Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is lamsvlees gezond?

Verbeterde hersenfunctie

 1. Lam verwijst naar het vlees van een schaap jonger dan één jaar oud. Vlees van oudere schapen wordt hogget genoemd, en van zelfs oudere schapen wordt schapenvlees. Lam is malser dan varkens of schapenvlees. Er zijn verschillende stukken lamsvlees, waaronder lamskoteletjes - die in de vorm van ribkoteletten, lendenkoteletten of schouderkoteletten kunnen zijn - en hele lamsbout. Kosher- en Halal-variëteiten zijn ook beschikbaar.

Eiwitten en vitamines

  Mineralen en sporenelementen

  1. Lam is ook een goede bron van sommige mineralen en sporenelementen, vooral zink. In feite, 4 oz. van lam bevat 33 procent van de dagelijkse waarde voor dit mineraal. Zink ondersteunt het immuunsysteem, helpt wondgenezing en handhaaft een gezond testosteronniveau. Lam is ook een goede bron van ijzer en koper, met 4 oz. met respectievelijk 12 en 7 procent van de aanbevolen dagelijkse inname. IJzer is nodig voor de productie van rode bloedcellen en het tekort veroorzaakt bloedarmoede, die wordt gekenmerkt door vermoeidheid en een slechte concentratie. Koper is een sporenelement dat belangrijk is voor het ijzermetabolisme en neemt deel aan de synthese van rode bloedcellen.

  Verzadigd vet en calorieën

  1. Helaas is lam rijk aan verzadigd vet en calorieën, met 4 oz. met 331 calorieën en bijna 10 g verzadigd vet. Dit maakt bijna tweederde van uw dagelijkse hoeveelheid verzadigde vetten uit in een dieet met 2000 calorieën, gebaseerd op richtlijnen gerapporteerd door Colorado State University. Het "Manual of Dietetic Practice" waarschuwt dat de inname van verzadigd vet een risicofactor is voor hartaandoeningen en het cholesterolgehalte in het bloed verhoogt. Omdat het ook veel calorieën bevat, kan frequente consumptie van lamsvlees leiden tot gewichtstoename.

  Purines

  1. Lam is ook een bron van purines. Uw lichaam zet purines om in urinezuur en, als u het urinezuur niet goed uit uw lichaam kunt verwijderen, zal het zich ophopen en uw risico op nierstenen verhogen. Dientengevolge moeten personen die vatbaar zijn voor jicht en nierstenen voedsel met een hoog purinegehalte, waaronder lam, vermijden. Als u aan deze voorwaarden lijdt, moet u de laminname met uw arts bespreken.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407