Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is kaas slecht voor u? Top 5 gezondste voordelen van kaasopties

Hoe te gebruiken + recepten

 1. Wat is de gezondste kaas om te eten? De gezondste soort kaas is omstreden, maar er zijn zeker kazen die duidelijk gezonder zijn dan andere. Er zijn ook specifieke kwaliteiten - zoals gecertificeerde USDA biologisch en rauw - die een kaas gezondheidsbevorderend kunnen maken in ons lichaam.

 2. Is kaas slecht voor u? Zoals zoveel andere voedselvoedingsmiddelen, zoals vlees, gaat het niet om het demoniseren van een heel genre voedingsmiddelen - het gaat over het maken van de juiste keuzes. In dit geval wilt u kiezen voor de gezondste kaasopties die er zijn, en ervoor zorgen dat uw favoriete kaas afkomstig is van een verantwoordelijke bron en van grasgevoerde dieren, of we het nu hebben over kaas van koeien, geitenkaas of een andere bron.

 3. Na het lezen van dit artikel moet u zich hopelijk beter uitgerust voelen om gezonde selecties te maken op de kaasafdeling.

Gezondste kaasopties

 1. Dit zijn enkele van mijn favoriete kazen omdat ze ook enkele van de gezondste kazen zijn. Zorg ervoor dat je ze in optimale staat koopt, wat betekent onbewerkte, rauwe, gecertificeerde biologische en idealiter van grasgevoerde dieren.

 2. Rauw is echt belangrijk omdat is aangetoond dat pasteurisatie de vitamine-, eiwit- en enzymspiegels in melk verlaagt. Dit is zelfs aangetoond in onderzoeken waarbij moedermelk een pasteurisatieproces doormaakte. (1)

 3. Feta-kaas is zonder twijfel een van de gezondste kazen die er zijn. Wat is feta precies? Het is een kaas die kan worden gemaakt met schapenmelk, geitenmelk of een combinatie van beide. Omdat feta wordt gemaakt van schapen- / geitenmelk in plaats van koemelk, staat het bekend als gemakkelijker voor het spijsverteringsstelsel en veel minder ontstekend dan kaas uit koemelk.

 4. Veel mensen die geen koeienmelkkazen kunnen verdragen, vinden OK met fetakaas. Zoek naar feta-kaas die rauw is in plaats van gepasteuriseerde versies. Vergeet niet dat fetakaas van nature rijk is aan natrium en verzadigd vet, dus het is het beste spaarzaam en niet dagelijks te gebruiken.

 5. Geitenkaas wordt volledig gemaakt van qua voedingswaarde indrukwekkende geitenmelk. Deze melk is ook op andere manieren lofwaardig. Het bevat niet de caseïne A1 die wordt aangetroffen in de meeste koemelk dat zoveel mensen problemen hebben met de vertering, en het bevat alleen caseïne A2, dus qua eiwit is het de melk die het dichtst in de buurt komt van moedermelk. (2) Onderzoek suggereert dat wanneer geitenmelk wordt gebruikt als het eerste eiwit na borstvoeding, dit minder allergeen is voor baby's dan koemelk. (3) Zoek naar rauwe, ongepasteuriseerde en biologische geitenkaas.

 6. Cottage cheese is een milde, zachte, romige witte kaas. In tegenstelling tot veel andere kaas ondergaat kwark geen verouderingsproces. Veel mensen eten het graag als een bevredigende snack met veel eiwitten. Cottage cheese is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten in niet-vette, magere en volle vetten. Zoals gewoonlijk adviseer ik een volle kwark.

 7. Je zult deze gezonde kaas vaak in veel van mijn recepten zien. Pecorino Romano is een harde kaas gemaakt van schapenmelk. De melk en kaas van schapen zijn nog niet erg populair in de Verenigde Staten, maar ze zijn zeker in andere gebieden over de hele wereld, vooral het Middellandse-Zeegebied. Gegeten sinds de oude Romeinse tijd, het is een van de oudste kazen van Italië en wordt nog steeds gemaakt met het originele recept.

 8. Ricottakaas is romig met een licht zoete smaak. Het is een andere gezonde optie met mate die een beetje lijkt op cottage cheese. Ricotta kan worden gemaakt van verschillende dierenmelk, maar ik raad ricotta aan van schapenmelk of geitenmelk. Het wordt gemaakt met behulp van de wei die overblijft van het maken van kaas. Net als kwark wordt ricotta beschouwd als een "verse kaas" omdat deze niet verouderd is.

