Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is koken op houtskool een gezonde optie?

Gegrild voedsel gezonder maken

 1. Grillen met houtskool is een populair tijdverdrijf voor veel Amerikanen in maanden met warm weer. Koken met houtskool is populair omdat houtskoolgrills goedkoper zijn dan gasgrills. Sommige mensen geven de voorkeur aan de smaak van voedsel dat op houtskool kookt, boven voedsel dat met gas wordt gekookt. Er is enige controverse rond de gezondheidseffecten van koken met houtskool en of dit het risico op kanker verhoogt. Een definitief antwoord met betrekking tot mogelijke veiligheidsproblemen bij het grillen van houtskool is niet vastgesteld door de wetenschappelijke of medische gemeenschap.

Voordelen van grillen

 1. Voedsel grillen kan een gezond alternatief zijn als het goed wordt bereid. Gegrild voedsel, inclusief voedsel dat op een houtskoolgrill is gekookt, bevat minder vet dan voedsel dat in een pan wordt gekookt, omdat het vet weg kan druppelen. Gegrild voedsel kan worden gekruid met droge wrijft die geen extra vet van oliën of dressings geven. Het grillen zelf geeft ook extra smaak aan het voedsel dat niet aanwezig is wanneer het binnenshuis wordt gekookt.

Kookproblemen bij hoge temperaturen

 1. Bij het koken van voedsel op hoge temperaturen, zoals op een houtskoolgrill, ontstaat in het voedsel een stof die bekend staat als heterocyclische amines, ook bekend als HCA's. Van HCA's is aangetoond dat ze bij proefdieren kanker veroorzaken, maar wetenschappers weten niet of ze dezelfde effecten op mensen hebben. Onderzoekers van Penn State leggen uit dat het eten van gegrild voedsel af en toe waarschijnlijk geen problemen veroorzaakt. Bovendien, wanneer voedsel wordt gebakken, gebakken, geroosterd of geroosterd, vormen ook lage niveaus van HCA's, dus het probleem is niet beperkt tot alleen grillen.

Gevaren van houtskool

 1. Grillen met houtskool kan gevaarlijk zijn als het niet goed wordt uitgevoerd. Het gebruik van te veel lichtere vloeistof of stoffen zoals benzine en andere ontvlambare stoffen om de houtskool aan te steken, kan zeer ernstige brandwonden veroorzaken. Het gebruik van een houtskoolgrill in een afgesloten ruimte kan koolmonoxidevergiftiging veroorzaken die kan leiden tot de dood. Het gebruik van een houtskoolgrill te dicht bij een huis of een ander gebouw kan leiden tot schade aan het gebouw als er een oncontroleerbare brand zou optreden. Volg altijd de veiligheidsinstructies die bij uw grill zijn geleverd en grill uw voedsel buiten in een open ruimte uit de buurt van andere gebouwen.

Overwegingen

 1. De Universiteit van Virginia beveelt aan om groenten en kleine stukjes vlees te grillen die sneller koken, waardoor de hoeveelheid HCA's die in het voedsel worden aangemaakt, wordt verminderd. Hoewel de effecten van koken op houtskool niet op de mens bekend zijn, marineer je vlees voordat je gaat grillen om mogelijke effecten te verminderen. Deze stap kan mogelijk kanker veroorzakende HCA's met 90 procent verminderen. Verwijder tenslotte bij het grillen op houtskool overtollig vet van het vlees om opflakkeringen tijdens het koken te voorkomen die het voedsel kunnen verbranden en verkolen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407