Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Lamb gezond? 5 redenen om lamsvlees aan uw dieet toe te voegen

Jalapenos gebruiken

 1. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw consumeren Amerikanen elk jaar ongeveer 0,7 pond lamsvlees. (1) In andere landen over de hele wereld, zoals Griekenland, wordt lam veel vaker gegeten dan in de Verenigde Staten. Misschien heb je lam nooit geprobeerd of misschien hou je er al van, maar hoe dan ook, je vraagt ​​je misschien af ​​of lam een ​​gezonde vleeskeuze is.

 2. Dus is lam gezond? Met mate is lam een ​​uitstekende bron van eiwitten en vitale voedingsstoffen zoals ijzer, zink, selenium en vitamine B12. (2) Is lamsrood vlees? Ja, lamsvlees is een soort rood vlees en je weet waarschijnlijk dat rood vlees vaak een slechte reputatie krijgt, maar hoogwaardig rood vlees zoals grasgevoerd rundvlees en grasgevoerd lamsvlees zijn uitstekende en echt gezonde eiwitbronnen met mate.

 3. Ik sta op het punt een aantal veelgestelde vragen over lammeren te beantwoorden, waaronder wat een lam is, het verschil tussen lam en schapen, hoe lam je gezondheid kan verbeteren, en ook enkele van de lekkerste en gezondste lamsrecepten die er zijn. Laten we dus eens kijken waar lamvlees over gaat.

Is lam rood vlees? Is lam gezond? Lamsvleesvoeding

 1. Lam valt wel in de categorie rood vlees. Wat maakt een vlees een "rood vlees"? De hoeveelheid myoglobine in dierenspieren bepaalt de kleur van het vlees van het dier. Rood vlees heeft een hoog myoglobinegehalte, een eiwit dat voorkomt in spieren dat rood wordt wanneer het wordt gemengd met zuurstof. Als rood vlees bevat lamsvlees inherent meer zink en ijzer dan niet-rood vlees.

 2. Eén gram normaal lamsvlees (niet met gras gevoerd) heeft hetzelfde aantal calorieën als gras-gevoerd rundvlees, maar heeft eigenlijk meer gezondheidsbevorderende omega-3-vetzuren. Mensen maken zich ook zorgen over het vetgehalte van lamsvlees, maar lamsvlees kan eigenlijk minder marmering van vet in het vlees hebben dan rundvlees. Het meeste vet van lamsvlees zit aan de buitenkant en kan gemakkelijk worden bijgesneden.

 3. Wat is lam? Lamsvlees, eenjarige schapenvlees (of hogget) en schapenvlees komen allemaal van hetzelfde dier, dat is de binnenlandse schapen (Ovis aries). Wat deze namen of classificaties onderscheidt, is de leeftijd van het schaap. Een babylam is een schaap dat jonger is dan één jaar en het vlees dat op jonge leeftijd van een schaap komt, wordt lam genoemd. Dus als iemand vraagt: "Lam versus schapen, wat is het verschil?" - nu weet je dat lam een ​​babyversie van een schaap is, het vlees wordt lam genoemd en de dieren op deze leeftijd worden ook lammeren genoemd.

 4. Lam heeft meestal een mildere smaak in vergelijking met schapenvlees. Dus wat is schapenvlees dan? De gemeenschappelijke definitie van schapenvlees is vlees van een volwassen schaap van minstens één jaar oud. Dus schapenvlees is het vlees van een schaap dat ouder is dan één jaar. Er is ook jaarling schapenvlees of hogget, die meestal tussen de één en twee jaar oud zijn.

