Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is inktvis hart-gezond?

Laag kwikgehalte

 1. Je weet waarschijnlijk al dat het eten van vis, zoals zalm, goed is voor je hart. Andere soorten zeevruchten zijn niet zo indrukwekkend in termen van omega-3-vetzuren, maar ze kunnen nog steeds hart-gezond zijn. Hoewel inktvis niet rijk is aan omega-3 vetzuren, is het vetarm, wat een reden is dat het nog steeds een plaats kan hebben in een hart-gezond dieet. Inktvis levert ook bepaalde voedingsstoffen die uw hart beschermen, helpen uw bloeddruk normaal te houden en helpen uw cholesterol binnen een normaal bereik te houden, dit zijn allemaal redenen waarom de zeevruchten een goede keuze zijn voor uw hart.

Verzadigde vetstatistieken

 1. Je inname van verzadigd vet bekijken is een slimme zet. Wanneer uw dieet te veel verzadigd vet bevat, loopt u een verhoogd risico op hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hartaandoeningen en beroertes. Veel soorten zeevruchten, waaronder inktvis, kunnen weinig verzadigd vet bevatten, op voorwaarde dat het vers wordt gegeten en niet gefrituurd. Een portie gewone inktvis van 3 ons bevat minder dan 1 gram verzadigd vet, terwijl dezelfde hoeveelheid gefrituurde inktvis, meestal calamares genoemd, ongeveer 1,6 gram verzadigd vet bevat.

Natrium is niet zo slecht. . . Of is het?

 1. Gewone inktvis bevat wel wat natrium omdat het in de zoute omgeving van de oceaan leeft. Een portie van 3 ounce gewone inktvis heeft 37 milligram natrium, dat is iets minder dan 2 procent van uw dagelijkse limiet van 2.300 milligram natrium. Als de inktvis echter gefrituurd is, neemt het natriumgehalte toe tot 260 milligram per portie van 3 ons, wat 11 procent van uw dagelijkse limiet is. Als u al een natriumarm dieet volgt of andere risicofactoren heeft, zoals ouder zijn dan 50, moet u zich beperken tot 1500 milligram natrium per dag, waardoor deze percentages hoger worden. Te veel natrium verhoogt uw bloeddruk, waardoor u een hoger risico loopt op een hartaanval of beroerte.

Hart-gezonde voedingsstoffen

 1. Een portie van 3 ounce gewone inktvis levert 209 milligram kalium. Dit is slechts ongeveer 4 procent van de 4.700 milligram kalium die je elke dag nodig hebt, maar elk klein beetje telt. Kalium stimuleert je hart om normaal te kloppen en helpt je bloeddruk laag te houden, meldt het Linus Pauling Institute. Diezelfde portie inktvis bevat ook ongeveer 1 milligram vitamine E, wat 7 procent is van de 15 milligram die je elke dag nodig hebt. Een artikel gepubliceerd in 2007 in "The American Journal of Clinical Nutrition" merkte op dat het krijgen van voldoende vitamine E mogelijk beschermt tegen hartziekten, omdat de vitamine uw cellen beschermt en ze minder vatbaar voor schade maakt. Het artikel merkt echter op dat vitamine E effectiever is als het wordt ingenomen met vitamine C.

Inktvis op een hart-gezonde manier eten

 1. Omdat de vitamine E in inktvis efficiënter door uw lichaam wordt gebruikt wanneer u ook veel vitamine C krijgt, is het persen van citroensap over gekookte inktvis een nuttige manier om de zeevruchten te eten. Kies voor gebakken, gebakken of gegrilde inktvis omdat deze minder verzadigd vet en natrium bevat dan gefrituurde tegenhangers. Voeg inktvis toe aan zeevruchtenstoofpot of grill het en snijd het over een chef-koksalade in plaats van gegrilde kip of kalkoen. Vul gekookte inktvis in maistortilla's en bedek met tomaten en avocado voor een andere draai aan de gebruikelijke vistaco.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407