Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is kippensoep gezond voor u?

Aanpassingen

 1. Soep heeft een welverdiende plaats in een uitgebalanceerd dieet. Als u gewichtsbewust bent, kan het starten van een maaltijd met een kom soep u helpen vullen, zodat u in het algemeen minder calorieën verbruikt. Houd er echter rekening mee dat hoewel kippennoedelsoep als een bron van essentiële voedingsstoffen dient, ingeblikte soorten soep boordevol natrium zitten, wat de voedingswaarde ervan vermindert. Voor gezondere soep, bereid het thuis met natriumarme bouillon en gezonde ingrediënten.

Algemene voedingsinformatie

 1. Noedelsoep met kip bevat meestal weinig calorieën - een kopje noedelsoep met ingeblikte kip bevat slechts 63 calorieën, of 3 procent van de dagelijkse hoeveelheid op basis van een dieet met 2000 calorieën. Elke portie levert 7,3 gram koolhydraten en 2,4 gram vet - een geconcentreerde bron van brandstof voor uw weefsels. Het consumeren van een kopje kipnoedelsoep verhoogt ook je eiwitinname met 3,2 gram. Je lichaam gebruikt dit eiwit om sterke weefsels te behouden, waaronder gezond haar.

Vitaminen en mineralen

 1. Het eten van noedelsoep met kip verhoogt ook uw inname van micronutriënten en verhoogt uw vitamine A- en seleniumconsumptie aanzienlijk. Beide voedingsstoffen ondersteunen een goede schildklierfunctie. Selenium activeert ook kankerbestrijdende enzymen, terwijl vitamine A de groei van nieuwe rode bloedcellen bevordert. Een portie kippensoep bevat 498 internationale eenheden vitamine A, wat 21 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 17 procent voor mannen. Het biedt ook 11,9 microgram selenium, dat is 22 procent van uw dagelijkse behoefte aan selenium.

Nutritional Nadelen

 1. Kiezen voor ingeblikte kippennoedelsoep verhoogt uw natriuminname aanzienlijk. Elke kop gewone ingeblikte kipnoedelsoep bevat ongeveer 866 milligram natrium. De Dietary Guidelines for Americans, 2010 beveelt aan om uw natriuminname niet meer dan 2.300 milligram per dag te houden, terwijl de American Heart Association aanbeveelt om niet meer dan 1500 milligram natrium per dag te consumeren. Zelfs kipnoedelsoep met ingeblikte natrium bevat ongeveer 429 milligram natrium per kopje. Als gevolg hiervan kan het regelmatig consumeren van ingeblikte kippennoedelsoep ervoor zorgen dat u gemakkelijk de maximale dagelijkse aanbevolen natriuminname overschrijdt. Na verloop van tijd verhoogt overtollig natrium uw risico op hartaandoeningen en osteoporose en draagt ​​het ook bij aan nieraandoeningen.

Gezonde opties

 1. Naast het verlagen van het natriumgehalte van uw soep door het te maken met kippenbouillon met weinig of geen natrium, laadt u uw soep ook op met groenten. Houd het klassiek met een mengsel van gesneden wortelen, selderij en ui, of kies voor een Aziatisch geïnspireerde kipnoedelsoep met gesneden bok-choy en shiitake-champignons. Verminder uw vetinname door uw soep te bereiden met gehakte kippenborst zonder vel, in plaats van vette kippenpoten, en verhoog het vezelgehalte van uw soep door volkoren noedels te gebruiken in plaats van witte pasta. Gebruik een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen, zoals oregano, peterselie en chili pepervlokken, om smaak aan uw soep te geven zonder zout toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407