Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Kimchi aan het mesten?

Voedzaam voedsel en gewichtsverlies

 1. Kimchi is een populair Koreaans bijgerecht gemaakt van gefermenteerde groenten en chilipasta en wordt bij bijna elke maaltijd geserveerd. Hoewel de meeste soorten kimchi worden gemaakt van vetvrije en caloriearme groenten, zijn sommige bereidingen calorischer en vetter dan andere. Leer waar u op moet letten bij het bestellen of kopen van een kimchi-gerecht en u zult genieten van alle voordelen voor de gezondheid zonder aan te komen.

Voedingswaarde

 1. Hoewel Kimchi niet altijd uit dezelfde groente wordt gemaakt, zijn kool en radijs de twee meest voorkomende basisingrediënten. Een portie kool van Kimchi van 60 gram bevat 10 calorieën, minder dan een halve gram vet en 1 gram eiwit. Kool is niet alleen caloriearm en bijna vetvrij, maar ook rijk aan vitamine A, calcium en ijzer, radijs is rijk aan voedingsvezels en de rode chilipepers die worden gebruikt om kimchi op smaak te brengen, bieden zowel vitamine A als C. Kimchi krijgt de kenmerkende zure smaak van het gistingsproces en bevat actieve melkzuurbacteriën. Volgens MayoClinic.com kan het eten van probiotische voedingsmiddelen, zoals kimchi, helpen bij de behandeling van verschillende spijsverteringsstoornissen en het voorkomen van verkoudheid en griep.

Kimchi en gewichtsverlies

 1. Een studie uit 2011, gepubliceerd in "Nutrition Research", onderzocht de effecten van het toevoegen van kimchi aan de voeding van 22 volwassenen met overgewicht of obesitas. Proefpersonen werden willekeurig toegewezen aan een gefermenteerde kimchi of verse kimchi-groep en consumeerden het voedsel gedurende twee fasen van vier weken gescheiden door een pauze van twee weken in het midden. De studie toonde aan dat beide groepen verbeteringen vertoonden in zowel lichaamsgewicht als samenstelling, terwijl de gefermenteerde kimchi-groep een verminderde taille-heupverhouding en nuchtere bloedglucosewaarden vertoonde, evenals grotere verbeteringen in bloeddruk en totaal cholesterolgehalte dan de verse kimchi-groep.

Voorbereidingsmethoden

 1. Rauwe kimchi, met name de gefermenteerde variëteit, is een caloriearme en bijna vetvrije toevoeging aan uw dieet, maar niet alle kimchi wordt rauw geserveerd. Bij het dineren in een Koreaans restaurant bevatten veel gerechten, waaronder kimchi, ook vet. Kimchi-tofu, een veelgebruikt Koreaans gerecht, omvat het sauteren van kimchi in olie voor het opdienen, waarbij aanzienlijk vet en calorieën aan het gerecht worden toegevoegd. Koreaanse soepen, zoals Kimchi Jigae, sudderen Kimchi in een soep met stukjes dikke buik van varkensvlees.

Kimchi en maagkanker

 1. Hoewel kimchi op zichzelf niet vetmestend is en misschien zelfs helpt bij gewichtsbeheersing, kan het in verband worden gebracht met een andere ernstige gezondheidstoestand. Maagkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Korea, en kimchi kan een deel van het probleem zijn. Onderzoekers van de afdeling Preventieve geneeskunde van het Seoul National University College of Medicine meldden in het "International Journal of Cancer" dat ingemaakte groenten, zoals gefermenteerde kimchi, het risico op maagkanker verhoogden, terwijl verse groenten dat niet deden. Verhoogde zoutconsumptie lijkt ook geassocieerd te zijn met een verhoogd risico op maagkanker, en veel kimchi-gerechten bevatten zoute pekel of vissaus.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407