Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Italiaanse dressing gezond?

Nature's Candy

 1. Italiaanse dressing biedt een gezondere optie voor normale romige dressings omdat het van nature minder calorieën en vet bevat. Omdat het veel natrium bevat en de calorieën snel oplopen, is het nog steeds belangrijk om te kijken hoeveel je eet. Je zult niet veel voedingsstoffen krijgen van slasaus, maar gewone Italiaanse dressing is een goede bron van vitamine K en gezonde onverzadigde vetten die helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Kleine porties om calorieën te regelen

 1. Klassieke Italiaanse slasaus bestaat uit plantaardige olie en azijn, met kruiden en smaakstoffen zoals honing en mosterd. Afhankelijk van het merk bevat Italiaanse dressing verschillende soorten olie en azijn. Je zult ook variëteiten vinden die variëren van vetarme verbanden tot zoutvrije en vetvrije verbanden, wat betekent dat ze een scala aan calorieën bevatten. Het voedingsetiket op de meeste saladedressings geeft aan dat één portie gelijk is aan 2 eetlepels. Aan de lage kant hebben 2 eetlepels generieke, vetvrije Italiaanse dressing 13 calorieën, terwijl normale Italiaanse dressing zonder toegevoegd zout 86 calorieën in dezelfde portie bevat, volgens de Amerikaanse Nutrient Database van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Feiten over vet

 1. Vetten uit plantaardige olie vertegenwoordigen het grootste deel van de calorieën in Italiaanse dressing, behalve vetvrije merken. De vetvrije variëteiten halen de meeste calorieën uit koolhydraten. Het totale vetgehalte in 2 eetlepels Italiaanse dressing varieert van een kleine hoeveelheid vetvrije merken tot 8 gram in normale, zoutvrije dressing. Normale Italiaanse dressing bevat 6 gram vet in een portie van 2 eetlepels, terwijl Italiaanse dressing met verlaagd vetgehalte 2 gram bevat. Het totale vet bestaat voornamelijk uit gezonde enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, die helpen het cholesterol te verlagen en ontstekingen te verminderen, volgens Harvard Health Publications.

Afbraak van voedingsstoffen

  Tips en vergelijkingen

  1. U kunt het natrium aanzienlijk verlagen door uw eigen Italiaanse dressing te maken. Plantaardige oliën bevatten van nature weinig natrium en rode wijn en ciderazijnen bevatten minder dan 20 milligram in 1 kopje. Gietlepels die worden gebruikt voor het scheppen van Italiaanse dressing in de saladebar zijn er in verschillende maten, maar veel bevatten meer dan 2 eetlepels. Dit maakt het gemakkelijk om meer te consumeren dan u denkt. Italiaanse dressings zijn gezonder dan romige dressings, die sommige of alle plantaardige olie vervangen door ingrediënten zoals mayonaise en zure room. Naast het bevatten van meer vet en calorieën, hebben reguliere romige verbanden, zoals Thousand Island, ook meer verzadigd vet van de slagader.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407