Gezondste voordelen voor kaas

 1. Door deze kazen in de best mogelijke vorm te kopen - gemaakt van rauwe melk, gecertificeerde biologische en idealiter van grasgevoerde dieren - betekent al deze gezonde kazen heilzame eiwitten, belangrijke mineralen zoals calcium, enzymen en zelfs probiotica. Plus, volle kaas (nogmaals, idealiter rauw en biologisch) zijn ketogene dieetvriendelijke voedselopties.

 2. Hier zijn enkele van de meer specifieke voordelen van elk van deze gezonde kazen:

 3. Feta-kaas bevat van nature veel belangrijke voedingsstoffen zoals calcium en riboflavine (vitamine B2). Per portie (ongeveer 28 gram) bevat feta ook aanzienlijke hoeveelheden fosfor, vitamine B12 en selenium. (4) Dus als je feta-kaas eet, profiteer je van de voordelen van al deze vele belangrijke vitamines en mineralen.

 4. Calcium is bijvoorbeeld de sleutel tot hart-, zenuw- en algemene spierfunctie. Het is ook een mineraal dat een must is als je sterke tanden en botten wilt. Riboflavine, ook indrukwekkend hoog in fetakaas, helpt het lichaam zijn energieniveau te handhaven. Het werkt ook als een antioxidant, dus het bestrijdt vrije radicalen die cellulaire schade kunnen veroorzaken. Waarom is dit belangrijk? Het is bekend dat schade aan cellen en DNA de veroudering versnelt, en meer nog, het is bekend dat het bijdraagt ​​aan veel ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen en kanker.

 5. Geitenkaas wordt gemaakt van geitenmelk. Dieronderzoek heeft aangetoond dat geitenmelk in vergelijking met koemelk de ijzerabsorptie verhoogt, terwijl het de botvorming en de biologische beschikbaarheid van belangrijke mineralen zoals calcium verhoogt. (5)

 6. Geitenkaas is bij velen geliefd, niet alleen vanwege zijn smaak, maar ook vanwege zijn gemakkelijke verteerbaarheid. Volgens Walter Vetter, hoogleraar voedselchemie aan de universiteit van Hohenheim in Duitsland, die de smaakstoffen in geitenkaas heeft bestudeerd, "kan geitenkaas in veel gevallen worden geconsumeerd door mensen die allergisch zijn voor koemelk." (6)

 7. Kwark kan een gezonde keuze zijn als u ketose probeert te bereiken. Ik raad niet aan het te overdrijven (omdat cottage cheese nog steeds een zuivelproduct is), maar een volle kaas kan een nuttige keuze zijn als je een ketogeen dieet volgt.

 8. Het is een eiwitrijk, vetrijk voedsel dat u tevreden kan houden en u zelfs kan helpen uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Onderzoek heeft aangetoond dat een eiwitrijk dieet verzadiging, thermogenese, slaapstofwisseling, eiwitbalans en, niet in de laatste plaats, vetoxidatie kan verhogen. (7)

 9. Kwark is ook een hoofdbestanddeel van het Budwig Diet-protocol voor kanker.

 10. Schapenmelk is rijker aan eiwitten en vet dan koeien- of geitenmelk. Het is ook hoger in lactose. (8) Slechts één ons Pecorino Romano kan zeven gram eiwit of meer bevatten, dus het is een uitstekende bron van deze belangrijke voedingsstof. (9)

 11. Door een eiwitrijke kaas als deze in uw dieet op te nemen, kunt u een eiwittekort voorkomen. Dit is een staat van zijn die je zeker wilt vermijden, omdat het kan leiden tot een traag metabolisme, problemen met afvallen, lage energieniveaus, humeurigheid en andere ongewenste symptomen. Schapenmelk Pecorino Romano is ook een rijke bron van calcium en vitamine A.