 5. Wat lamsvlees betreft, is de lamsvoeding zeer indrukwekkend. Bijvoorbeeld, slechts drie gram lamsvlees bevat ongeveer het volgende: (3)

5 Voordelen voor de gezondheid van lamsvlees

 1. Het eiwit in lamsvlees is gemaakt van essentiële aminozuren, die alleen via onze voeding kunnen worden verkregen. Dierlijke eiwitbronnen zoals lamsvlees worden beschouwd als "complete eiwitten" omdat ze alle essentiële aminozuren bevatten. Andere niet-vleeseiwitbronnen, zoals groenten, granen en noten, bevatten doorgaans niet minstens een of meer essentiële aminozuren. (13)

 2. Als rood vlees heeft lam van nature veel meer ijzer dan andere eiwitbronnen zoals kip of vis. Aangezien lam een ​​dierlijke ijzerbron is, bevat het bovendien heemijzer in plaats van het niet-heemijzer dat in planten wordt aangetroffen. Heemijzer is de beter opneembare vorm van ijzer, dus het consumeren van rood vlees zoals lam kan helpen bij het verbeteren en voorkomen van ijzertekort en bloedarmoedesymptomen.

 3. Hoeveel beter absorbeerbaar is het heemijzer in lamsvlees dan niet-heem plantaardig ijzer? Volgens de National Institutes of Health is de biologische beschikbaarheid van ijzer ongeveer 14 tot 18 procent wanneer iemand een dieet consumeert dat aanzienlijke hoeveelheden vlees, zeevruchten en vitamine C bevat, wat de ijzerabsorptie verhoogt. Voor vegetarische eters is de biologische beschikbaarheid van ijzer uit hun vleesvrije voeding aanzienlijk lager met slechts 5 tot 12 procent. (4)

 4. Het Voedingsbureau van het National Institute of Health schat dat ergens tussen de 1,5 en 15 procent van de mensen in de VS een tekort hebben aan vitamine B12. (5) Andere onderzoeken, zoals een gepubliceerd door het American Journal of Clinical Nutrition in 2000, geven aan dat dit aantal mogelijk nog hoger is, waarbij tot 39 procent van de bevolking mogelijk een vitamine B12-tekort heeft. (6) Lamsvlees is een geweldige bron van B12 met slechts drie ons lamsvlees en biedt iets minder dan de helft van de dagelijkse B12-vereisten van de meeste mensen.

 5. Maar dat is niet alles - lam zit ook vol met andere essentiële B-vitamines, waaronder vitamine B6, niacine (vitamine B3), riboflavine (vitamine B2) en pantotheenzuur (vitamine B5). Vitamine B12 evenals deze andere B-vitamines helpen ons zenuwstelsel te functioneren zoals zou moeten, en vitamine B12 zorgt ervoor dat de werkelijke zenuwcellen in een gezonde staat verkeren. (7) In het geval dat u niet helemaal zeker weet waarom het zenuwstelsel zo belangrijk is, is dit systeem in wezen de elektrische bedrading van het lichaam die verantwoordelijk is voor het goed communiceren en functioneren van het hele lichaam.

 6. Zoals u kunt zien in de voedingsinformatie in dit artikel, zit lam ook vol met immuunversterkend zink. Deze voedingsstof is te vinden in cellen in ons hele lichaam, en het is absoluut essentieel voor een optimale immuungezondheid, samen met wondgenezing, DNA- en eiwitsynthese, evenals groei en ontwikkeling bij kinderen.

 7. Als het gaat om de gezondheid van het immuunsysteem, zal uw immuunsysteem niet naar behoren functioneren als u niet regelmatig genoeg zink krijgt, wat betekent dat u eerder hebben allerlei gezondheidsproblemen, variërend van verkoudheid tot ernstigere infecties zoals longontsteking. (8) Het consumeren van lamsvlees en ander zinkrijk voedsel kan je zinkspiegel op een gezonde plek houden en je algehele immuunfunctie stimuleren. Bovendien helpt zink optimale smaak- en reukzin mogelijk te maken (twee zeer belangrijke dingen wanneer u wat smakelijk lamsvlees eet).

 8. Lam bevat vet, maar een aanzienlijk deel van dat vet is ontstekingsremmende omega-3-vetzuren. De meeste stukken lamsvlees bevatten zelfs nog meer omega-3 vetzuren dan rundvlees. Veel mensen zijn zich bewust van de vele voordelen van omega-3-vetzuren, maar niet veel mensen realiseren zich dat lamsvlees een opmerkelijke bron van deze gezonde vetzuren is.

