Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is komkommer een vrucht of een groente?

De onderste regel

 1. Komkommers zijn een van de meest populaire producten die wereldwijd worden geteeld en verkocht.

 2. Je bent waarschijnlijk goed bekend met hun knapperige knapperigheid en milde, frisse smaak.

 3. U kunt zich echter afvragen tot welke komkommers van de voedselgroep behoren.

 4. In dit artikel wordt duidelijk of komkommers fruit of groenten zijn.

Wat is komkommer?

 1. Formeel bekend onder hun wetenschappelijke naam Cucumis sativus, zijn komkommers een lid van de kalebas, of Cucurbitaceae, plantenfamilie (1).

 2. Ze zijn afkomstig uit verschillende delen van Zuidoost-Azië, maar worden momenteel over de hele wereld verbouwd.

 3. Grootte en kleur kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de variëteit, maar komkommers staan ​​vooral bekend om hun lange, cilindrische vorm en felgroene schil.

 4. De meest populaire soorten zijn onderverdeeld in twee groepen: komkommers in plakjes en komkommers inleggen.

 5. Zoals de categorische naam al aangeeft, zijn plakjes komkommers de beste om vers van te genieten. Je komt deze variëteit waarschijnlijk tegen in je plaatselijke supermarkt of op een salade of rauwe groenteschotel.

 6. Komkommers beitsen zijn meestal kleiner en iets minder gebruikelijk dan de snijvariëteit. Ze worden meestal niet vers gegeten, maar in plaats daarvan gebruikt om - je raadt het al - augurken.

 7. Komkommers zijn geen belangrijke bron van zeer veel vitamines en mineralen, omdat ze meestal uit water bestaan ​​(2).

 8. Toch levert een portie van 52 gram ongeveer 11% van de dagelijkse aanbeveling voor vitamine K - een voedingsstof die een belangrijke rol speelt bij de bloedstolling en de gezondheid van de botten (2, 3).

 9. Ze zijn ook rijk aan verschillende unieke plantaardige stoffen, zoals cucurbitacines en cucumegastigmanes, die krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben (4).

 10. Komkommers bevatten weinig calorieën, koolhydraten en vet, waardoor ze een haalbare optie zijn voor bijna elk dieet. Niet te vergeten, ze bieden een zeer bevredigende en verfrissende crunch voor een verscheidenheid aan gerechten (2).

Botanisch beschouwd fruit

 1. Hoewel veel mensen komkommers als groenten beschouwen, geeft de wetenschappelijke definitie aan dat het een soort fruit is.

 2. Dit onderscheid is voornamelijk gebaseerd op de biologische functie van de komkommer zelf.

 3. In plantkunde (de studie van planten) laat fruit een bloeiende plant zich voortplanten. Een vrucht wordt gevormd uit de eierstok die in de bloem bestaat en de zaden bevat die uiteindelijk zullen uitgroeien tot nieuwe planten. [! 6791 => 1140 = 3!

 4. Komkommers groeien uit bloemen en bevatten tientallen zaden die kunnen worden gebruikt om toekomstige generaties komkommerplanten te kweken. Deze basisfunctie maakt ze volgens de wetenschap fruit - geen groenten.

Groenten in culinaire zin

 1. Veel verwarring over de indeling van verschillende soorten fruit en groenten komt van culinair gebruik.

 2. De culinaire definitie van een fruit of groente is meestal gebaseerd op smaakprofiel, textuur en de beste toepassingen binnen een bepaald gerecht.

 3. Fruit is vaak erg zoet, scherp of pittig en heeft meestal een zachtere, meer delicate textuur. Ze worden vaker gebruikt in gerechten zoals desserts, gebak, siropen, sauzen en smoothies die dergelijke smaken en texturen vereisen.

 4. Anderzijds zijn groenten meestal moeilijker van textuur en hebben ze over het algemeen meer bittere elementen in hun smaakprofiel. Ze zijn meestal het meest geschikt voor hartige gerechten zoals voorgerechten, soepen en salades.

 5. Qua smaak vallen komkommers ergens in het midden, hoewel ze veel waarschijnlijker als groente worden gebruikt. De frisse textuur, de milde smaak van het vruchtvlees en de licht bittere smaak van de huid lenen zich goed voor een breed scala aan hartige recepten.

 6. Komkommers kunnen soms passeren voor fruit in combinatie met andere, zoetere vruchten zoals bessen of meloen. Anders kunnen ze beter hun keukenbenaming als groente behouden.

Creatief gebruik

 1. Voor de gemiddelde persoon moet de vraag of komkommers fruit of groenten zijn, weinig invloed hebben op hoe u ervan geniet.

 2. Het belangrijkste om te onthouden is dat komkommers veelzijdig en voedzaam zijn met verschillende culinaire en cosmetische toepassingen.

 3. Je weet waarschijnlijk al dat komkommers een uitstekende, gemakkelijk te bereiden toevoeging zijn aan traditionele gooide of fruitsalades - en velen willen zich zelfs geen wereld voorstellen zonder augurken. Maar het culinaire gebruik voor komkommers houdt daar niet op.

 4. Schud de dingen door komkommer tot de belangrijkste focus van uw salade te maken. Snijd het in dunne reepjes en bedek het met verse kruiden, citroen en verkruimelde feta. Of voeg een flare in Aziatische stijl toe met rijstazijn, sojasaus, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes.

 5. Geniet in warmere maanden van komkommer in uw smoothies of gazpacho voor een verfrissende, koele smaakverbetering. Pureer het met wat verse honingmeloen en bevries het om ijslolly's te maken.

 6. Komkommer schijnt ook in gerechten zoals tabouleh, yoghurtdipsaus of verse salsa.

 7. Hoewel het meestal vers wordt gegeten, wees niet bang om ook met komkommer te koken. Het werkt goed in roerbakgerechten of zelfs op zichzelf gebakken en gegarneerd met verse kruiden en een beetje zout en peper.

 8. Komkommers zorgen niet alleen voor een knapperige snack, maar werken ook goed in zelfgemaakte cosmetische en schoonheidstoepassingen.

 9. De meest klassieke schoonheidshack voor komkommer is om er een aantal minuten plakjes over je ogen te leggen. Dit kan zwelling verminderen en gezwollen, vermoeid ogende ogen doen herleven (4).

 10. Probeer komkommer toe te voegen aan zelfgemaakte gezichtsmaskers en haarbehandelingen voor extra vocht en een frisse geur - of neem het op in uw favoriete zelfgemaakte zepen, gezichtstinten en body mist.

 11. U kunt ook vers gesneden komkommer op een verbrande huid aanbrengen voor een natuurlijk verkoelend effect (4).

De onderste regel

 1. Komkommers zijn een soort eetbare plant die tot de kalebasfamilie behoort. Het wordt op grote schaal geteeld en vormt een voedzame aanvulling op elk dieet.

 2. Komkommer wordt meestal als groente beschouwd vanwege het gebruik in de culinaire wereld. Omdat het echter uit bloemen groeit en zaden bevat, is het botanisch een vrucht.

 3. Ongeacht de fruit- of groentestatus zijn er talloze manieren om van komkommer te genieten in uw kook- of schoonheidsroutine.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407