Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is kaas slecht voor u? Voordelen, risico's, voedingsfeiten

Overzicht

 1. Als het op kaas aankomt, zeggen mensen vaak dat ze er zoveel van houden dat ze niet zonder kunnen - maar haten het dat het je dik kan maken en hartaandoeningen kan veroorzaken.

 2. De waarheid is dat kaas een heel voedingsmiddel is. Geheel voedsel is over het algemeen goed voor u, zolang u maar niet teveel van één ding eet.

 3. In dit artikel geven we u alle informatie die u nodig hebt om gezonde keuzes te maken over het eten van kaas.

Gezondheidsvoordelen

 1. Kaas is een geweldige bron van calcium, vet en eiwitten. Het bevat ook grote hoeveelheden vitamine A en B12, samen met zink, fosfor en riboflavine.

 2. Kaas gemaakt van de melk van 100 procent grasgevoerde dieren bevat de meeste voedingsstoffen en bevat ook omega-3-vetzuren en vitamine K-2.

 3. Volgens verschillende onderzoeken kunnen kaas - en zuivelproducten in het algemeen - uw tanden beschermen tegen gaatjes. In een Deens onderzoek uit 2015 waren na drie jaar meer kinderen met een bovengemiddelde zuivelinname holtevrij dan kinderen met een ondergemiddelde inname.

Geconjugeerd linolzuur (CLA)

 1. Vetrijke kazen zoals blauwe kaas, Brie en cheddar bevatten kleine hoeveelheden geconjugeerd linolzuur (CLA).

 2. Onderzoek heeft gesuggereerd dat CLA kan helpen overgewicht, hartaandoeningen te voorkomen en ontstekingen te verminderen. Kaas (en andere vetrijke zuivelproducten, zoals volle melk en boter) van 100 procent grasgevoerde dieren bevat meer CLA.

 3. Zuivelvet bevat niet alleen CLA, volgens een onderzoek dat gekeken heeft naar zuivelconsumptie en hartgezondheid, lijken volle vetproducten meer voeding te bieden en ontstekingsremmende eigenschappen te hebben.

 4. Gefermenteerde zuivelproducten, zoals yoghurt en kaas, kunnen een nog duidelijker positief effect hebben op de cardiovasculaire gezondheid.

 5. Helaas worden, wanneer zuivel met hoge hitte wordt gepasteuriseerd, sommige nuttige verbindingen - zoals goede bacteriën en enzymen - aanzienlijk verminderd.

Risico's

 1. Sommige mensen zijn gevoelig voor kaas. Kaas bevat lactose, een suiker die niet kan worden verteerd door mensen met lactose-intolerantie omdat hun lichaam het enzym mist dat het afbreekt. In deze gevallen kan te veel lactose leiden tot spijsverteringsproblemen, waaronder gas en een opgeblazen gevoel.

 2. Gelukkig bevatten sommige kazen weinig lactose, zoals Parmezaanse kaas. Mensen met lactose-intolerantie kunnen deze mogelijk verdragen.

 3. Mensen kunnen ook allergisch zijn voor caseïne, een van de belangrijkste eiwitten in melk, in welk geval een lactose met weinig lactose niet zou helpen.

 4. Kaas is ook een calorierijk voedsel. Afhankelijk van de variëteit aan kaas die je eet, krijg je ongeveer 100 calorieën per ons.

 5. Het zit meestal ook boordevol natrium, waardoor het gemakkelijk te veel eten is en een probleem kan zijn voor mensen met hoge bloeddruk.

 6. Kaas bevat ook veel vet en sommige experts, hoewel niet allemaal, adviseren nog steeds om uw inname van verzadigd vet te beperken.

 7. Ten slotte bevat kaas geen vezels en kan overmatige inname van gepasteuriseerde zuivel constipatie veroorzaken.

Voedingswaarden

 1. Voedingsprofielen variëren sterk van de ene soort kaas tot de volgende. Mozzarella bevat bijvoorbeeld 85 calorieën en 6,3 gram vet per ons.

 2. Vergelijk dat met Brie, die 95 calorieën en 7,9 gram vet per ounce heeft, en cheddar, die 113 calorieën en 9 gram vet heeft.

 3. Als u wilt blijven plakken met kazen met minder calorieën, probeer dan halfvolle mozzarella, Zwitserse kaas en feta-kaas.

 4. Als natrium een ​​probleem is, probeer dan Swiss, die slechts 20 milligram per ounce bevat.

 5. Blijf uit de buurt van hardere kazen, omdat deze tijdens het verouderingsproces meer zout nodig hebben. Je kunt ook zoeken naar natriumarme soorten van je favoriete kazen.

 6. Opmerking: Een ons kaas is ongeveer de grootte van een kubus van 1 inch. Alle kazen hierboven zijn volvette versies.

De afhaalmaaltijden

 1. Over het algemeen is kaas een gezonde en heerlijke bron van veel voedingsstoffen.

 2. Af en toe snacken van kaas of een paar kruimels met je salade of besprenkeld over groenten zal waarschijnlijk geen problemen veroorzaken, tenzij je lactose-intolerant of allergisch bent.

 3. Wat u tot ongezonde kaasconsumptie kan duwen, is wat er onder uw kaas zit en hoeveel u ervan eet. De pizzabodem, crackers, tortillachips en brood kunnen de voordelen tenietdoen van het gezonde, hele voedsel dat je er bovenop legt.

 4. In sommige delen van de wereld waar mensen het langst leven, bekend als "Blue Zones", eten ze kleine hoeveelheden volle zuivelproducten, waaronder kaas, en grote hoeveelheden fruit, groenten , peulvruchten, volle granen, olijfolie en zeevruchten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407