 9. Gras gevoed lamsvlees voorziet zijn consumenten ook van geconjugeerd linolzuur (CLA). (9) CLA is de naam die wordt gegeven aan de groep chemicaliën in het vetzuur, linolzuur genaamd. Waarom is het zo geweldig dat lam deze groep chemicaliën bevat? Om te beginnen is aangetoond dat CLA helpt bij het helpen van vetverlies, het verbeteren van spiermassa en dierstudies hebben zelfs aangetoond dat het een potentiële kankerbestrijder (vooral borstkanker) bij mensen kan zijn. (10, 11, 12)

 10. Als een soort vlees en, meer specifiek, een soort rood vlees, zit lam vol met essentiële eiwitten. Slechts één portie lamsvlees bevat meer dan 23 gram eiwit. Eiwitinname is belangrijk voor iedereen, maar hoe actiever je bent, hoe belangrijker het is dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwit doet zoveel voor het lichaam, inclusief het voorzien van langzaam brandende, duurzame brandstof. Het helpt ook je lichaam om spiermassa op te bouwen, te herstellen en te behouden.

Lamsvlees kiezen, gebruiken en koken

 1. Lamsvlees is meestal vers en / of bevroren verkrijgbaar bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Veel gezondheidswinkels dragen ook lamsvlees, en meestal is het lokaal lamsvlees. Zoals bij elk vlees, kies altijd voor lokaal lamsvlees als je kunt.

 2. Het is ook het beste om biologisch en met gras gevoederd te kopen om lamsvlees van de hoogste kwaliteit te krijgen. Net zoals grasgevoerd rundvlees een opgestapelde reeks voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen heeft, zo doet grasgevoerd lamsvlees dat ook. Grasgevoerd lamsvlees is aanzienlijk hoger in hart-gezonde omega-3-vetzuren. Als je een stuk lamsvlees wilt dat minder vet is, kies dan voor delen van het been of de lendenen. Je kunt ook al het zichtbare vet bijsnijden op elke lamssnede die je koopt.

 3. Er zijn veel manieren om lamsvlees te gebruiken en te koken. Veel lamfans zijn dol op lamskoteletten, waarvan wordt gezegd dat het een van de meest malse stukken lamsvlees is. In de culinaire wereld worden lamskoteletten soms "de porterhouse-biefstuk van het lam" genoemd om u een rundvleesvergelijking te geven. (14) Een knoflook-lamsrecept en andere lamsrackrecepten zijn erg populair, vooral rond feestdagen zoals Pasen en Pascha, of voor andere grote bijeenkomsten. Maar als u de prijs, tijd en moeite wilt verlagen, kunt u thuis Herb-Roasted Lamb Chops maken.

 4. Enkele belangrijke USDA-richtlijnen voor het kopen en koken van lamsvlees zijn:

Recepten voor lamsvlees

 1. Voor het geval u een heerlijk lamsrecept kwijt bent, zijn hier enkele van mijn favoriete manieren om lamsvlees te consumeren. Deze lamsrecepten zitten boordevol smaak en voedingsstoffen:

Lamsvleesgeschiedenis en interessante feiten

 1. Lam wordt sinds de oudheid beschouwd als een religieus symbool, in het bijzonder een symbool van opoffering. Toen mensen dieren begonnen te huisdieren, waren schapen een van de eerste dieren op de lijst van huisdieren. Tot op de dag van vandaag is lam vaak het hoofdgerecht van een paasmaaltijd of een paasfeest.

 2. Waarom is lam het vlees van keuze bij deze religieuze maaltijden? Gebraden lamsvlees werd voor het eerst gegeten op Pascha door mensen van het Joodse geloof. De symbolische betekenis van deze consumptie van lam gaat terug naar de Bijbel en een verhaal in Exodus. Dit verhaal beschrijft hoe mensen in Egypte de dood van eerstgeboren zonen onder andere rampen ervoeren. Dit is wanneer Joden het bloed van een geofferd lam op hun deurposten zetten in de hoop dat God hen zou "passeren" en zij tragedies zouden vermijden.