 12. Ricotta gemaakt van schapenmelk of geitenmelk is rijk en romig, en met zijn licht zoete smaak, kan het een smaak voor snoep bevredigen zonder overboord te gaan. Een kwart kopje ricottakaas met schapenmelk bevat 100 calorieën, zeven gram eiwit en slechts drie gram suiker. Het bevat ook opmerkelijke hoeveelheden gezonde vetzuren, vitamine A en calcium. (10) In vergelijking met veel andere kaasopties bevat ricottakaas minder natrium en verzadigd vet. (11)

Ongezondste kaasopties

 1. Over het algemeen worden de ongezondste kazen verwerkt, gepasteuriseerd, vetarm, vetvrij, gezoet en / of vol met hormonen. Zoals u weet, moedig ik het eten van hele voedingsmiddelen aan, dus het is niet erg om het vet (gedeeltelijk of helemaal) uit de kaas te halen. Dit maakt een kaas niet alleen minder lekker en bevredigend, maar ontkent ook het lichaam van dat natuurlijke vet dat ons helpt energie te geven en onze bloedsuiker in balans te houden.

 2. Zoetende kaas? Ja, het is een ding. Cottage cheese, die een heel gezonde keuze kan zijn, wordt nu vaak vervalst met "fruit" -toevoegingen, die voornamelijk alleen geraffineerde suiker zijn. Het toevoegen van echt heel fruit aan kwark is geen slecht idee, maar het toevoegen van geraffineerde suiker aan een kaas maakt het een volledig ongezonde keuze. Overconsumptie van suiker vernietigt het lichaam op een aantal manieren, waaronder een verhoogd risico op overlijden aan hartaandoeningen. (12) Het draagt ​​ook enorm bij aan diabetes en de obesitas-epidemie waar we momenteel wereldwijd mee worden geconfronteerd (ja, het is nu een wereldwijde epidemie!). (13)

 3. Kaas die niet biologisch is gecertificeerd USDA kan afkomstig zijn van dieren die hormonen hebben gekregen. Dieren die voor biologische zuivelproductie worden gebruikt, mogen alleen graan en voeder consumeren dat biologisch is gecertificeerd.

 4. Volgens de USDA is het volgende niet toegestaan ​​voor melkvee dat wordt gebruikt voor de productie van biologische kaas: (14)

 5. Dus als je niet biologisch gaat met je kaas, zijn al deze ongewenste dingen waarschijnlijk een onderdeel van de creatie van de kaas die je eet. Yuck! Kies in plaats daarvan voor de gezondste kaasopties die deze praktijken vermijden en die afkomstig zijn van gezonde bronnen.

Gezondste kaasrecepten

 1. Klaar om te beginnen met het gebruik van gezonde kaas in uw aanstaande maaltijden? Hier zijn enkele van de favoriete gezondste kaasrecepten die er zijn:

 2. Als je een feestje hebt of samenzijn, raad ik ten zeerste mijn recept voor geitenkaas en artisjokdip aan. Het is een rijke en romige combinatie die zeker een publiekstrekker zal zijn.

 3. Op zoek naar een gemakkelijke maar bevredigende soep? Zoek niet verder dan mijn romige broccolisoep met kaasrecept. Met ongelooflijke broccolivoeding plus heerlijke rauwe cheddarkaas met weinig lactose, dit is echt een soep om van te houden.

 4. Sommige plantaardige bijgerechten met een kaasachtige boost: Recept met geroosterde venkelbollen met Pecorino Romano en pistachenoten of Kaasachtige aardappelen gegratineerd met gele pompoen en courgette. Een andere geweldige optie bijgerecht is de geroosterde bietensalade met verkruimelde geitenkaas.

 5. Vraagt ​​u zich af hoe u cottage cheese anders kunt gebruiken dan alleen? Je zult zeker mijn glutenvrije bloemkool Mac en kaasrecept willen proberen. Je zult helemaal geen gluten of zwaar bewerkte kaas missen, dat beloof ik! Nog een geweldige hoofdgerechtoptie: Vegetarisch gebakken Ziti-recept met geitenkaas.

 6. Als u allergisch bent voor koemelk, geitenmelk, schapenmelk of dierlijke melk waarvan kaas is afgeleid, moet u die kaas helaas vermijden.

 7. Als u een lactose-intolerantie heeft, zullen sommige kazen het niet met u eens zijn, terwijl andere kazen met weinig lactose mogelijk geen probleem vormen. In het algemeen is bekend dat kazen die langer zijn verouderd, zoals cheddar, Parmezaanse kaas en Zwitsers, lage niveaus van lactose hebben.

 8. Praat altijd met uw zorgverlener als u niet zeker weet welke kazen veilig zijn voor u en uw specifieke gezondheidsproblemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407