelt de school aan om trans- en verzadigde vetten te beperken, omdat de twee in verband zijn gebracht met grotere risico's op bepaalde ziekten. Eet voedsel met onverzadigde vetten, die worden geassocieerd met verbeterde bloedcholesterolprofielen en stabiele hartritmes. Vervang verzadigde vetbronnen zoals rood vlees door mager vlees zoals vis.

Protein

 1. Eén portie zalm in blik bevat 12 gram eiwit, een essentiële voedingsstof. Eiwit komt voor in elke cel van het lichaam en omvat een groot deel van de huid, spieren, klieren en organen. Eiwit is noodzakelijk in het dieet om het herstel van cellen en de synthese van nieuwe cellen te vergemakkelijken, en is met name essentieel in perioden van groei en ontwikkeling, inclusief de kindertijd, adolescentie en zwangerschap. Eiwittekorten zijn zeldzaam en 2 tot 3 porties eiwitrijk voedsel zullen voldoen aan de dagelijkse eiwitbehoeften van het lichaam. Haal eiwitten uit vis zoals zalm in blik, want deze bevat weinig vet.

Calcium

 1. Een kwart kopje zalm in blik draagt ​​ook 10 procent bij aan de dagelijkse calciumwaarde. Calcium is een mineraal dat van vitaal belang is in het lichaam voor het produceren en onderhouden van sterke botten en tanden. Calcium is ook noodzakelijk voor het goed functioneren van het hart, zenuwen, spieren en andere lichamelijke systemen. Het krijgen van voldoende calcium in de voeding kan osteoporose helpen voorkomen, wat zwakke en poreuze botten veroorzaakt. Calcium helpt ook de ontwikkeling van rachitis te voorkomen, een verzwakking van bot die vaak bij kinderen wordt gezien.

Iron

 1. Een portie zalm in blik uit de vierde beker bevat ook 2 procent van de dagelijkse waarde van ijzer, een ander essentieel mineraal. Het grootste deel van het ijzer in het lichaam zit in rode bloedcellen, die zuurstof naar cellen door het hele lichaam transporteren. IJzer is ook noodzakelijk in het dieet voor de synthese van ATP, de energievoorziening van het lichaam. IJzertekorten kunnen leiden tot bloedarmoede, waarbij de lichaamscellen onvoldoende zuurstof ontvangen. Bloedarmoede kan variëren in ernst en wordt het vaakst gevonden bij kinderen en bij jonge of zwangere vrouwen. Heem-ijzerbronnen zoals vis worden beter door het lichaam opgenomen dan niet-heem-ijzerbronnen, die op planten zijn gebaseerd, meldt het University of Maryland Medical Center.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407