Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is kalkoen goed voor u?

Is kalkoen goed voor u?

 1. Hoewel de vakantie een prime time is voor de consumptie van kalkoen, is Turkije ook het hele jaar door een populair broodjesvlees en een alternatief voor rundergehakt. De Verenigde Staten is 's werelds grootste producent van kalkoenvlees.

 2. Jaarlijks worden er ongeveer 250.000.000 kalkoenen grootgebracht voor consumptie.

 3. Deze functie van het MNT Knowledge Center maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen.

 4. Het biedt een uitsplitsing van de voedingswaarde van kalkoen en een diepgaand overzicht van de mogelijke gezondheidsvoordelen, wat voor soort kalkoen u moet kopen, voedzame recepten met kalkoen en mogelijke gezondheidsrisico's van het consumeren het vlees van deze populaire vogel.

Nutrition

 1. Volgens de National Nutrient Database van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bevat 85 gram (g) niet-verbeterde, geroosterde kalkoenfilet:

 2. Ter vergelijking: dezelfde hoeveelheid donker geroosterd kalkoenvlees bevat:

 3. Turkije bevat ook:

 4. Het donkere vlees van een kalkoen bevat meestal meer vitamines en mineralen, maar heeft ook meer vet en calorieën.

 5. Turkije bevat het aminozuur tryptofaan. Dit zou de oorzaak zijn van mensen die een dutje willen doen na een groot Thanksgiving-diner.

 6. Hoewel het waar is dat kalkoen tryptofaan bevat, heeft het onvoldoende hoeveelheid om slaperigheid te veroorzaken. In feite bevat alle vlees tryptofaan. Turkije eten bij Thanksgiving zou je niet slaperiger moeten maken dan een karbonade op een gewone avond.

Voordelen

 1. Voedsel zoals kalkoen dat rijk is aan eiwitten helpt het gevoel van verzadiging te vergroten, wat betekent dat een persoon zich langer vol voelt.

 2. Door voldoende eiwit te krijgen, blijft de spiermassa behouden en blijft het insulinegehalte stabiel na de maaltijd. Eiwit is echter de enige voedingsstof die de meeste vleeseters al in voldoende hoeveelheden binnenkrijgen.

 3. Houd er rekening mee dat de hoeveelheid eiwit bij elke maaltijd ertoe doet. Je kunt maar zoveel in één keer opnemen. Zorg ervoor dat je bij elke maaltijd een magere eiwitbron hebt en verspreid je inname over de dag. Andere goede keuzes voor eiwitten zijn noten, vis, eieren, zuivelproducten, soja en peulvruchten.

 4. Omdat veel van het vetgehalte in kalkoen in de huid zit, is het gemakkelijk om de huid te verwijderen en een magerder, minder vetmakend gerecht te eten.

 5. Het gehalte aan tryptofaan in Turkije kan helpen bij het ondersteunen van gezonde serotoninespiegels in het lichaam, wat alertheid en een goed humeur bevordert. Hoewel de hoeveelheden laag zijn, is dit een mogelijk voordeel van het eten van kalkoen.

 6. De borst van de kalkoen heeft minder vet en calorieën dan de meeste andere stukken vlees. Ga er echter niet vanuit dat een product van kalkoen is gemaakt dat het beter voor u is. Een hamburger gemaakt van gemalen kalkoen kan bijvoorbeeld net zoveel verzadigd vet bevatten als een runderburger, afhankelijk van hoeveel donker vlees er in de gemalen kalkoen zit.

 7. Zorg ervoor dat u het pakket controleert op vetgehalte of magerheid en vergelijk producten.

Diet

 1. Beperk of vermijd verwerkt kalkoen in de vorm van vleeswaren, hotdogs en kalkoenbacon, die allemaal veel natrium bevatten. Zelfs bevroren, voorverpakte kalkoenburgers kunnen vol zijn met toegevoegd zout en conserveermiddelen.

 2. Ga voor verse, magere, biologische en in de wei opgegroeide kalkoen die in humane omstandigheden zonder antibiotica is grootgebracht. In de fabriek gekweekte en conventioneel gekweekte kalkoenen worden vaak geïnjecteerd met zout, water en andere conserveermiddelen tijdens de verwerking om de houdbaarheid te verlengen en kosten te besparen. Weidekalkoenen met toegang tot vegetatie hebben ook een hoger omega-3-gehalte dan in de fabriek gekweekte kalkoenen.

 3. Heritage kalkoenen worden grootgebracht in kleinere koppels, krijgen toegang tot de buitenlucht en hebben extra tijd voor groei. Ze zorgen voor meer smaakvol vlees en worden niet geïnjecteerd met zout of conserveermiddelen.

 4. Zorg ervoor dat u de kalkoen kookt totdat de interne temperatuur 165 ° Fahrenheit bereikt om het risico op door voedsel overgedragen ziekten te verminderen.

 5. Probeer deze heerlijke recepten ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

Risico's

 1. Verwerkte kalkoenproducten kunnen veel natrium bevatten en schadelijk zijn voor de gezondheid.

 2. Veel verwerkt vlees wordt gerookt of gemaakt met natriumnitriet. Deze combineren met amines die van nature in het vlees aanwezig zijn en vormen N-nitrosoverbindingen, die bekende kankerverwekkende stoffen zijn.

 3. Studies hebben aangetoond dat vleeswaren verband houden met de ontwikkeling van kanker.

 4. De risico's op obesitas, hartaandoeningen, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, kanker en onvruchtbaarheid nemen toe met de hoeveelheid vlees die wordt ingenomen. Minimaliseer uw inname van alle verwerkte kalkoenproducten.

 5. Turkije bevat het mineraal selenium. Sommige studies hebben gesuggereerd dat hogere inname van selenium het risico op colorectale, prostaat-, long-, blaas-, huid-, slokdarm- en maagkanker kan verminderen.

 6. Het is het algemene dieet dat het belangrijkst is voor het bereiken en beschermen van een goede gezondheid. Het is beter om een ​​reeks heilzame voedingsmiddelen in gematigde hoeveelheden te eten dan om je te concentreren op individuele voedingsstoffen als de toegangspoort tot een goede gezondheid.

 7. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op do 22 februari 2018.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 8. Cai, X., Wang, C., Yu, W., Fan, W., Shan, W., Shen, N., ... Wang, F. (2016) . Seleniumblootstelling en kankerrisico: een bijgewerkte meta-analyse en metaregressie [!Abstract

 9. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 10. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407