Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is krab en andere zeevruchten veilig tijdens de zwangerschap?

Is krab en andere zeevruchten veilig om tijdens de zwangerschap te eten?

 1. Vanwege bezorgdheid over de consumptie van kwik zijn er verschillende visproducten die zwangere vrouwen niet mogen eten.

 2. Gelukkig kunnen krabben of imitatiekrab meestal met mate worden gegeten door iemand die zwanger is.

Kun je krab eten als je zwanger bent?

 1. Volgens de aanbevelingen van 2017 van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en Environmental Protection Agency (EPA), is gekookte krab een van de beste zeevruchten om te eten tijdens de zwangerschap.

 2. De FDA merkte ook op dat het het beste is om een ​​grote verscheidenheid aan vis te eten.

 3. Een zwangere vrouw mag echter geen rauwe krab eten. Het eten van rauwe krab verhoogt het risico op voedselvergiftiging, vooral bij oudere volwassenen, kinderen en zwangere vrouwen.

Kun je imitatiekrab eten als je zwanger bent?

 1. Imitatiekrab is gekookt, dus het is meestal veilig voor een zwangere vrouw om te eten. Het is echter van cruciaal belang om te vragen of er andere rauwe producten in voedsel zitten, zoals sushi, voordat u ze opeet. [! 3248 => 1140 = 3!

 2. Hoewel deze combinatie op dezelfde manier smaakt als krab, is het niet zo voedzaam als krab zelf.

 3. Imitatiekrab bevat weinig omega-3-vetzuren die vooral gunstig zijn tijdens de zwangerschap. Imitatiekrab is qua calorieën en eiwitten echter vergelijkbaar met authentieke krab.

Zeevruchten om te eten en te vermijden tijdens de zwangerschap

 1. Zeevruchten zijn een uitstekende bron van omega-3-vetzuren. Experts stellen dat het eten van minstens 8 gram vis rijk aan omega-3 vetzuren per week de groeiende baby ten goede kan komen.

 2. Deze voordelen omvatten het verminderen van het risico op voortijdige bevalling en het bevorderen van de ontwikkeling van hersenen en visie.

 3. De FDA raadt aan om 2 tot 3 porties per week gekookte, kwikarme viskeuzes te eten, zoals:

 4. Zwangere vrouwen kunnen ook 1 portie per week krijgen van het volgende:

 5. Het is essentieel om bovenstaande zeevruchten te koken, vooral tijdens de zwangerschap, om het risico op voedselvergiftiging te verminderen.

Te vermijden zeevruchten

 1. Mensen mogen geen zeevruchten eten die meestal rauw worden geserveerd tijdens de zwangerschap. Deze voedingsmiddelen bevatten sashimi, rauwe oesters, kokkels op de halve schaal, ceviche, poke, tonijntartaar of tonijncarpaccio.

 2. Zwangere vrouwen moeten vissen met veel kwik vermijden. Deze vissen omvatten:

Risico's en overwegingen

 1. Het consumeren van rauwe vis en schaaldieren kan voedselvergiftiging veroorzaken, omdat deze de bacteriën Salmonella en Vibrio vulnificus kunnen bevatten. Symptomen van voedselvergiftiging zijn braken, diarree en buikpijn.

 2. Naast de gevaren rond rauw voedsel, moet een persoon voorzorgsmaatregelen nemen bij het bereiden van zeevruchten en krab.

 3. Veilige voedselbehandeling en -bereiding is van vitaal belang bij het eten van krab, vis of rauw vlees.

 4. Mensen moeten levende krabben in goed geventileerde containers en verse krab in een koelkast bewaren op minder dan 40 graden of goed verpakt in ijs. Opslagcontainers moeten luchtdicht zijn.

 5. Bij het bereiden van rauwe krab is het essentieel rauwe en gekookte vis op aparte snijplanken, borden en bestek te bewaren.

 6. Naast deze risico's kan blootstelling aan kwik giftig zijn voor een foetus. Het kan leiden tot neurologische problemen en aangeboren afwijkingen.

 7. Daarom is het vermijden van vis met een hoog kwikgehalte van vitaal belang om de foetus gezond en veilig te houden.

Samenvatting

 1. Wanneer gekookt, zijn zowel krab als imitatiekrab veilig om te eten tijdens de zwangerschap. Het oefenen van een zorgvuldige voedselbereiding en het altijd grondig koken van zeevruchten zijn andere manieren waarop mensen zichzelf en de groeiende foetus kunnen beschermen tegen gevaren van voedselvergiftiging.

 2. Het vermijden van kwikrijke vissen, zoals haaien en zwaardvissen, is ook essentieel om ervoor te zorgen dat een persoon schade aan zijn ontwikkelende baby voorkomt.

 3. Artikel laatst herzien vóór do 14 juni 2018. Bezoek onze categoriepagina Zwangerschap / Verloskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Zwangerschap / Verloskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407