 3. Toen sommige Joodse mensen overgingen op het christendom, brachten ze de traditie van het eten van lammeren naar Pasen. Bovendien verwijzen christenen vaak naar Jezus als het "Lam van God", dus het is logisch dat het voedsel verschijnt tijdens de paasmaaltijden wanneer christenen de opstanding van Jezus na zijn offer herdenken. (15) Daarom is het een van de top 10 Bijbelse voedingsmiddelen die genezen.

 4. Per hoofd van de bevolking zijn Nieuw-Zeeland, Australië, Griekenland, Uruguay en Ierland de grootste consumenten van lams- en schapenvlees. Als u "lamsvlees" ziet op een lamsvleesetiket, betekent dit dat het lam is geslacht tussen maart en oktober. Lamsvlees wordt vaak gecombineerd met muntgelei, vooral in de Britse keuken. Franse recepten hebben de neiging om minder vaak lam te koken.

 5. Het is mogelijk allergisch te zijn voor elk soort vlees. Als u een verstopte neus, een loopneus ervaart, misselijk bent of plotseling uitslag krijgt na het eten van lam, dan is het mogelijk dat u allergisch bent voor lam. Stop de consumptie van lam en raadpleeg een arts als de symptomen van allergische reacties ernstig zijn. Als je niet zeker weet of je allergisch bent voor lam, is het testen van voedselallergieën een mart-idee. (16)

 6. Lamsvlees bevat net als ander rood vlees een aanzienlijke hoeveelheid cholesterol, dus het moet met mate worden genoten, vooral als u een hoog cholesterolgehalte heeft. Door lamsvet in orde te maken, kan het cholesterolgehalte van lamsvlees laag blijven.

 7. Volg alle USDA-richtlijnen voor aankoop, verwerking en koken om de veiligheid van het lamsvlees dat u eet te garanderen.

 8. Een ander belangrijk feit over lamsvlees is de invloed van het eten op het milieu. Volgens de Environmental Working Group heeft lam de hoogste uitstoot: (17)

 9. "Lamsvlees heeft de grootste impact en genereert 39,3 kg (86,4 lbs) koolstofdioxide-equivalenten (CO2e) voor elke gegeten kilo - ongeveer 50 procent meer dan rundvlees. Terwijl rundvlees en lamsvlees vergelijkbare hoeveelheden genereren van methaan en vereisen vergelijkbare hoeveelheden voer, veroorzaakt lam meer emissies per kilo, gedeeltelijk omdat het minder eetbaar vlees produceert in verhouding tot het levende gewicht van het schaap. Aangezien slechts één procent van het vlees dat door Amerikanen wordt geconsumeerd lam is, draagt ​​het echter zeer weinig bij aan totale uitstoot van broeikasgassen in de VS. "

 10. Dit is nog meer reden om gematigd lamsvlees te consumeren, en u moet weten hoeveel u verbruikt. U wilt het zeker niet overdrijven, zowel voor uw eigen gezondheid als voor de gezondheid van het milieu.

 11. Dus denk je erover om vanavond wat lamskoteletjes te eten? Gematigd is hoogwaardig (biologisch en met gras gevoerd) lamsvlees een geweldige, gezonde eiwitbron die een breed scala aan geconcentreerde en gezondheidsbevorderende voedingsstoffen biedt.

 12. Lamsvlees is bijvoorbeeld een uitstekende ijzerbron, gezondheidspromotor van het zenuwstelsel, immuunversterker, rijke bron van gezonde vetten en eiwitrijke krachtpatser.

 13. Lam wordt vaak vergeten of over het hoofd gezien op restaurantmenu's en boodschappenlijsten, maar na het lezen van dit artikel en het uitproberen van enkele van mijn lamsrecepten, denk ik dat je misschien lam aan je rotatie wilt toevoegen van opties voor gezond vlees.

 14. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407