Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
  • Ingrediënten
  • Diëten
  • Allergieën
  • Voeding
  • Technieken
  • Keukens
  • Tijd
Zonder


Is kip een bron van ijzer?

Tips voor het bakken van kip

  1. Kip wordt vaak genoemd als gezond voedsel voor zowel de algemene gezondheid als een dieet, omdat het rijk is aan eiwitten en minimaal vet bevat. Naast deze eigenschappen biedt kip ook een aantal micronutriënten - vitamines en mineralen - waaronder ijzer. Hoewel veel andere voedingsmiddelen ijzer bevatten, heeft kip ook andere nuttige voedingsstoffen die het een goede keuze voor uw dieet kunnen maken.

Voordelen van ijzer

  1. IJzer is een mineraal dat u elke dag moet consumeren om een ​​optimale gezondheid te garanderen. IJzer maakt deel uit van de structuur van veel van de enzymen en eiwitten van uw lichaam, waaronder hemoglobine, dat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof door uw lichaam. IJzer helpt ook bij de ontwikkeling en differentiatie van nieuwe cellen.

IJzergehalte in kip

  1. Een 3,5-oz. portie kipfilet levert 1 mg ijzer, dat 12,5 procent van de dagelijkse aanbevolen inname voor mannen en 5,5 procent van de dagelijkse aanbevolen inname voor vrouwen omvat. Vanwege zijn rol in celontwikkeling en differentiatie hebben zwangere vrouwen meer ijzer nodig - 27 mg per dag. Een 3,5-oz. portie kipfilet levert slechts ongeveer 4 procent van dit bedrag.

Risico's van onvoldoende ijzer

  1. Het consumeren van onvoldoende ijzerniveaus kan ernstige gevolgen hebben. Een van de meest prominente problemen is het risico op bloedarmoede door ijzertekort, een aandoening waarbij u zich duizelig kunt voelen, kortademig bent, geen energie heeft en hoofdpijn heeft. Te weinig ijzer kan ook uw immuunsysteem aantasten, uw cognitieve prestaties aantasten en uw vermogen om een ​​stabiele lichaamstemperatuur te handhaven remmen.

Overdosis ijzer

  1. Net zoals te weinig ijzer gezondheidsproblemen kan veroorzaken, kan consumptie van teveel ijzer dat ook zijn. De bovengrens van de dagelijkse ijzerinname voor mannen, vrouwen, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven is 45 mg. Te veel ijzer kan vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid, braken en een grijze tint op uw huid veroorzaken.

Andere voedingsstoffen in kip

  1. Kip biedt naast ijzer nog andere belangrijke voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen zijn zink, kalium, choline en vitamine A. Een typische 3,5-oz. Kipfilet levert 165 calorieën, met 31 g eiwit, 3,6 g vet en geen koolhydraten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407