Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is koud water drinken slecht voor een persoon?

Is koud water drinken slecht voor een persoon?

 1. Elke dag voldoende water consumeren is essentieel voor het ondersteunen van alle lichaamsfuncties, waaronder de spijsvertering en het metabolisme, het verwijderen van afval, het handhaven van een normale lichaamstemperatuur en het gezond houden van organen en weefsels.

 2. In dit artikel onderzoeken we of koud water drinken slecht is voor mensen. We dekken ook de potentiële risico's en voordelen van het drinken van koud water en of het beter is om warm of koud water te drinken.

Is het drinken van koud water slecht voor u?

 1. Volgens de Indiase tradities van de Ayurvedische geneeskunde kan koud water een onbalans in het lichaam veroorzaken en het spijsverteringsproces vertragen.

 2. Het lichaam heeft een kerntemperatuur van ongeveer 98,6 graden en Ayurvedische beoefenaars reden dat het lichaam extra energie moet verbruiken om deze temperatuur te herstellen na het drinken van koud water.

 3. In de Ayurvedische traditie kan koud water 'het vuur' dempen, of Agni, dat alle systemen in het lichaam van brandstof voorziet en essentieel is voor de gezondheid. Ayurvedische beoefenaars geloven ook dat warm of heet water de spijsvertering vergemakkelijkt.

 4. In de westerse geneeskunde is er weinig wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat koud water slecht is voor het lichaam of de spijsvertering. Het drinken van veel water kan het lichaam helpen toxines weg te spoelen, de spijsvertering te bevorderen en constipatie te voorkomen.

 5. Een klein onderzoek uit 2013 onderzocht de effecten van drinkwater bij verschillende temperaturen bij zes mensen die uitgedroogd waren, na milde inspanning, in een warme en vochtige kamer.

 6. De onderzoekers ontdekten dat het veranderen van de watertemperatuur van invloed was op de zwetende reactie van de deelnemers en hoeveel water ze dronken. De optimale watertemperatuur in het onderzoek was 16 graden C (60,8 graden F), wat de temperatuur is van koud leidingwater omdat de deelnemers meer water dronken en minder zweten.

 7. De onderzoekers concludeerden dat drinkwater bij 16 ° C mogelijk de beste temperatuur is voor rehydratatie bij gedehydrateerde atleten.

Risico's van koud water drinken

 1. Sommige onderzoeken suggereren dat mensen met aandoeningen die de slokdarm of voedselpijp beïnvloeden, zoals achalasie, het drinken van koud water moeten vermijden. Achalasia is een zeldzame aandoening die het doorslikken van eten en drinken bemoeilijkt.

 2. Een onderzoek uit 2012 wees uit dat het drinken van koud water de symptomen verergerde bij mensen met achalasie. Toen deelnemers echter warm water dronken, hielp het de voedselpijp te kalmeren en te ontspannen, waardoor eten en drinken gemakkelijker kon worden doorgeslikt.

 3. Een studie uit 2001 met 669 vrouwen suggereert dat koud water drinken bij sommige mensen hoofdpijn kan veroorzaken.

 4. De onderzoekers rapporteerden dat 7,6 procent van de deelnemers hoofdpijn had na het drinken van 150 milliliter ijskoud water met een rietje. Ze ontdekten ook dat deelnemers met actieve migraine twee keer zoveel kans hadden om hoofdpijn te krijgen na het drinken van koud water als degenen die nog nooit migraine hadden gehad.

 5. Sommige mensen beweren dat het consumeren van koude dranken en voedingsmiddelen keelpijn of verkoudheid kan veroorzaken. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs om deze bewering te ondersteunen.

Voordelen van koud water drinken

 1. Sommige studies suggereren dat het drinken van kouder water tijdens het sporten iemands prestaties en uithoudingsvermogen kan verbeteren.

 2. Uit een onderzoek uit 2012 met 45 fysiek fit mannen bleek dat het drinken van koud water tijdens het sporten de stijging van de kernlichaamstemperatuur aanzienlijk verminderde in vergelijking met water op kamertemperatuur.

 3. Een studie uit 2014 onderzocht de effecten van verschillende drankjes op de fietsprestaties van 12 getrainde mannelijke atleten in een tropisch klimaat.

 4. De onderzoekers meldden dat het drinken van een ijsbrijdrank beter was voor de prestaties dan drinkwater bij een neutrale temperatuur. Ze concludeerden echter ook dat de atleten de beste prestaties bereikten bij het consumeren van een ijsbrijdrank die ook een mentholaroma had.

 5. Sommige mensen beweren dat het drinken van koud water gewichtsverlies kan bevorderen. Hoewel sommige onderzoeken suggereren dat het drinken van meer water het lichaam kan helpen iets meer calorieën te verbranden, lijkt er weinig verschil te zijn tussen koud drinken en water op kamertemperatuur.

Koud versus warm water

 1. Mensen kunnen het drinken van warm of heet water rustgevend vinden, vooral in de koudere maanden, terwijl koud water verfrissend kan zijn bij warmer weer. Het drinken van warm water kan de bloedsomloop tijdelijk verbeteren door de slagaders en aders uit te zetten.

 2. Onderzoek suggereert dat de temperatuur van het water dat mensen drinken de niveaus van zweten en rehydratatie kan beïnvloeden. Uit een studie van het Amerikaanse leger uit 1989 bleek bijvoorbeeld dat het drinken van warm water (40 ° C) in plaats van koud water (15 ° C) ervoor kan zorgen dat mensen minder drinken, wat kan leiden tot uitdroging.

 3. Een onderzoek uit 2013 suggereert dat de optimale watertemperatuur voor rehydratatie na inspanning 16 graden Celsius kan zijn, wat ongeveer dezelfde temperatuur is als koud kraanwater.

 4. De onderzoekers meldden dat deelnemers die water bij deze temperatuur consumeerden, vrijwillig meer water dronken en minder zweten dan wanneer ze bij andere temperaturen water dronken.

 5. In een studie uit 2011 concludeerden onderzoekers dat het drinken van koud water bij een temperatuur van 5 ° C "de vrijwillige drink- en hydratiestatus niet verbeterde" bij zes Taekwondo-atleten.

 6. Drinkwater van elke temperatuur is echter essentieel om gehydrateerd te blijven, vooral tijdens het sporten of in warme omgevingen.

Samenvatting

 1. Er is weinig wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat koud water drinken slecht is voor mensen. Het drinken van kouder water kan namelijk de trainingsprestaties verbeteren en beter zijn voor rehydratatie tijdens het sporten, vooral in warmere omgevingen.

 2. Het drinken van koud water kan echter de symptomen verergeren bij mensen met achalasie, wat de voedselpijp beïnvloedt. Het drinken van ijskoud water kan ook hoofdpijn veroorzaken bij sommige mensen, met name mensen die met migraine leven. [! 7970 => 1140 = 6!

 3. Artikel laatst herzien vóór do 25 april 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Girona, M., et al. (2015). Cardiovasculaire en metabolische reacties op de inname van leidingwater bij jonge mensen: doet de watertemperatuur ertoe? [!Abstract

 5. Mattsson, P. (2001). Hoofdpijn veroorzaakt door het drinken van koud water komt veel voor en is gerelateerd aan actieve migraine [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407