Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is maïs eten goed voor u?

Weerstandstraining voor spieren

 1. Maïs is een heel speciaal voedingsmiddel en valt niet alleen in één categorie, maar in twee. De korrels die je van de kolf eet, worden geclassificeerd als groenten, maar als je die korrels droogt en in popcorn stopt, wordt het beschouwd als een korrel. Maïs is ook een nutritionele krachtpatser, rijk aan antioxidanten en vezels. Als je op zoek bent naar een gele of witte groente om toe te voegen aan je vegetarische regenboog, biedt maïs veel voedingswaarde.

Inhoud van Macronutrient

 1. Rauwe gele suikermaïs varieert enigszins in voedingsstoffen in vergelijking met rauwe witte suikermaïs. Voor elke portie gele maïs of witte maïs van 1 kopje zijn de voedingswaarden:

Een woord over GGO's

 1. Een deel van de maïs die u in supermarkten en boerenmarkten aantreft, is mogelijk genetisch gemodificeerd, wat betekent dat de maïs genetisch is ontwikkeld om herbiciden te weerstaan ​​en zijn eigen insecticide te maken. De belangrijkste zorgen die mensen hebben over het eten van genetisch gemodificeerd voedsel, zijn onder andere een allergische reactie op het gen, de overdracht van het gen van het genetisch gemodificeerde voedsel naar uw lichaam en de overdracht van het gemodificeerde gen naar andere gewassen. U kunt genetisch gemodificeerde maïs vermijden door biologische maïs en maïsproducten te kopen.

Verbetert de bloeddruk

 1. Maïs eten kan de bloeddruk helpen verlagen. Een kopje gele maïs bevat 392 milligram kalium en 1 kopje witte maïs bevat 416 milligram. Meer kalium binnen uw dieet krijgen kan de bloeddruk verbeteren door de effecten van natrium te verlagen. Hoe hoger uw inname van kalium, hoe groter uw bloeddrukdaling kan zijn als u hypertensie heeft.

 2. De American Heart Association beveelt 4.700 milligram kalium per dag aan. Het eten van maïs, geel of wit, kan je helpen aan je dagelijkse behoeften te voldoen. Het eten van kaliumrijke voedingsmiddelen is echter niet goed voor iedereen, met name oudere volwassenen en mensen met een nierziekte. Neem contact op met uw arts als u niet zeker bent van uw kaliumbehoeften.

Rijk aan antioxidanten

 1. Net als andere groenten kan maïs u helpen de goede strijd tegen celbeschadigende vrije radicalen te bestrijden, die de natuurlijke bijproducten zijn van chemische processen in uw lichaam, zoals metabolisme, of van blootstelling aan het milieu verontreinigende stoffen.

 2. Antioxidanten zijn belangrijk voor uw immuunsysteem om uw risico op hartaandoeningen, kanker en andere chronische ziekten te verminderen. Maïs is een betere bron van antioxidanten dan tarwe, rijst of haver. De antioxidanten in maïs zijn onder andere carotenoïden, vitamine C en vitamine E.

Goed voor je ogen

 1. Maïs bevat carotenoïden die vooral goed zijn voor uw ogen: luteïne en zeaxanthine. Als antioxidanten beschermen luteïne en zeaxanthine de gezonde cellen in uw ogen tegen schadelijke hoge energie blauwe golflengten van licht.

 2. De American Optometric Association meldt dat de antioxidanten luteïne en zeaxanthine u kunnen helpen beschermen tegen chronische oogziekten zoals maculaire degeneratie en staar, en het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze voedingsstoffen, zoals maïs, wordt aanbevolen .

Verlicht constipatie

 1. Een portie gele maïs van 1 kop heeft 2,9 gram vezels en dezelfde portie witte maïs heeft 4,2 gram vezels. De meeste vezels in maïs zijn onoplosbare vezels. Onoplosbare vezels lossen niet op door uw gastro-intestinale vloeistoffen en blijven onveranderd.

 2. Vezels voegen bulk toe aan uw ontlasting, wat kan helpen constipatie en aambeien te voorkomen en uw lichaam van gifstoffen te ontdoen. Omdat het niet wordt verteerd, bevat onoplosbare vezels geen calorieën.

 3. Een portie gele maïs van 1 kop heeft 2,9 gram vezels en dezelfde portie witte maïs heeft 4,2 gram vezels. De meeste vezels in maïs zijn onoplosbare vezels. Onoplosbare vezels lossen niet op door uw gastro-intestinale vloeistoffen en blijven onveranderd.

 4. Vezels voegen bulk toe aan uw ontlasting, wat kan helpen constipatie en aambeien te voorkomen en uw lichaam van gifstoffen te ontdoen. Omdat het niet wordt verteerd, bevat onoplosbare vezels geen calorieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407