Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is kerriepoeder goed voor u?

Spijsvertering

 1. Kerriepoeder is een mix van verschillende kruiden die worden gebruikt om de smaken van de Indiase keuken na te bootsen. De meest voorkomende kruiden in kerriepoeder zijn kurkuma, koriander, komijn en fenegriek. Gember, knoflook en zwarte peper zijn ook opgenomen in sommige kerriepoederblends. Deze kruiden kunnen krachtige voordelen voor uw gezondheid hebben.

Aids in Digestion

 1. De combinatie van kruiden in kerriepoeder levert u enkele krachtige antioxidanten die de gezondheid van uw darmen kunnen verbeteren. Deirdre Rawlings en Jacob Teitelbaum rapporteren in hun boek "Voedsel dat helpt de strijd tegen fibromyalgie te winnen" dat het toevoegen van kerriepoeder aan uw dieet een efficiënte vertering van uw voedsel zal bevorderen, evenals de hoeveelheid goede bacteriën in uw darmen en darmen zal verhogen. . Als je je goede bacterieniveau hoog houdt, kun je voedsel verteren, afval normaal verwijderen en voorkomen dat bacteriën en bacteriën diarree en gas veroorzaken.

Goed voor je hersenen

 1. Naarmate u ouder wordt, werken uw hersenen mogelijk niet zo snel en efficiënt als zou moeten. Het toevoegen van kerriepoeder aan uw dieet kan de hersenfunctie verbeteren en u beschermen tegen leeftijdgerelateerde hersendaling. Janet Horn en Robin H. Miller rapporteren in hun boek "The Smart Woman's Guide to Midlife and Beyond" dat de kruiden in kerriepoeder, met name kurkuma, je hersenen kunnen beschermen door cognitieve stoornissen zoals de ziekte van Alzheimer te voorkomen, omdat het kan helpen ontstekingen te voorkomen en plaquevorming.

Preventie van kanker

 1. De verbindingen in kerriepoeder kunnen helpen bij de strijd tegen kanker. Horn en Miller merken op dat de meest voorkomende kruiden in kerriepoeder kunnen helpen ontstekingen in uw lichaam te verminderen. Chronische ontsteking kan leiden tot de ontwikkeling van kankercellen, dus het toevoegen van kerriepoeder kan uw ontsteking helpen behandelen en helpen bij het voorkomen van de vorming van kankercellen. Carolyn F. Katzin, auteur van "The Everything Cancer-Fighting Cookbook," beveelt aan om kerriepoeder te roosteren voordat het wordt gebruikt, omdat hierdoor meer van de oliën vrijkomen, kan kanker worden voorkomen.

Helpt cholesterol te verlagen

 1. Een hoog LDL-cholesterolgehalte kan leiden tot ernstige ziekten, waaronder hartaandoeningen en hoge bloeddruk. Sandra Cabot en Margaret Jasinka merken in hun boek "Cholesterol: de echte waarheid" op dat de kurkuma in kerriepoeder de reden is dat dit kruid je cholesterolgehalte kan verlagen. Kurkuma kan ook helpen bij het voorkomen van hartziekten door plaquevorming in uw bloedvaten te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407