Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is maïs een groente?

Een sluwe manier om studenten aan te trekken

 1. Maïs is een voedingsbestanddeel voor veel mensen over de hele wereld. Het wordt gevonden als bijgerecht, in soep, in stoofschotels en meer. Wanneer maïskorrels worden gepoft, worden ze een favoriete snack tijdens het kijken naar een film.

 2. Ondanks het regelmatige gebruik van maïs in ons dagelijks leven, weet u er misschien niet zoveel over als u misschien denkt.

 3. Hier is een blik op of het echt als een groente telt.

Wat is maïs?

 1. Het beantwoorden van de vraag of maïs een groente is of niet klinkt klinkt eenvoudig. Het is zelfs iets ingewikkelder dan het lijkt.

 2. Hele maïs, zoals je op de kolf eet, wordt als een groente beschouwd. De maïskorrel zelf (waar popcorn vandaan komt) wordt beschouwd als een korrel. Om meer specifiek te zijn, deze vorm van maïs is een "hele" korrel.

 3. Om het nog wat ingewikkelder te maken, worden veel granen, waaronder popcorn, als een vrucht beschouwd. Dit komt omdat ze uit het zaad- of bloemgedeelte van de plant komen.

 4. Groenten zijn daarentegen afkomstig van de bladeren, stengels en andere delen van een plant. Dit is de reden waarom verschillende voedingsmiddelen waarvan mensen denken dat groenten eigenlijk fruit zijn, zoals tomaten en avocado's.

 5. Dus maïs is eigenlijk een groente, een volkoren en een vrucht. Maar ongeacht in welke vorm het voorkomt of in welke categorie het valt, maïs is goed voor u en kan deel uitmaken van een gezond dieet. Zelfs gewone popcorn kan gezond zijn als het wordt bereid zonder olie, boter of zout.

Wat is de geschiedenis van maïs?

 1. Mais begon oorspronkelijk in Amerika. Het is het populairste gewas ter wereld. In veel delen van de wereld wordt het maïs genoemd.

 2. De drie populairste soorten maïs zijn:

 3. Er wordt aangenomen dat maïs afkomstig was van een soort Mexicaans gras. Maar maïs zelf groeit eigenlijk nergens in het wild.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het eten van maïs?

 1. Er zijn een aantal gezondheidsvoordelen aan het eten van maïs. Maar de voordelen verschillen enigszins, afhankelijk van de vorm van maïs die je eet, zoals popcorn of suikermaïs.

 2. Maïs is een volkoren. Een hele korrel is precies hoe het klinkt, de hele korrel. Hele granen zijn de meest voedzame soorten graan. Ze bevatten vitamines, mineralen en vezels. Maïs bevat specifiek een veel hogere hoeveelheid vitamine A dan andere granen. Het is ook een geweldige bron van antioxidanten.

 3. Maïs wordt ook beschouwd als een zetmeelrijke groente. Het bevat minder suiker, vet en natrium dan sommige andere zetmeelrijke groenten.

 4. Of u nu maïskolven eet of popcorn (gewoon), er zijn veel voedingsstoffen. Ze bevatten:

 5. Andere voordelen voor de gezondheid van maïs zijn:

Maïs eten

 1. Maïs is iets dat op verschillende manieren kan worden geserveerd. Je hebt popcorn en maïskolven gehad, maar er is een bijna eindeloze voorraad recepten en manieren om meer maïs in je dieet te krijgen.

 2. Gestoomde en gepofte maïs zijn waarschijnlijk twee van de meest voorkomende manieren om maïs te eten, maar hier volgen enkele recepten om u te helpen nieuwe manieren te vinden om maïs aan uw dieet toe te voegen.

 3. Maïsmuffins zijn een geweldige aanvulling op elke maaltijd. Ze zijn een voedzaam alternatief voor gewone witte broodjes. Ontvang het recept.

 4. Dit gerecht is geweldig als een gezonde maaltijd. Als je de geraspte kip verwijdert, kan deze als bijgerecht worden toegevoegd aan bijna elke maaltijd. Ontvang het recept.

 5. Op een frisse herfst- of winterdag zal deze warme en hartige soep de plek raken. Met slechts 15 minuten voorbereidingstijd is het snel en gemakkelijk en is het een goede partij voor een groot gezin of voor etensresten. Ontvang het recept.

 6. Deze unieke kijk op maïskolven zal een hit zijn bij elke buitenbarbecue. Ontvang het recept.

 7. Je wordt de hit van de volgende potluck of etentje wanneer je deze eenvoudig te bereiden ovenschotel meeneemt. Ontvang het recept.

 8. Dit gerecht duurt iets langer om te bereiden, maar het gezonde en heerlijke resultaat is het zeker waard! Ontvang het recept.

 9. Als u op zoek bent naar iets dat u van tevoren kunt bereiden, is deze snel gepekelde mais precies wat u zoekt. Het is snel te bereiden, maar heeft minstens een dag nodig om in de koelkast te zitten. Het is een perfecte aanvulling op uw maaltijd op een warme dag. Ontvang het recept.

Volgende stappen

 1. Je kunt maïs een groente, een volkoren of een vrucht noemen, en je hebt gelijk. Het hangt ervan af welke vorm van maïs je eet. Maïs is een geweldig onderdeel van een gezond voedingspatroon, of je het nu eet als popcorn, als bijgerecht of opneemt in een recept.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407